香港龜友論壇

標題: 被打。真相 [打印本頁]

作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 17:42
標題: 被打。真相

[轉貼]
媒體只放出示威者被打之後的相片
不過條友追住反佔中阿伯打的情況,冇人講。

(可憐樣)

(實情)
[youtube]DYgcelPQOp4[/youtube]

[轉貼]
真正人民力量,睇到拆帳篷果刻真係好感動!

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20141003/bkn-20141003162307566-1003_00822_001.html

作者: 大win神    時間: 2014-10-4 17:58
你比人打唔還手?
綠影沒有前文後理 你都有膽po

作者: Mike記    時間: 2014-10-4 18:00
Ying師姐,班佔中支持者好多都被民主、真普選、公民抗命e幾個字沖昏頭腦,就算睇咗條片都會選擇唔相信。
作者: 龜俠    時間: 2014-10-4 18:01
佢仲話警察冇做嘢!如果唔係警察趕到救佢,佢應該唔可以企係度接受"所謂傳媒"訪問了
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 18:10
回復 大win神 的帖子

媒體冇前文後理都夠膽登(示威者被人打到頭破血流既相)
我有片(原來係示威者先撩者賤才被人打),點解唔敢PO?
你有片反駁,歡迎你PO,大家都係求真相啫!
作者: 大win神    時間: 2014-10-4 18:11
https://www.facebook.com/hkfs1958 你可以上去看看. 睇野睇全面小小 ! 麻煩po野不要po小小.  對你呢頂你.唉 慳反啖氣抖下好過.
作者: 龜俠    時間: 2014-10-4 18:12
仲要果個係阿伯佢至夠膽追,如果換轉係金毛公仔大佬佢一定縮
作者: 地獄火    時間: 2014-10-4 18:14
而家好多傳媒一面倒話反佔中人士 5 岩,所以我而家 5 多聽電台主持人講佔中,完全 5 持平,尤其蘋果報
作者: ting2757    時間: 2014-10-4 18:16
50步笑百步
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 18:19
回復 Mike記 的帖子

跟本一開始,佔中呢個行為同爛仔黑社會冇分別。
以為下下打住"和平,爭取民主自由"就可以打橫行,目無法紀。
將犯法既事合法犯,仲要講到懶動聽,仲好意思話警察唔做野果下好笑!
警察要做野一早掃晒佢地去堆填區啦。

作者: 地獄火    時間: 2014-10-4 18:23
龜龜ying 發表於 2014-10-4 18:19

犯緊法既人話人犯法,呢下先吹脹
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 18:23
回復 龜俠 的帖子

講得啱!
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 18:26
回復 地獄火 的帖子

佔中果班肯定啱晒架!為民主自由可以大Q晒架嘛!你唔知咩?
毒果新聞睇唔睇都罷啦!
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 18:26
回復 ting2757 的帖子

賊喊追賊!
作者: rask    時間: 2014-10-4 18:28
龜龜ying 發表於 2014-10-4 18:26
回復 地獄火 的帖子

這就是現在HK(大部份)傳媒的作風喇!不會報道事實的全部,造成偏歪風氣。。。看看現在的“和平佔中者”~全部都自封為“神”了!
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 18:35
回復 rask 的帖子

自封為神,神經個神咋
有破壞冇建設,香港靠呢班下一代,真係....冇眼睇。
作者: 地獄火    時間: 2014-10-4 18:40
龜龜ying 發表於 2014-10-4 18:26
回復 地獄火 的帖子

旺角事旺角了,越睇越悶,成班佔中棋子比人舞
作者: 龜俠    時間: 2014-10-4 18:44
回復 龜龜ying 的帖子

其實佔中由未開始直至今天為止,佢地都仲死撐堅持自己是"和平",但全世界有眼的"正常人"都能夠好簡單的在家中的電視看得清清楚楚是什麼一回事(好彩直播冇得即時剪接),如果真係和平就應該"打不還手,小不還口",但他們做不到,同時"反佔中"的人從來沒有強調自己是和平的
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-4 18:45

我係網click入去睇,原來係毒果的網,全部人都 反反佔中,成班自己友

呢條友初時都好勇 ,不過可惜佢練ge係金剛腿,自己又冇記性
先比人打到頭破血流姐 ,下次佢會好記性d架啦
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-4 18:45

