香港龜友論壇

標題: 曬龜o既同時,曬埋自己,好熱,飲可樂 [打印本頁]

作者: turtle_2014    時間: 2014-7-6 16:02
標題: 曬龜o既同時,曬埋自己,好熱,飲可樂
慶祝升大學POST~!!
咁好太陽緊係要帶班細路去曬下啦!!!

個個為左翻牆爭崩頭~!

作者: Reason    時間: 2014-7-6 16:19
你班細佬真係幸福
作者: Nicole1010    時間: 2014-7-6 16:51
我啱啱都去左曬龜
作者: Mike記    時間: 2014-7-6 20:43
個膠缸咁得意嘅,好似好大個,但好矮咁!
作者: psps2010    時間: 2014-7-6 22:11
個缸係邊度買架
曬龜一流
作者: tiffany_john    時間: 2014-7-6 22:22
我原本都偶然帶龜龜出去曬太陽,但發現屋企下晝曬得到以後就唔使嘞,不過就要搵人移動下,追住個太陽
作者: cys487980    時間: 2014-7-6 23:01
tiffany_john 發表於 2014-7-6 22:22
我原本都偶然帶龜龜出去曬太陽,但發現屋企下晝曬得到以後就唔使嘞,不過就要搵人移動下,追住個太陽 ...

你就幸福,我我一定要落樓下公園曬!
作者: tiffany_john    時間: 2014-7-6 23:03
cys487980 發表於 2014-7-6 23:01
你就幸福,我我一定要落樓下公園曬!

有時由下晝兩點一直曬到傍晚五、六點,會唔會太多呢
作者: yamadadhk    時間: 2014-7-6 23:05

作者: cys487980    時間: 2014-7-6 23:09
tiffany_john 發表於 2014-7-6 23:03
有時由下晝兩點一直曬到傍晚五、六點,會唔會太多呢

嘩!小心中署呀!我通常浸水曬 15-30 分鐘!
作者: tiffany_john    時間: 2014-7-6 23:27
cys487980 發表於 2014-7-6 23:09
嘩!小心中署呀!我通常浸水曬 15-30 分鐘!

哦哦,甘以後曬少D,不過,通常都放差唔多過背水,有遮蔭,但有幾只龜可以曬足全程唔投訴
作者: matinfeng    時間: 2014-11-17 22:14

作者: janede1314    時間: 2014-11-17 23:13
回復 tiffany_john 的帖子

其實如果在屋企,有玻璃隔住會不會效用大減?
作者: 魚皮    時間: 2014-11-19 09:51
師兄去邊度晒龜架?
作者: tiffany_john    時間: 2014-11-28 23:06
janede1314 發表於 2014-11-17 23:13
回復 tiffany_john 的帖子

其實如果在屋企,有玻璃隔住會不會效用大減?

無阻隔咖,不過,最近發現冬天,太陽轉左位,得中午時分曬入屋,冬天似乎要拎去公園曬嘞

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2