香港龜友論壇

標題: 石金龜仔分享 [打印本頁]

作者: 自掛東南枝    時間: 2016-8-8 19:27
標題: 石金龜仔分享
大隻D個個呢就係龜仔,細隻D個個呢就係熊仔

作者: tinlyccf    時間: 2016-8-8 21:22

巧精靈。。眼仔轆轆
作者: whydontyou    時間: 2016-8-8 21:54
好得意,請問白箱邊度買?咩size左右?同埋黃石邊度買?謝謝
作者: tinlyccf    時間: 2016-8-9 14:40

師兄想問你兩隻石金鐘唔鐘意曬瞪?仲有會唔會太深水呢?因為我D水過背就算
作者: seiraseira    時間: 2016-8-10 04:30
細細過就可愛...大個就....

我隻MILE細過都好可愛架...大過就...... 好邪惡
作者: 鬼鈴音    時間: 2016-8-10 14:05
得意 B B
作者: 自掛東南枝    時間: 2016-8-14 20:16
whydontyou 發表於 2016-8-8 21:54
好得意,請問白箱邊度買?咩size左右?同埋黃石邊度買?謝謝

sorry 吖,今日先上線
箱嘅size係:36*28*11
白箱同埋黃石都係淘寶買,你分別search:龜箱,黄腊石 就ok
作者: 自掛東南枝    時間: 2016-8-14 20:17
tinlyccf 發表於 2016-8-9 14:40
師兄想問你兩隻石金鐘唔鐘意曬瞪?仲有會唔會太深水呢?因為我D水過背就算 ...

鐘意曬燈架,應該唔會太深水,因為有石俾佢爬
相反水位太低反而怕曬燈令溫差太大
作者: 自掛東南枝    時間: 2016-8-14 20:18
seiraseira 發表於 2016-8-10 04:30
細細過就可愛...大個就....

我隻MILE細過都好可愛架...大過就...... 好邪惡 ...

要珍惜苗嘅時候
作者: seiraseira    時間: 2016-8-15 10:22
自掛東南枝 發表於 2016-8-14 20:18
要珍惜苗嘅時候

係呀
作者: 3sing    時間: 2016-8-15 10:54
白箱養,,,正!
作者: whydontyou    時間: 2016-8-21 23:49
自掛東南枝 發表於 2016-8-14 20:16
sorry 吖,今日先上線
箱嘅size係:36*28*11
白箱同埋黃石都係淘寶買,你分別search:龜箱,黄腊石 就ok ...

哇,石同缸都運來香港,運費都好貴下wor

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2