香港龜友論壇

標題: 我又貼廣東草 [打印本頁]

作者: 火水.    時間: 2011-8-30 13:22
標題: 我又貼廣東草
我又貼廣東草,近期興廣東草,我又貼下先.........轉貼的,請見諒,希望大家喜歡

作者: 一夜白髮    時間: 2011-8-30 13:27
咩事啊今日....
廣草大暴走?!!
作者: ron410    時間: 2011-8-30 13:27
非常喜歡
作者: arron613    時間: 2011-8-30 13:49
今日廣東草日
作者: ~JAY~    時間: 2011-8-30 15:01
好靚呀!
作者: 豬扒博士    時間: 2011-8-30 15:17
證明廣草有好多FANS

作者: anson388    時間: 2011-8-30 16:46
其實我覺得廣東草真係好型!!!!!
作者: anson388    時間: 2011-8-30 16:49
如果用金錢龜來比喻法拉利, 廣東草就係阿士敦馬田!!!!!
作者: 火水.    時間: 2011-8-30 16:59
回復 anson388 的帖子

咁百色唔靚嗎
作者: anson388    時間: 2011-8-30 17:08
回復 火水. 的帖子

百色是否白化龜?????????
作者: 火水.    時間: 2011-8-30 17:11

當然唔係啦,白化是病變的龜,百色是一個品種
作者: anson388    時間: 2011-8-30 17:28
回復 火水. 的帖子

我在網上看過了圖片, 外觀還可以(如果比我見到實物我可能會中毒)
我也有打過電話比大陸啲場, 佢地話價比金錢龜還高!!!!!!!!!!!!
作者: 火水.    時間: 2011-8-30 17:31

網上看過?意思是廣東草吧,..........價比金錢高就騙你的了,還差一點
作者: anson388    時間: 2011-8-30 17:36
回復 火水. 的帖子

係百色龜!!!!!
作者: 退灰    時間: 2011-8-30 17:36
anson388 發表於 2011-8-30 17:28
回復 火水. 的帖子

我在網上看過了圖片, 外觀還可以(如果比我見到實物我可能會中毒)

如果話苗貴過金錢就明顯水你,但如果話普通龜就真係有可能
作者: anson388    時間: 2011-8-30 17:39
火水. 發表於 2011-8-30 17:31

網上看過?意思是廣東草吧,..........價比金錢高就騙你的了,還差一點 ...

8年以上既廣東草種龜都唔平加, 要8萬人仔一斤, 一隻3斤以上既母龜!!!!
作者: 火水.    時間: 2011-8-30 17:44

哦,我以為妳話廣草......百色的確是貴過金錢的

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2