捉哂佢地入基佬監倉就岩啦
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-4 18:46
回復 rask 的帖子

我好早前係yahoo ,都叫人唔好買報紙睇,  根本冇野好睇, 7元慳返一個月有210元,都 幾好架
作者: Lung009    時間: 2014-10-4 18:50
佔中都反佔中兩邊有份搞事既人都應該要捉!
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-4 18:54
回復 龜俠 的帖子

而家呢班反佔中人士係同名姐 ,之前簽名個行動只係支持,冇話做野有行動

而家呢班係受害, 憤而出黎清場, 話警察用黑社會,根本旺角大把個d人做生意搵食

攪到個邊d生意,即掃人場, 電視都有得睇 ,劇情跟住係.....成班人出黎
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 19:01
回復 龜俠 的帖子

呢啲咪真小人同偽君子既分別囉。
反佔中班人擺到明拆你帳篷趕你地走,因為你真係阻住地球轉,阻得好緊要。
阻人搵食尤如殺人父母,佢地(反佔中者)算好客氣了

作者: TakTak    時間: 2014-10-4 19:06

全中,師兄
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 19:06
回復 Lung009 的帖子

反佔中班人都係比班搞事份子迫到牆角先至咁做,老實講,被捉都值得同情。
佔中班人一句講晒,自作自受,唔抵可憐。
作者: TakTak    時間: 2014-10-4 19:08

完全正確
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 19:10
回復 地獄火 的帖子

傻仔唔用腦,預左比人舞
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 19:13
回復 TakTak 的帖子

其實打人始終唔啱(雖然係極度抵打之人)
下次用殺蟲水會比較適合
作者: 地獄火    時間: 2014-10-4 19:15
龜龜ying 發表於 2014-10-4 19:10
回復 地獄火 的帖子

傻仔唔用腦,預左比人舞

做人實要比人搵下笨才會學精,自然定律
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 19:20
回復 地獄火 的帖子

至怕比人搵完笨都學唔精,果下攞命
作者: Lung009    時間: 2014-10-4 19:21
龜龜ying 發表於 2014-10-4 19:06

反佔中班人都係比班搞事份子迫到牆角先至咁做,老實講,被捉都值得同情。

佔中班人係有錯,佢地阻塞交通,影響在先
但反佔中班人都吾可以親混亂成機非禮女性
兩邊都有錯,佔中班人話反佔中既人收左錢先黎我吾理係咪真
但網上見到有片個阿伯伸隻手去女性件衫入邊,除非條片係做假
我覺得非禮女性係絕對吾可以容忍,只想警方公正執法
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 19:24

如果反佔班人真係非禮女性,我都唔會容忍/扮睇唔到!
請問有片提供嗎?
作者: Lung009    時間: 2014-10-4 19:32
龜龜ying 發表於 2014-10-4 19:24

如果反佔班人真係非禮女性,我都唔會容忍/扮睇唔到!

https://www.youtube.com/watch?v=iMnYyH-9NIY

片係呢到!
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 19:36

呢種色狼擺明混水摸魚,我都睇唔過眼!
謝謝提供此片。。

作者: Mike記    時間: 2014-10-4 19:37
龜龜ying 發表於 2014-10-4 18:19

講得好!
堆填區,我個老死都話政府應該用d大卡車,123dum晒金鐘d友入去,一車車咁車去將軍澳。
作者: Mike記    時間: 2014-10-4 19:42
龜俠 發表於 2014-10-4 18:44

其實佔中由未開始直至今天為止,佢地都仲死撐堅持自己是"和平",但全世界有眼的"正 ...

