香港龜友論壇

標題: 請問大家有冇用呢隻燈?Zoo Med Turtle Tuff™ Halogen Lamp [打印本頁]

作者: tonishum2307    時間: 2011-6-22 12:09
標題: 請問大家有冇用呢隻燈?Zoo Med Turtle Tuff™ Halogen Lamp

之前用燈熱膽燒同爆o左!因為唔防水

家下好驚,又想比龜龜有d光(因為缸位置背光加冇乜太陽)

Zoo Med UVB 5.0幾好,但唔防水

所以想問師兄們呢個ok嗎?thanks!

作者: billychan    時間: 2011-6-22 13:12
都Ok架
作者: cookietortor    時間: 2011-6-22 17:53
回復 billychan 的帖子

買個膠箱放佢地响屋企有陽光地方哂好過啦...呢d燈始終對人唔係咁好..分分鐘出雀斑
作者: 4848    時間: 2011-6-22 18:17
cookietortor 發表於 2011-6-22 17:53

買個膠箱放佢地响屋企有陽光地方哂好過啦...呢d燈始終對人唔係咁好..分分鐘出雀斑 ...

唔係個個屋企都有陽光照入來

我就係個例子
作者: billychan    時間: 2011-6-22 22:23
cookietortor 發表於 2011-6-22 17:53

買個膠箱放佢地响屋企有陽光地方哂好過啦...呢d燈始終對人唔係咁好..分分鐘出雀斑 ...

乜你會向注支燈咩..................
作者: tonishum2307    時間: 2011-6-22 22:27
唔該哂~入o左,龜龜似乎幾鍾意~
作者: 6龜    時間: 2011-6-23 04:27
太陽係香港既奢侈品
作者: waiman    時間: 2011-6-23 07:25
tonishum2307 發表於 2011-6-21 23:09
之前用燈熱膽燒同爆o左!因為唔防水

家下好驚,又想比龜龜有d光(因為缸位置背光加冇乜太陽)

Le支燈, 除左加熱同照明之外, 實際上係冇其它用途, 對水龜冇幫助. 完全不能代替2.0/5.0/10.0同陽光.

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2