香港龜友論壇

樓主: 書生
打印 上一主題 下一主題

對於佔中,我有少少野想分享

龜俠 發表於 2014-10-3 19:42
回復 地獄火 的帖子

去到尖沙咀了

夜 d 先睇,反正都 g 答案
回復

睇完呢度條七仔好笑, 旺角清場唔好走 , 幾十萬黎緊, 倒副麻雀出黎就有
阻人搵食, 旺角租閒閒地幾十萬, 比你咁攪,即係比你搶
唔買起你你算好彩 ,唔係駛乜警方護送你走, 條七仔仲話唔駛警方
人地好想做 ,費事你地比人打斷手腳,仲要送你去醫院,錄口供,大把野做咋,快能d走啦
傻下傻下冇腦, 攪到冇左幾十億,你做雞要做幾多世先搵得返黎賠

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
龜龜ying + 3 多謝分享

查看全部評分

回復

回復 TakTak 的帖子

呢班費青就係冇腦,冇人生經驗
以為比佢地d甩毛癲狗,訓街婆上場就掂哂, 大陸係最高權力
一句唔得,你乜都做唔到
唔駛多,唔駛解放軍 ,叫五豐行唔運糧落黎一個月,你班人己週街搶
呢班費青到時咪late係屋企腳震,要老豆老媽出去通街搶糧返黎比佢地食囉
你地記唔記得 ,五豐唔運豬黎 幾日, 你地點呀 ,政府比多幾個牌都冇用
根本貨係哂人手 ,大陸己唔理你香港,由得你攪,而家係你地攪返轉頭,但又冇料
又唔敢渣槍上大陸開戰 ,冇用書生一班
要對付佢地好易,加重人手,圍住哂佢地,冇得出冇得入,等佢地冇得食, 自己係原地疴屎疴屎
感受一下比人拉入臭格的滋味先 ,睇佢地捱得幾多日
回復

回復 abc123 的帖子

請你睇睇我其他回D帖先吧!我扣的絲帶是"藍色"的。
回復

回復 龜俠 的帖子

第一句己知你安居啦 ,佔中得個幾萬人簽名 ,反佔中有百幾萬
你點大部份人呀,比人點你又信
乜野罷課吹到咁大 ,我問個人佢d女有冇罷課
有 , 但只係最尾二堂 係咁易, 新聞就吹到幾咁緊要
3000學生罷課 ,全港學生起碼過十萬啦
有幾多成呀 ,  講民主 ,小數服從多數聽過未呀
而家你地要多數服從小數 ,即係霸權主義啦 ,咪掛住民主口號呃飯食啦
乜乜黃絲帶 ,比條白綾你地上吊自殺,以謝天下就岩
回復

肥老英加碼,玩得越大獲越多錢!黑金政治!現在是敵人定朋友都唔知!個個陳浩南上身!
回復

回復 龜俠 的帖子

我見你d內容,越睇越似佔中人士
回復

任何民主共橙都假, 人民生活安穩先係好管治
呢d民主攪到飯到冇得開 , 仲衰過共橙
回復

abc123 發表於 2014-10-3 20:05

任何民主共橙都假, 人民生活安穩先係好管治

你明唔明什麼叫做"反話"嗎?
回復

請你留意我在其他有關"佔中"的帖中之立場吧!
回復

回復 龜俠 的帖子

不明,我好直接的,係就係,唔係就唔係
回復

回復 kit941120 的帖子

今日睇yahoo ,台灣之前個紅衫軍領導人話肥佬去見佢地取經
即係一早有預謀 , 條友要台灣人拿哂手機出黎驚人錄音
原來佢自己一早裝左偷錄 ,成個使徒行者咁
後來穿左出黎 ,人地條氣唔順,而家爆出黎
回復

個個唔清楚形勢勇字當頭!熱血青年!
回復

頂!!真係豬一般的xx
回復

而家班學聯死頂,又話唔同政府傾,由得佢地比人打死算, 我係警員等你比人打完先出手制止
駛乜同你心急, 而家班費青驚死 ,話警方唔出力保護佢地
佢地做法係得人心,唔會有人打你ge,放 心啦,年青人,你地好安全的(學下人講反話先)
回復

回復 龜俠 的帖子

你呢個公仔用得好,佢地就等如湘西趕屍咁 ,中哂符,好似行屍走肉
回復