香港龜友論壇

標題: 我地死都唔走架喇 [打印本頁]

作者: herbalchung    時間: 2014-10-13 08:17
標題: 我地死都唔走架喇
同志們。不如我地全部人用鐵鏈鎖住自己琵琶骨係路障度, 咁pk政府就清唔到場啦。。。
大渣雪隊不隊?

作者: TakTak    時間: 2014-10-13 09:11
隊! 舉脚贊程
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-13 10:44

作者: 燕赤霞    時間: 2014-10-13 11:44
作者: BieChung    時間: 2014-10-13 12:51
        就算走了, 也㩒5住民主之聲。。。。。
作者: mv1894    時間: 2014-10-13 14:02
樓主
請唔好再係這龜友網發表這些言論好嗎!
大家在這理都是龜友,講龜未好哋哋囉,你哋要做路障未做囉!我就唔想龜網內日日都討論這問題,只會分化各龜友的感情!!!
好嗎?
作者: herbalchung    時間: 2014-10-13 14:13
mv1894 發表於 2014-10-13 14:02
樓主
請唔好再係這龜友網發表這些言論好嗎!
大家在這理都是龜友,講龜未好哋哋囉,你哋要做路障未做囉!我 ...

唔好.
聊天室就傾吓養龜以外社會大小事...
作者: mv1894    時間: 2014-10-13 14:26
herbalchung 發表於 2014-10-13 14:13
唔好.
聊天室就傾吓養龜以外社會大小事...

不過啲敏感話題小說為妙,只會搞到各龜友不是討論,是反面!
我哋每個人都有立場企邊面,最好中立啦!
作者: 東方不敗    時間: 2014-10-14 21:55
回復 herbalchung 的帖子

人佬,我地鎖住琶琵骨係石屎度,一樣比人清場,點攪呀
作者: herbalchung    時間: 2014-10-15 01:08
mv1894 發表於 2014-10-13 14:26
不過啲敏感話題小說為妙,只會搞到各龜友不是討論,是反面!
我哋每個人都有立場企邊面,最好中立啦! ...

我好中立,
既反佔領, 又同時支持佔領嘅
作者: herbalchung    時間: 2014-10-15 01:16
回復 東方不敗 的帖子

咁唯有係附近花槽掘18米深地道, 潛入示威區地底, 再用糞便封死出入口, 應該冇人會再清, 大家可以永世留守...

作者: 燕赤霞    時間: 2014-10-15 07:56
作者: bennycwp    時間: 2014-10-15 09:37
哈哈,如果死都唔走,是否準備好為民主自由犧牲嗎??絕食???又或者像法輪功信徒一樣自已用氣油燒死自而引起國際關注嗎?
作者: bennycwp    時間: 2014-10-15 09:46
在香港這個自由的地方,你可以選擇的很多,喜歡說甚麼做甚麼也可以,前題是唔影響別人,

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2