「從來沒有強調自己是和平的」e句掂啊!
作者: 地獄火    時間: 2014-10-4 19:42
龜龜ying 發表於 2014-10-4 19:20
回復 地獄火 的帖子

至怕比人搵完笨都學唔精,果下攞命

笨多幾次習慣左就學 5 學精都冇乜問題 ga la
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 19:45

無錯,邊度黎邊到去丫嘛
等佢地慢慢佔領(堆填區)啦,實冇人趕佢地走
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 19:46
回復 地獄火 的帖子

最緊要佢地自我感覺良好咪得囉,唔洗理人感受架~
作者: 地獄火    時間: 2014-10-4 19:50
龜龜ying 發表於 2014-10-4 19:46
回復 地獄火 的帖子

最緊要佢地自我感覺良好咪得囉,唔洗理人感受架~

叫 G 感受
作者: 燕赤霞    時間: 2014-10-4 19:50
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-4 20:40

條女就埋去多事先,人地嘈交佢去叫人冷靜,一開始唔關佢事,呢d就係賴叻
三人混亂中,邊個推邊個,邊有得預先度定,一有事就唔知會發生乜後果
唔係點解d警察要分開佢地 ,佢又自己走埋去
作者: tigermichael    時間: 2014-10-4 20:45
大家小心…i一
作者: kit941120    時間: 2014-10-4 20:49
騎劫post
作者: mkmc    時間: 2014-10-4 21:07
經過琴晚一役
依然可以講同一番說話,支持警察既
相信你既良知已經容不下任何聲音
作者: mkmc    時間: 2014-10-4 21:09
千萬要小心
唔好出街
比人摸兩下你唔出得聲嫁
作者: 地獄火    時間: 2014-10-4 21:41
mkmc 發表於 2014-10-4 21:07
經過琴晚一役
依然可以講同一番說話,支持警察既
相信你既良知已經容不下任何聲音 ...

玩得政治講良知肯定係無知,政治係污穢野,根本無良知可言

作者: enginechan    時間: 2014-10-4 22:25
有個現象,我覺得幾得意
佔金鐘人仕新話政府代表唔到佢地意願,所以要出黎封路
佔其他地方嘅人又話3子,學生代表唔到佢地,又出黎封路
如果真係有人代表倒晒佢地,咁要封咩先夠勁
作者: TakTak    時間: 2014-10-4 23:01
⭕必睇!⭕

「非禮」的真相!

認真好戲!
作者: TakTak    時間: 2014-10-4 23:04
⭕必睇!⭕

「非禮」的真相!

認真好戲!
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 23:38
回復 地獄火 的帖子

作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 23:39
回復 東方不敗 的帖子

不過個色狼咁摸埋去,點都唔啱既。。
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 23:43
回復 mkmc 的帖子

經過咁多日
依然覺得霸佔各地係無錯,係我地錯既
相信你既無知已到達頂點
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-4 23:43

任何混亂場面,都係咁,女 人去攪呢d野根本係安居,一定蝕ge
好似同警察推撞,場面混亂,d女警一樣比人撞到摸到, 示威暴動呢d事 , 唔通話明唔準摸人,唔準插眼 ,唔準踢下邊咩 ,細路仔打交咩

作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 23:46
回復 enginechan 的帖子

呢條係咪IQ題黎既先
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 23:48
回復 東方不敗 的帖子

男人都蝕架,一唔覺意比人猴子偷桃就.....
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-4 23:50

好少女人用呢招ge
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-4 23:56
回復 東方不敗 的帖子

咁又係,怕整污糟對手
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-4 23:59

呢招由你開班教學 , 或者學丁小嘉個一腳都得
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-5 00:02
回復 東方不敗 的帖子

都好,順便為民除害
作者: dmchiu    時間: 2014-10-5 00:23

絕對同意!
作者: Mike記    時間: 2014-10-5 02:17
enginechan 發表於 2014-10-4 22:25
有個現象,我覺得幾得意
佔金鐘人仕新話政府代表唔到佢地意願,所以要出黎封路
佔其他地方嘅人又話3子,學 ...

