香港龜友論壇

標題: 陸龜盲左係咩情況? [打印本頁]

作者: hihihim    時間: 2015-5-22 19:40
標題: 陸龜盲左係咩情況?

我家養緊一隻6cm背甲o既櫻桃紅腿,
之前買錯100w燈泡做暖膽,
龜龜成日放低m糧之後好耐先去食,
又會咬幾啖就唔食,
咁會唔會係佢眼睛曬到盲定係有其他問題?
有養櫻桃紅腿或者陸龜o既人分享下.....

作者: lukehui    時間: 2015-5-22 20:18
有冇眼相?
作者: hihihim    時間: 2015-5-22 20:36

相相相相相相相相相相

作者: 我愛爬蟲類    時間: 2015-5-22 21:07
養左幾耐?
作者: 頭盔李    時間: 2015-5-22 22:46
我個隻要我整軟哂粒糧先食
作者: 金金    時間: 2015-5-22 23:45
唔多似盲o左!
作者: hihihim    時間: 2015-5-23 01:50
養左三星期左右,平時都淨係食半粒m糧:(
作者: abcma12345    時間: 2015-5-23 03:20
我覺得近來熱到爆炸應該吾洗燈
作者: Justyno    時間: 2015-6-23 20:22
hihihim 發表於 2015-5-23 01:50
養左三星期左右,平時都淨係食半粒m糧:(

我3月果時買,一開始都係每日半粒...
養咗成個月先開始食多小小
而家每日1-1.5粒...

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2