香港龜友論壇

標題: 新手龜之家,請各位師兄比下意見~~~ [打印本頁]

作者: LUVALLY118    時間: 2011-9-14 00:31
標題: 新手龜之家,請各位師兄比下意見~~~
請各位師兄比下意見,因為問間間都講D野唔係好同咁><真係好怕養死佢地THX
個地方係2呎半X呎半
熱點係33-35度晚上開冷氣時開
冷點係28度
(日頭只開UVA+UVB ZOOMED的10.0 光管,光管長24"高27吋)30度倒
濕度係50-60
一天兩餐菜+龜糧
請問

個龜箱有冇咩SETTING 唔岩呢??
一天兩餐OK MA??
同埋應該幾耐浸水一次呢??(隻盾BB養先既咁就日日浸一次15-30分鐘)
但係早幾日買多左隻豹豹BB 果D人又話一星期先一次,如果唔係就3-4日一次..

請各位師可以比下意見嗎???

2011-09-14 00.01.01.jpg (922.55 KB, 下載次數: 18)

2011-09-14 00.01.01.jpg

我定小笨的笨照大家好^^

我定小笨的笨照大家好^^

作者: kenbb    時間: 2011-9-14 00:34
水,要日日浸...果度真係得2尺半X半尺=.=??.定係2米X0.5米?
1尺=30CM..
作者: 圍圍    時間: 2011-9-14 00:37
點睇都唔止2呎半X呎半
作者: kkiop    時間: 2011-9-14 00:37
地方夠晒大
作者: LUVALLY118    時間: 2011-9-14 00:38
真係兩呎咩X呎半丫~~可能龜龜細加上影既角度問題><所以睇蓉好大.....

作者: LUVALLY118    時間: 2011-9-14 00:46
想請各位師仲有冇D咩要改善呢??雖然個地方大,但好怕有D咩唔岩或者冇做到的說><.........
唔想殘害左兩個小生命呀!!
作者: waiman    時間: 2011-9-14 06:56
LUVALLY118 發表於 2011-9-13 11:31
請各位師兄比下意見,因為問間間都講D野唔係好同咁>

咁既角度, 都睇唔到setting.

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2