香港龜友論壇

標題: 求缸同濾桶推介 [打印本頁]

作者: tintinh    時間: 2015-12-18 02:30
標題: 求缸同濾桶推介

缸同桶都想買新,缸無咩概念但桶就預budget $200-350左右
桶最好可以同個缸平排擺..

用黎養一隻10cm左右長既草龜, 聽日會去買濾桶
想快d聽到大家意見, 麻煩哂咁多位大佬!

btw, 之前用開atman, 但已經係4年幾前買落
唔係好知依家邊個桶性價比高
作者: tintinh    時間: 2015-12-18 02:50
Eden 501/511 會夠用嗎?
作者: pointpoint    時間: 2015-12-18 08:37
511夠啦仲有濾材
棉炭生物環(本人會落埋麥飯石遠紅外線環)
缸你想玻璃定膠?
膠就隨便買啦
玻璃上淘寶啦平勁多
我自己都係度買過個細缸
好鬼重
(電梯:https://item.taobao.com/item.htm?id=42659928641&toSite=main)
作者: tintinh    時間: 2015-12-18 13:21
COPY THAT!
缸想買玻璃, 我都知香港買缸好貴, 但聽講淘寶買運費收得好金
你個陣運費點計法?
作者: 我愛爬蟲類    時間: 2015-12-18 17:40
tintinh 發表於 2015-12-18 13:21
COPY THAT!
缸想買玻璃, 我都知香港買缸好貴, 但聽講淘寶買運費收得好金
你個陣運費點計法? ...

玻璃缸好重,而且你想個缸有幾大?大得濟魚街未必有
作者: tintinh    時間: 2015-12-18 19:04
我愛爬蟲類 發表於 2015-12-18 17:40
玻璃缸好重,而且你想個缸有幾大?大得濟魚街未必有

唔洗好大架, 之前個個長39cm, 闊23, 高25都夠哂用
想再買大少少就夠

如果唔係玻璃缸有冇我想要個size?

btw, 今日行過魚街依個size最平都要200左右
但依個size樓下賣緊400..
作者: kkbank    時間: 2015-12-18 21:17
缸魚街賣3XX我放綿+炭...eden511+環 3XX........效果十分理想

20151203 015.JPG (252.93 KB, 下載次數: 34)

20151203 015.JPG

20151203 014.JPG (241.38 KB, 下載次數: 22)

20151203 014.JPG

作者: EVO201415    時間: 2015-12-19 19:08
kkbank 發表於 2015-12-18 21:17
缸魚街賣3XX我放綿+炭...eden511+環 3XX........效果十分理想

想問511洗唔洗買多個潛水泵定個桶自己抽到水ga?
作者: kkbank    時間: 2015-12-20 01:54
EVO201415 發表於 2015-12-19 19:08
想問511洗唔洗買多個潛水泵定個桶自己抽到水ga?

不用另外買

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2