香港龜友論壇

標題: 今日交收巧遇飛機友 [打印本頁]

作者: sysysy    時間: 2015-4-5 21:38
標題: 今日交收巧遇飛機友

話說,我琴晚開左post想收龜苗,
有位叫 風平浪靜 嘅師兄pm我,話佢有d苗放
我比左wapp佢之後佢sd左d相我睇,我睇中左隻黑旦,
佢就系咁打比我約我交收,我話我返梗工,放工先去倒藍田,佢就叫我今晚過去
點知,我放左工去搵佢,條友無出現到,仲唔聽我電話,但系wapp又會有last seen同online 好神奇
我住荃灣,系金鐘返工,藍田真系有d遠
大佬呀,你唔系放嘅唔好叫人尼你度呀,浪費曬我d時間
我唔系想做咩,只系想提提大家以後同e位人兄交收前要諗下先
完.

條友online梗

條友online梗

比大家睇下你個靚仔樣

比大家睇下你個靚仔樣

通話記錄:1)我地有講過電話 2)佢有打過尼但我未收工 3)我真系有打過比佢而佢唔聽 ... ... ...

通話記錄:1)我地有講過電話 2)佢有打過尼但我未收工 3)我真系有打過比佢而佢唔聽 ... ... ...

對話

對話

對話

對話

對話

對話

對話

對話

對話

對話

對話

對話

留意車窗 我真系有去到藍田

留意車窗 我真系有去到藍田

作者: rickylee123    時間: 2015-4-5 22:16
又係尼條友,玩野多過買賣,又出唔起錢收龜,唔識野就唔好學人收龜啦!
作者: sysysy    時間: 2015-4-5 22:21
rickylee123 發表於 2015-4-5 22:16
又係尼條友,玩野多過買賣,又出唔起錢收龜,唔識野就唔好學人收龜啦!

你講我?我系收果個 , 但系,佢出200我同意,又無講價,咩叫又出唔起錢收龜
作者: mingmingb    時間: 2015-4-5 22:21
rickylee123 發表於 2015-4-5 22:16

師兄我代人問下..我見朋友收金錢
作者: mingmingb    時間: 2015-4-5 22:22
唔好意思工作忘得制 聽日/宜家交收 比回車錢你
作者: mingmingb    時間: 2015-4-5 22:27
sysysy 發表於 2015-4-5 22:21
你講我?我系收果個 , 但系,佢出200我同意,又無講價,咩叫又出唔起錢收龜

師兄一係宜家交收 還你車錢
作者: sysysy    時間: 2015-4-5 22:30

sor呀,我見你話收果個xp 對唔住
作者: mingmingb    時間: 2015-4-5 22:31
sysysy 發表於 2015-4-5 22:30
sor呀,我見你話收果個xp 對唔住

喂..師兄 宜家交收有冇問題 還你車錢
作者: mingmingb    時間: 2015-4-5 22:42
師兄宜家打比你咪右係冇人聽 比錢你搵我交收 都唔聽電話??
作者: mingmingb    時間: 2015-4-5 22:46

我講到明代朋友收 你金錢龜 開價180000 我問問朋友意見 收龜問價唔比?
一定要直接比錢你交收? 你比得2張相要比180000你?

作者: sysysy    時間: 2015-4-5 23:00
mingmingb 發表於 2015-4-5 22:31
喂..師兄 宜家交收有冇問題 還你車錢

唔洗訓呀,我夜ma ma去到你又放我飛機咁咪死
作者: sysysy    時間: 2015-4-5 23:02
mingmingb 發表於 2015-4-5 22:42
師兄宜家打比你咪右係冇人聽 比錢你搵我交收 都唔聽電話??

我做梗野點聽你電話呀 , 你唔見我wapp梗無上咩 ?
作者: mingmingb    時間: 2015-4-5 23:04

喂師兄 我訓死左姐冇別要玩到咁既 一係我過荃灣同你交收
我宜家打比你 你右唔聽電話 比回車錢你搵你你右失蹤
喂 師兄 同你交收黑旦炸 唔係黑頸喎 要唔要放你飛機呀
因為果200蚊放你飛機? 我買龜糧都用左啦
一句到尾 交收定唔交收先 再唔係聽日落魚街十字路口等啦

