香港龜友論壇

標題: 龜龜換新家(增加2個 毒video) [打印本頁]

作者: 蛇頸之友    時間: 2011-9-1 22:55
標題: 龜龜換新家(增加2個 毒video)

更換了20"X12"X12" 缸
個架4層 實X 自行組合架(接近700...)
經過上一次魚街聚會,聽取多位龜友的意見
得出的結論:清缸養 (暫時不用濾水)
昨天在奇珍(大約2045-2130) 也看見了龜友 devimaycry 正在幫忙奇珍超人....
還有1個男的在奇珍幫忙 不知道是哪一位><

之前拍片,冇聲  睇到大家好悶
今次先播歌, 跟著才拍片   

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5jMVnVJvAgk[/youtube]
好奇的新家/ 同龜龜玩揮手

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Nxp-9W6Qq30[/youtube]
玩完了,開始餵食

謝謝觀看

作者: 益力多︿    時間: 2011-9-1 22:57
唔用濾水咁米要日日換??
作者: carolcarolam    時間: 2011-9-1 23:09
嘩, 好大個缸呀~
我都打算換個缸比蛇頸.
佢平時訓酒桶架, 如果用你個隻山洞係咪好d呢, 多d活動範圍.
點解清缸養, 咁養會好d?
作者: carolcarolam    時間: 2011-9-1 23:26
回復 carolcarolam 的帖子

係呀! 咁我又學下你先, 咁我又覺得比返個山洞佢, 會有安全感.
你而家都有隻靚仔蛇頸, 養住先啦~ 儲定錢錢先再去買.
作者: chim    時間: 2011-9-1 23:33
好大個缸呀.....
作者: carolcarolam    時間: 2011-9-1 23:39
因為我覺得我個隻, 無咩活動空間, 好鍾意匿埋.
明天有時間出去買返個大少少既缸先..hehe~
作者: chim    時間: 2011-9-1 23:42

我早前由12吋換成18吋缸,d龜B開心咗好多....
作者: carolcarolam    時間: 2011-9-1 23:52
回復 chim 的帖子

我放係張檯到養, 就算買都係買14吋.

作者: chim    時間: 2011-9-1 23:55

總之大d住得開心d....
作者: Kin_wai    時間: 2011-9-2 00:07

700=一個80x45x45ge陸龜木箱@@"
其實玩水龜都唔係平好多
作者: 益力多︿    時間: 2011-9-2 00:10
24吋缸都係$125咋
抵到爛
作者: carhung    時間: 2011-9-2 00:23
我想問你買左幾錢?!?!20吋好似好大.....同埋乜都無唔怕佢悶咩???
作者: 豬頭糖    時間: 2011-9-2 05:26
個缸真係好大呀, 岩晒你隻龜
作者: devimaycry    時間: 2011-9-2 12:58
簡潔之美, 龜龜先係主角呢
睇落好順眼舒服
作者: brozer002    時間: 2011-9-2 19:25
回復 蛇頸之友 的帖子

蛇頸最鐘意大缸...岩曬蛇頸
作者: 蛇頸之友    時間: 2011-9-3 00:19
增加2個 毒video 在第1樓  放毒
作者: 工友    時間: 2011-9-3 09:11
回復 蛇頸之友 的帖子

c兄 想問下唔用濾水器幾耐換一次水?
thx?
作者: power15    時間: 2011-9-3 12:59
清缸養最舒服,易打理~!

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2