你唔係想講「封棺」呀嘛?
作者: chosonchan    時間: 2014-10-5 02:18
龜龜ying 發表於 2014-10-4 18:10
回復 大win神 的帖子

媒體冇前文後理都夠膽登(示威者被人打到頭破血流既相)

我呢幾日最興唔係話咩佔中不佔中...
最嬲係d路霸路都唔俾差人行...
趕人地走...有事就叫無警察~唔幫佢
人家1個對幾十人...唔跑去分開你打死左你啦...
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-5 11:47
回復 chosonchan 的帖子

如果冇聽錯,昨日有單好似金鐘發生, 佢地話警好耐先到, 電視度解釋話警員要坐地鐵由中環去金鐘 , 最好地鐵突然壞車 ,再耐d先到 ,等佢地知道阻路的問題係乜,自食其果
作者: 地獄火    時間: 2014-10-5 11:59
龜龜ying 發表於 2014-10-4 23:39
回復 東方不敗 的帖子

不過個色狼咁摸埋去,點都唔啱既。。

呢個角色應該係我 lai 做先啱 ga
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-5 13:40
回復 chosonchan 的帖子

話明路霸,梗係霸住條路啦
有事叫警察,無事小警察,係咁架啦。。
作者: 燕赤霞    時間: 2014-10-5 13:46
作者: mandy4014    時間: 2014-10-5 15:08
我係差人都一定會當冇事發生啦~支持果批令到差人休息既時間都冇~低佢死~比人打死仲正~睇下以後邊個敢去佔中
作者: 燕赤霞    時間: 2014-10-5 15:39
作者: 地獄火    時間: 2014-10-5 15:55
回復 mkmc 的帖子

當你識寫羞愧呢 2 個字,我一定識
作者: Kenneth0917    時間: 2014-10-5 16:00
我真係笑撚佐。黑警,真係好撚無恥。

共匪真係勁啊,重重利益關係,唔到你唔順。

PS:當一些人的利益受到危害時,他們便會用各種藉口,手段去傷害別人。
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-5 16:36

回復 Kenneth0917 的帖子

我最欣賞最尾呢句:
當一些人的利益(民主自由)受到危害時
他們便會用各種藉口(要救香港,要有真普選)
手段(霸佔道路,阻礙救援,禁止警察進入"自己"領域)
去傷害別人(被迫停課的學生/冇工開的打工仔/冇得開舖做生意的人/其他市民)

作者: 燕赤霞    時間: 2014-10-5 16:48
作者: TakTak    時間: 2014-10-5 17:55

咁咪係,無理由要全港人同你ㄧ齊埋單
作者: Kenneth0917    時間: 2014-10-5 18:08

民主自由系利益?

作者: mkmc    時間: 2014-10-5 18:19
回復 地獄火 的帖子

如果有時間
希望你會出去睇下  
如有你有仔女
可能你會有所改變    唔單只係停留係點樣寫  更係明白呢個兩個字
不過   當你覺得佢地係抵死   比人打  比人非禮   絕對係應該既時候
我真心希望你OR你既仔女唔會經歷到呢件事     
啊什麼龜龜YING   你靚女到咁   出街唔知有冇人會摸你嫁
(BTW 呢種嘈交方式好小學生, 相信你應該係大人喇掛? 減少用呢種方式喇)
作者: mkmc    時間: 2014-10-5 18:23

其實大家已經明白
叫警察幫手代表既意思
你可以睇多D資訊
你會了解到    最初可能我地係叫警察   唔夠半日  大家已經唔會再要求警察幫手
捉埋個人比警察拉         唔好再話咩輸打嬴要
根本無要過
作者: jasonmetro    時間: 2014-10-5 18:26
回復 mkmc 的帖子

或者人越大稜角越被磨平
今朝我心血來潮同佢地討論
但我見唔到佢地有嘗試轉換立場理解其他人

我有朋友響茶樓聽到大人對小朋友講對佔中既批評
當中有不盡不實之處 所以我朋友轉過頭同佢地解釋佔中
我朋友用咗班半小時同佢地解釋
最後小朋友&大人都對時間多咗了解

所以我地同呢班足不出戶既網絡用戶講未必有用
倒不如同會出街既正常市民同社會下一代理性討論
作者: 地獄火    時間: 2014-10-5 19:18
mkmc 發表於 2014-10-5 18:19
回復 地獄火 的帖子

如果有時間

不如你地諗下移民,香港 5 適合你
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-5 19:18

問心,爭取民主自由真普選最終目的為咩?
最終唔涉及利益?
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-5 19:20
回復 TakTak 的帖子

無錯!無理由要全港人一齊埋單!
即係你要賭錢,咪用自己錢囉,冇理由攞人荷包既錢黎賭!咁同搶有咩分別?
講就講得好聽呀,贏左大家有著數,咁輸左呢?邊個賠返比我地先?
作者: mkmc    時間: 2014-10-5 19:22