作者: kkball    時間: 2015-4-5 23:07
有誠意就送上門比人啦,廢話少講。

作者: mingmingb    時間: 2015-4-5 23:09
kkball 發表於 2015-4-5 23:07
有誠意就送上門比人啦,廢話少講。

比回車錢佢已經好有誠意 定係你覺得200蚊係一單大交易
就算送上門佢電話都唔聽 到佢放我飛機呀?
作者: kkball    時間: 2015-4-5 23:11
mingmingb 發表於 2015-4-5 23:09

你講到自己好偉大咁既款,你咪冇能送咯,冇人強逼你。

作者: mingmingb    時間: 2015-4-5 23:14
kkball 發表於 2015-4-5 23:11
你講到自己好偉大咁既款,你咪冇能送咯,冇人強逼你。

那右如何 會食左我?
小朋友想攪事過主啦行街唔送啦
作者: kkball    時間: 2015-4-5 23:20
mingmingb 發表於 2015-4-5 23:14
那右如何 會食左我?
小朋友想攪事過主啦行街唔送啦

凡事唔好咁過火,蝕底係自己,
唔好覺得自己好大粒咁既款好冇,我唔係搞事,我係食花生
作者: sysysy    時間: 2015-4-5 23:31
mingmingb 發表於 2015-4-5 23:04
喂師兄 我訓死左姐冇別要玩到咁既 一係我過荃灣同你交收
我宜家打比你 你右唔聽電話 比回車錢你搵你你右失 ...

我e+好得閑呀?你話交就交?唔洗反工嘅.
作者: codeeeee    時間: 2015-4-6 00:51
條友只睇車錢,完全唔理下當中浪廢的時間,仲大撚晒咁話俾番車錢,理直氣壯haha
作者: http    時間: 2015-4-6 02:02
成意米羅返就sysysy 師兄的地方羅!!!唔係就sysysy 師兄坐的士去!!不過咁.....佢唔浦頭一樣賴野!
冇能買佢的龜.....黑蛋外面大能把!!!!!
作者: okbyb82    時間: 2015-4-6 09:58
mingmingb 發表於 2015-4-5 23:09
就算送上門佢電話都唔聽 到佢放我飛機呀? ...

約人交收失約,SYSYSY生氣不是沒道理,至少直到現在這刻為止連一句"SORRY"都無一聲,連基本禮貌都唔識o只識話自己幾有誠意退回車錢或上門交收o小朋友都識啦,做錯事一聲"對唔住"有幾難呢!?
作者: 合龜友    時間: 2015-4-6 10:02
冇信用就係咁,大声又冇理。以後講野揾鬼信、
作者: Odinwp    時間: 2015-4-6 10:26
比番車$有Q用咩!
攪到人地白行一轉、换轉係你會點
作者: ocean    時間: 2015-4-6 10:43
做生意講信用,信用當兒戲,高手
作者: Yingpig1129    時間: 2015-4-6 16:11
調返轉試下先啦。。出到黎。。第日俾返車錢你。。
作者: samuelwingyu    時間: 2015-4-7 22:06
上個月同e個師兄收交過隻鱷!準時到藍田!交收時有傾有講!到e家都仲有問我隻龜養成點!幾好!
作者: samuelwingyu    時間: 2015-4-7 22:10
如果人地有心放你飛機都5會之後打返比你啦樓主!個埋佢係賣家!放你飛機做乜?冇$收嫁bO!人地明顯5係有心放你飛機啦!又道晒歉又話再交收過!放你飛機做乜?黑旦突然升值?升到1000千e個價?所以放你飛機?
作者: samuelwingyu    時間: 2015-4-7 22:16
用腦諗下啦!仲要Post人d相出黎?仲話比人睇下個令仔樣?洗5洗咁串丫!樓主!放你飛機姐!5係偷左你$丫!何况人地打返比你!道晒歉!樓主!做人留一線!日後好相見丫!
作者: samuelwingyu    時間: 2015-4-7 22:24
人地講左5好意思都未夠?洗5洗求樓主原諒佢丫?針茶認錯丫!哈哈!笑死我!樓主好型丫!
作者: samuelwingyu    時間: 2015-4-7 22:28
路過個班仲好笑!
作者: 307456489    時間: 2015-4-7 23:01
放飛機,被人肉后,再話比番車錢你。仲話好有誠意添,你以為你自己係邊個啊?

唔好咁細佬啦。做人失信在先,點都係黎錯啦。

好比我打9你,我比番醫藥費你。你話好唔好?

