c87654 發表於 2012-8-30 13:00:38

龜既月刊雜誌~~~建議

頭先去ok買雜誌時.......唸下.....唸下....想下....想下.....只見到雜誌....又或貓狗月刊雜誌.......突然唸到....如果龜友論壇出月刊雜誌一定很多人買....因為我未見過有(龜既月刊雜誌).....^@^~~hhahah.....內容:龜既品種(靚相).....商店大約價$....龜友論壇每月精彩討論......龜既設備.....等等....^^

{:105:}建議完筆....不好勿插...Thx

seira2242527 發表於 2012-8-30 13:07:40

哈哈....我...... d龜龜 可以上鏡做代言龜架 {:105:}

flower07223 發表於 2012-8-30 13:08:42

大把龜公龜婆幫趁:lol

khip 發表於 2012-8-30 13:08:56

c87654 發表於 2012-8-30 13:00 static/image/common/back.gif
頭先去ok買雜誌時.......唸下.....唸下....想下....想下.....只見到雜誌....又或貓狗月刊雜誌.......突然唸 ...

{:99:}咁應該係爬虫雜誌.....咁樣會多D收入..

c87654 發表於 2012-8-30 13:13:38

回復 khip 的帖子

月刊好D喎.......高級D........每月出好D..好過一星期出一次...................hahahahahahah{:105:}

阿肥 發表於 2012-8-30 13:15:04

回復 c87654 的帖子

十卜十卜{:122:}

skclan 發表於 2012-8-30 13:20:27

諗就易 要實行而且夠一定內容 頁數 穩定就好肯難;P

c87654 發表於 2012-8-30 13:23:11

回復 skclan 的帖子

夠一定內容 頁數{:112:}......呢度大把人寫到很多內容 頁數{:108:}

Dick_Neo 發表於 2012-8-30 13:32:34

我會幫手xd         

山貓 發表於 2012-8-30 13:45:53

龜雜誌讀者一定比貓狗雜誌讀者少,所以售價自然要貴d.
最重要既問題係,大家認為養龜既人比養貓狗既人更捨得洗錢買雜誌嗎?

龜痴 發表於 2012-8-30 13:47:55

月刊一定蝕到 CRY...

c87654 發表於 2012-8-30 13:59:03

回復 龜痴 的帖子

未做過又點知一定蝕{:112:}{:112:}{:93:}

龜痴 發表於 2012-8-30 14:07:18

c87654 發表於 2012-8-30 13:59 static/image/common/back.gif
回復 龜痴 的帖子

未做過又點知一定蝕

你估在 HK 出一本雜誌成本要幾多錢???
放在書局 AND 7 仔寄賣, 人地又收你幾多錢呢???
銷路好要跟零售分帳, 賺來都唔夠分比人...
如果無銷路, 人地掃你本野落架, 你賣都賣唔出, 仲唔蝕到 CRY???

乂阿偉乂 發表於 2012-8-30 14:11:29

支持{:105:}

小豹 發表於 2012-8-30 14:12:59

我會買:victory:

南十字 發表於 2012-8-30 14:34:31

我都有唸過同揾過!不過出雜誌都幾難,囡囡雜誌就多人買,爬蟲雜誌可能真係好少人會買!

陸龜島 發表於 2012-8-30 14:40:55

支持{:96:}

skclan 發表於 2012-8-30 14:44:55

買咩雜誌 直接上網睇好過 宜家爬壇咁風行 有咩野直接貼上去 直接又方便
有建議有理念係好事 但往往都很難實行 你諗下岩唔岩:lol

乂阿偉乂 發表於 2012-8-30 16:23:58

skclan 發表於 2012-8-30 14:44 static/image/common/back.gif
買咩雜誌 直接上網睇好過 宜家爬壇咁風行 有咩野直接貼上去 直接又方便
有建議有理念係好事 但往往都很難實 ...

網上都有好多J圖, 但龍虎豹甘多年黎一樣都係甘賣得{:91:}

Fatal_Paladin 發表於 2012-9-5 14:32:00

除非可以搵到好多龜界權威性既人幫你出,
(起碼係一堆養龜老屎忽認同既人)

而且有老闆係後面同你頂前面幾個月既資金問題,

各報攤大佬 便利店又肯比你無限期上架,

最後係主編管理好, 編輯寫得好,

本野有睇頭, 咁大家都會買...

否則.....同上....蝕到cry
頁: [1] 2
查看完整版本: 龜既月刊雜誌~~~建議