香港龜友論壇

標題: 送巴西龜一隻 [打印本頁]

作者: 陸界    時間: 2014-10-2 08:08
標題: 送巴西龜一隻
身世好可憐。是因我有時間就落樓下曬龜,啲清潔工人見到我有養龜。
今日距地工作期間係垃圾房汁到隻龜,
估計比人由高處垃圾槽扔向垃圾房。
希望有人收養距。
感謝

作者: 小迪迪    時間: 2014-10-2 09:24
咁樣掉落去
點解咁殘忍
作者: 陸界    時間: 2014-10-2 09:30
回復 小迪迪 的帖子

暫時冇問題出現,好活潑,但係比較驚人。
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-2 13:09
丟個人未必諗住虐待,只係唔想養即放棄,我見一個例子,管理員講ge, 佢有一個住客話唔要倉鼠,問佢有冇人想養,咁管理員再問另一熟住客, 佢即話要,比佢個女養,都唔係好細個隻種,養左幾日,個女住客落黎坐頭同管理員講話唔養囉,要比返佢, 管理員話都未講多句,個女住客走左,跟住攞返落黎比個管理員算,人地工作地方點可放生物,個女住客唔識打理,話臭,佢都唔做野,由得隻野自生自滅咁,緊臭啦 ,個管理員都硬正,即話呢度唔放得生物,而且唔係佢比個客, 只係中間搭路佢地二家人自己傾, 咁個女住客冇引攞返走,呢d人,聽見有就話養,唔諗自己攪唔攪得掂 ,又懶做野,一話唔要又質返比人,個隻龜主人可能質唔到比人,咪丟左佢
作者: 龟缘    時間: 2014-10-2 13:43
哎,又一條生命
作者: 呀健    時間: 2014-10-2 16:56
陸界 發表於 2014-10-2 08:08
身世好可憐。是因我有時間就落樓下曬龜,啲清潔工人見到我有養龜。
今日距地工作期間係垃圾房汁到隻龜,
估 ...

幾大隻 唔太大隻的話我可收養佢^^
作者: 陸界    時間: 2014-10-3 17:00
回復 呀健 的帖子

底甲6-7cm到
作者: 呀健    時間: 2014-10-12 22:27
回復 陸界 的帖子

可約邊到拎?
大小應不成問題
作者: 陸界    時間: 2014-10-13 00:22
回復 呀健 的帖子

荃灣或者青衣
作者: tkp99172    時間: 2014-10-13 14:00
回復 陸界 的帖子

我可以收養, thanks
作者: tkp99172    時間: 2014-10-13 14:02
小弟有7-8cm既同種龜 飼養中
作者: 陸界    時間: 2014-10-13 20:01
回復 tkp99172 的帖子

幾時方便交收?
作者: wel524    時間: 2014-10-23 20:56
咁慘, 希望龜龜快D搵到好主人
作者: tiffany_john    時間: 2014-10-24 01:03
巴西,經常被遺棄的品種,我等唔及,已經買左只,另外收養兩只野生
作者: Hangying122    時間: 2016-4-18 00:25
巴西我可以養 我住青衣 可以的WHATSAPP 61283063
作者: masuku    時間: 2016-4-23 15:58
如亀亀未収養、可PM我。

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2