royleung1854 發表於 2013-3-1 00:10:16

大家小心!!!!!!

Bizert此人賣病盾“爆原虫”大家小心我乃左野。。。希望大家小心此人

花心大少 發表於 2013-3-1 00:13:26

回復 royleung1854 的帖子

c兄咩係"爆原虫"{:112:}

royleung1854 發表於 2013-3-1 00:15:29

回復 花心大少 的帖子

食咩柯咩。。。

慢慢爬 發表於 2013-3-1 00:20:13

:L唉,,,呢d人太多 了

花心大少 發表於 2013-3-1 00:20:20

回復 royleung1854 的帖子

明白{:110:}

royleung1854 發表於 2013-3-1 00:29:23

回復 慢慢爬 的帖子

我咩方法都用過救唔到拒食

royleung1854 發表於 2013-3-1 00:38:29

我鄧只龟慘姐!!!!

pennymiko 發表於 2013-3-1 01:09:49

所以大家根本唔好同網上D人買...平好多就話姐!!!!好多仲貴過鋪頭!!!

royleung1854 發表於 2013-3-1 01:23:33

回復 pennymiko 的帖子

買药個差價都係返到。。。真係吊佢老母

pennymiko 發表於 2013-3-1 01:31:25

pennymiko 發表於 2013-3-1 01:09 static/image/common/back.gif
所以大家根本唔好同網上D人買...平好多就話姐!!!!好多仲貴過鋪頭!!!

D人真百佳!!!

royleung1854 發表於 2013-3-1 01:35:20

吊佢 老母我見到只盾我真係好心疼真心講

pennymiko 發表於 2013-3-1 01:37:37

royleung1854 發表於 2013-3-1 01:35 static/image/common/back.gif

吊佢 老母我見到只盾我真係好心疼真心講

幾CM???入左幾多錢???

tonycha 發表於 2013-3-1 01:40:51

咩龜?爆原蟲?如果唔想睇醫生, 不如自己杜原蟲?

狂小人都無補於事, 不如救左隻龜先?

royleung1854 發表於 2013-3-1 01:41:32

錢不是重点而係佢病都賣俾人中要話大食乜乜柒柒吊佢老母死TB

royleung1854 發表於 2013-3-1 01:45:00

回復 tonycha 的帖子

乜都用过la師兄您有咩好方法??

royleung1854 發表於 2013-3-1 01:45:49

如果大家有咩好方法可以打俾我t:91666227

tonycha 發表於 2013-3-1 02:18:04

原來Roy師兄同呢度既網友買左隻盾, 但回來後10幾日都係拒食!

跟住Roy師兄見隻盾疴Jelly屎, 知道係爆緊原蟲, 但就餵錯左佢食 '掃蟲王' ! (其實掃蟲王好毒)

食左2次掃蟲王都係拒食!Roy師兄就浸電解質, 強餵M糧, 但發現餵完M糧, 隻盾即刻疴返D M糧出黎!

昨日隻盾突然行返路, Roy師兄以為好返, 點知今日又訓過.

我本人認為: 果位網友的確係賣爆緊原蟲既盾比你, 而且唔知佢爆左幾耐.跟住你應該去睇醫生或服用杜原蟲藥, 點知你就用左好毒既杜寄生蟲藥掃蟲王!由於長期爆原蟲本身係會損害腸道, 加上食左2次好毒既掃蟲王, 腸胃嚴重受損, 食乜疴乜.跟住原蟲會入腎,疴臭尿,引致腎衰竭,死亡, 或經腸道入血, 死亡.

你隻盾昨日行路, 應該係迴光返照 - 即係佢臨死前泵緊最後的腎上腺素~激素, 跟住呢兩日就會RIP.

tonycha 發表於 2013-3-1 02:24:09

唯今之計: 停掃蟲王, 睇醫生.

如果你堅持唔想睇醫生, 繼續強餵M糧!!!強餵少量電解質入口(浸冇用), 強餵少量葡萄糖入口(藥房有得賣$13一罐), 強餵BAC入口.跟住考慮食杜原蟲藥.希望救得返啦.

盾龜比其他龜都頑強, 希望有得救啦.

hongie 發表於 2013-3-1 07:20:50

有無可能連賣家都唔知先?有無可能係轉左環境隻盾唔適應或者受驚,又或者你養既方法唔適合隻盾,令到佢爆蟲呢?

我都買過病龜我明你感受,但係你咁樣擺人地老母上枱,好似有小小問題呵

royleung1854 發表於 2013-3-1 09:11:02

無論救唔救到只龟都好第一要多谢tony師兄既熱心幫助
頁: [1] 2
查看完整版本: 大家小心!!!!!!