用個腦唸下啦。
作者: 307456489    時間: 2015-4-7 23:03

細佬仔都識做錯野,會講對唔住啦。

唔細啦,乖啦。做人誠實d啦。比d優點人睇喇。
作者: herbalchung    時間: 2015-4-7 23:10
samuelwingyu 發表於 2015-4-7 22:10
如果人地有心放你飛機都5會之後打返比你啦樓主!個埋佢係賣家!放你飛機做乜?冇$收嫁bO!人地明顯5係有心 ...

吓???? 我睇描述似係揭發左先打電話俾事主補救喎...
放飛機咩理由或者藉口仲要大家幫手砌出嚟咩...

如果無理由放飛機而仲去放人飛機攪到俾人公佈大家BLACKLIST仲攪笑啦

作者: fishing_man9    時間: 2015-4-7 23:19
果D係咪叫做打手?  我問下炸
作者: samuelwingyu    時間: 2015-4-7 23:22
herbalchung 發表於 2015-4-7 23:10
吓???? 我睇描述似係揭發左先打電話俾事主補救喎...
放飛機咩理由或者藉口仲要大家幫手砌出嚟咩...

姐係你覺得個伍師兄係突然5想賣隻龜出去,又5敢打比e個咁有型既樓主,所以5想收個200元同埋落一落樓下拎隻龜比樓主?定點丫?
作者: codeeeee    時間: 2015-4-7 23:27
fishing_man9 發表於 2015-4-7 23:19

拿,唔可以講到咁白,打手打人 ga
作者: samuelwingyu    時間: 2015-4-7 23:27
fishing_man9 發表於 2015-4-7 23:19

咁你eD係咪叫路過既小學雞?哈哈
作者: codeeeee    時間: 2015-4-7 23:31
samuelwingyu 發表於 2015-4-7 23:22
姐係你覺得個伍師兄係突然5想賣隻龜出去,又5敢打比e個咁有型既樓主,所以5想收個200元同埋落一落樓下拎 ...

老實講,無論有心定冇意,放左人飛機,就係失信

自己失信,俾人小到上天花板都冇得怨
出番黎道歉,原諒你係同情你,唔原諒你就係道理,我理得你背後有咩大原因失信?我理得你賣隻龜幾錢,有幾重視隻龜?失信就係失信,冇出現就係冇出現,浪費左時間就係浪費左時間,
竟然仲可以出黎話“俾番車錢你”, haha

作者: codeeeee    時間: 2015-4-7 23:34
samuelwingyu 發表於 2015-4-7 23:27

難道你唔係路過,而係有目的咁入依個 post? Haha
作者: samuelwingyu    時間: 2015-4-7 23:42
有目的嫁!因为我同個位c兄交收過!真係同樓主所講5同人!所以先留言!同埋!你地慢慢串啦!慢慢插個位c兄啦!88La!成班小孩子^^
作者: herbalchung    時間: 2015-4-8 00:01
samuelwingyu 發表於 2015-4-7 23:22
姐係你覺得個伍師兄係突然5想賣隻龜出去,又5敢打比e個咁有型既樓主,所以5想收個200元同埋落一落樓下拎 ...

我理得你咩理由... 邊得閒同你諗故仔解畫... 要我幫手一個故仔座底三千先入數不面交

一係唔好約人交易, 一係你去之前打俾客人改期取消, 衰啲就夠鐘人唔到都WTS客人取消同道歉
唔能係放人飛機嘅
下次唔好啦

作者: okbyb82    時間: 2015-4-8 00:06
公道自在人心
作者: fishing_man9    時間: 2015-4-8 00:12
samuelwingyu 發表於 2015-4-7 23:27

哦,原來呢D就叫做小學雞,又學到野,唔該中學師兄
作者: tigermichael    時間: 2015-4-8 00:19
世上無聊人太多

作者: sysysy    時間: 2015-4-8 11:25
其實我原本唔想再覆衣個post
果晚同佢講左好多野,原本覺得自己都太過火,所以想同佢交收番仲諗住買多隻,
點知條友一心想我del post,仲話我衣加想買咩都無用,del左post先講
我本身del到一半,聽倒佢咁講我真系好唔明佢點解咁急,我話我等二日一早同佢交收完就會幫佢澄清番,但系佢講極都系叫我del post,最後拉倒左我唔會幫佢收因為佢話好多fd都想收我唯有留比人地。
我有反問佢:你話你交易過千好評無數點解無人出尼撐你反而有人都話你?
而加有了哈哈,位師兄仲好似激動過佢本人好奇怪哈哈
多謝咁多位龜友嘅對本事件嘅關注,但系我唔想再討論衣個人,同埋我地應該比個機會人,如果有師兄成功同佢交易嘅就話我地知啦

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2