香港龜友論壇

查看: 4811|回復: 41
打印 上一主題 下一主題

罕有!!對稱又美麗嘅錯甲龜龜成長記!!第一次放相, 多多支持!!

樓主
因應hot師兄要求, 如果唔係懶媽媽都唔會post我D靚相出黎同大家分享!!各位師兄/師姐記得加分, 如果唔係大家就冇得睇我嘅靚相啦......

懶媽媽話如果反應熱烈, 仲會POST埋佢頭象, 即係我鄰居---紅肚龜龜嘅靚相,佢都係錯甲龜!都係好靚O架, 不過我唔鐘意同佢一齊住!! 大家記得回帖同加分啦!!多謝!!!!

我叫"小鬍子", 係一隻可好愛的黃肚龜bb...我係一隻尾甲對上錯甲的龜龜, 好似鬍鬚咁, 媽媽叫我"小鬍子", 2010年9月25日,返黎屋企的第一天:

有點害羞, 但唔係太驚人......不過o岩o岩返到屋企, 唔想比人影相...要縮埋...條尾仔比人咬左一口....冇左尾,有傷口..如果唔係就PREFECT啦, 不過媽媽咁愛我, 都唔會介意嘅...

一返黎屋企, 只係得一個小膠箱同一塊大石...好簡陋嘅家!

跟住好快就有一個大D嘅屋企, 有個大膠箱同潛濾!有我最鐘意嘅假石山!

嘻嘻~ 我真係好鐘意呢個假山, 喺上個休息又得, 周圍"捐"又得, 走埋落下面"呢埋"又得!得左!!不過都係想出黎睇野!!

媽媽咁錫我,我好快又有新屋企, 帝王式享受, 舒服!!

我靚唔靚呀? 成日都落公園曬太陽o架!

唔曬太陽, 我D"鬍鬚"點變大? 媽媽養左我10個月多少少啦, 時間過得好快, 我日日都咁開心!!

我D"鬍鬚"大左幾多!!哈哈~~

送多三張鬼馬靚相你地睇下啦!!

睇完回貼讚我靚, 媽媽遲D講多個關於我嘅「小秘密」你地知啦!!因為我媽媽唔用得"HIDE代碼"...

仲有,記得加分同回貼, 如果唔
懶媽媽下次唔會POST我D靚相出黎同大家分享!!又唔會POST我鄰居紅肚龜龜D相出黎O架, 謝謝~

評分

參與人數 13威望 +84 金錢 +40 收起 理由
carolcarolam + 1 好靚!讚~
sing1544 + 10 多謝分享
豬仙人 + 10 精美相片
一夜白髮 + 20 + 20 多謝分享
lukehui + 20 + 20 多謝分享
jellyfish + 6 好龜~
Dicken + 1 精美相片
大頭蝦 + 1 值得欣賞
蛇頸之友 + 1 一隻好龜
hot + 1 圖片說故事,精彩
啊橙 + 10 精美相片
harrypoi + 2 靚相~緊係要+分啦
R之迷 + 1 靚龜~支持

查看全部評分

沙發

隻野真係好靚~
殼同體色都好正
回復

板凳
令龜支持
回復

地板
個甲右錯得幾靚~
回復

回復 old100200300 的帖子

唔系簡陋,系簡潔,setting越簡單越易打理,隻龜就越健康
回復

錯甲錯得好令 支持~
回復

old100200300 發表於 2011-7-28 19:49
因應hot師兄要求, 如果唔係懶媽媽都唔會post我D靚相出黎同大家分享!!各位師兄/師姐記得加分, 如果唔係大家 ...

龜B又真係幾靚喎,黃黃地又花碌碌,幾盞鬼,
相都影得唔錯,圖片說故事夠生動
回復

巴西D親戚,勁似樣~!
想問下個膠盒邊度買架??
thx~!
回復

Very-good...............
回復

忍唔住要回復! 好靚! :)
回復

好靚呀,好搶眼

這張相正,好似表演
回復

呢D係咪叫"錯有錯着"呢?
回復

有冇諗過去做品客薯片代言人
回復

好得意丫
回復

好靚牙><
回復

多謝咁多位師兄師姐加分及回覆!!仲有fiona632幫我頂置個POST!!多謝哂!!

小鬍子除左撇"SO" 之外, 仲有一個關於龜殼嘅小秘密!!冇人留意倒嘅?? 又冇人話想知嘅???等多D人回覆,我先講......賣下關子先.....

小鬍子好乖, 唔咬人, 識上我手, 比我捉出黎, 每日下午同我頭象隻龜龜一到時間就會游出黎問我攞野食, 喺缸前面拍水,猛咁游!!其他時間入房唔太會理我, 只係游出黎比我睇, 望我一陣, 跟住就自己去玩!!
回復

回復 SnappingTurtle 的帖子

係呀, 用詞不當, 多謝師兄指正!而家個缸都好簡潔, 得浮台同假山洞, 冇放其他裝飾!
回復

回復 power15 的帖子

師兄講緊邊個膠盒? 最大果個係吉之島$10店幾年前買, 而家冇O架啦. 曬太陽細果2個, 長方形D果個就係佳能D密實盒, 百佳/惠康都有. 正方形D果個就係日本城買嘅.
回復

回復 jackielee 的帖子

係呀,小鬍子成日都表演高難度動作, 鐘意隻手抓住個浮台黎轉身, 好勁!好多古怪動作都做!
回復

old100200300 發表於 2011-7-29 23:47
回復 power15 的帖子

師兄講緊邊個膠盒? 最大果個係吉之島$10店幾年前買, 而家冇O架啦. 曬太陽細果2個, 長 ...

thank you!
回復