Omg  仲係錢
唯女子與
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-5 19:56
回復 mkmc 的帖子

呀什麼什麼mkmc,你都應該睇晒啲post,就會了解到我一直都話,非禮女人果個阿伯唔啱,我冇因為受害人係佔中人士而將事情扭曲偏幫。

有事發生,市民睇唔過眼掃你地走...比人話我地唔係警察,冇權咁做。
同樣有事發生,你地唔要警察幫手,仲捉埋個人比警察拉...你地又有權咁做咩?

作者: Kenneth0917    時間: 2014-10-5 20:13

在你眼中,除了利益之外,有冇一樣野叫做子孫後代?

有冇一樣野叫做普世價值?

哦,在共產黨眼中,可能冇。
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-5 20:14

回復 mkmc 的帖子

你咪試下問個肚餓既人,要錢定要食物?
你咪試下問個養起成頭家既人,要份工定要民主?
你再試下問個供緊樓既人,要收入定要自由?
我唔識好似你地咁"深謀遠慮",我淨係知眼前都未搞得掂就諗以後點,係好多餘同不設實際。

佔中既人就好似喺火場入面,唔去諗救火,隔離左右燒死焗死都唔理唔救充耳不聞,淨係自私地諗自己我要點點點,其它人要救火,反而仲要比你地鬧,有冇搞錯呀?最後結果係點?咁全部人燒死晒囉!
呢個係咪你地想要既結果呀?如果係,恭喜你地就黎玩死香港啦!

空談理想抱負,但眼高手低既人都唔少,希望你地唔係啦!

作者: Kenneth0917    時間: 2014-10-5 20:17
我一早就講過,龜壇有5毛。
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-5 20:20

爭取你地講既野為子孫後代着想,絕對百分百肯定無問題。
問題係,你地攞緊全港市民黎賭呢舖呀!
由頭到尾只係你地小撮人既思想,點解要強加諸喺我地身上?

你地有冇一刻覺得自己好自私呀?
套用返你果句,係你地眼中,可能真係冇!
作者: Kenneth0917    時間: 2014-10-5 20:21
燕赤霞

你冇手冇腳噶?用下腦下,天才。

作者: Kenneth0917    時間: 2014-10-5 20:25
呵呵。

唔好同我玩偷換概念。

”一撮人“哩個term只會系ccav或者和有關狗匪的人下,才會說出來。
作者: Tony_Chu    時間: 2014-10-5 20:28
妓者,.,.,.,.
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-5 20:33

你都幾趣緻架喎,或者咁講丫。。
全港700萬人,有12萬人佔中,請問唔叫"一撮人"咁應該叫咩?叫"全港市民"呀?
反對你地就叫人五毛狗匪。嘿
連其它聲音都容不下,仲學人爭取自由普選?

作者: 燕赤霞    時間: 2014-10-5 20:42
作者: 燕赤霞    時間: 2014-10-5 20:43
作者: 燕赤霞    時間: 2014-10-5 20:47
作者: mkmc    時間: 2014-10-5 21:13

呢個就係視野既問題
你錢唔夠   比心機搵
今日搵唔夠
聽日搵
真普選,你今日放棄   聽日就無了
你試下問大陸人,要香港奶粉定大陸奶粉

Btw 我覺得龜友都係講番龜算   大家立場位置不同,實在無咩討論空間
作者: TakTak    時間: 2014-10-5 21:33

慳番啖氣啦,師妺,ㄧ句公民抗命,
就阻街阻人,破壞社會安稳,要全港
市民ㄧ齊陪你受苦,咁都叫自由平和,
各有立埸,大家都聼唔入耳
作者: TakTak    時間: 2014-10-5 21:34

全中呀,師妺
作者: 龜龜ying    時間: 2014-10-5 21:58
回復 mkmc 的帖子

你覺得而家搞成咁,仲有機會比你搵嗎?
真普選,你覺得霸下街佔領下就會有嗎?
既然大家唔同立場,眼光又唔同,都冇謂討論了
作者: 燕赤霞    時間: 2014-10-5 22:01

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2