香港龜友論壇

標題: 盾龜飲食一問""" [打印本頁]

作者: cw.kit    時間: 2011-11-12 22:46
標題: 盾龜飲食一問"""
我E家係一日糧一日菜咁餵龜" E家我菜係餵油麥菜" 我想知盾仲可以食咩菜? 而且我仲有水果糧,E個又幾耐餵一次?
作者: windleaves    時間: 2011-11-12 22:50
搬凳子學習
作者: 工友    時間: 2011-11-12 22:52
回復 cw.kit 的帖子

首先c兄你有冇西瓜>?
有就拋落街再大叫 : wind兄 出來啊! 出來啊!!!!!!!
跟住就會有個人出來幫你解決問題的了!
作者: windleaves    時間: 2011-11-12 22:55
工友 發表於 2011-11-12 22:52
回復 cw.kit 的帖子

首先c兄你有冇西瓜>?

呢d問題留返俾各位好心嘅同學
個位W同學忙著揀戶好人家投胎,費事日日俾人叫魂~
作者: cw.kit    時間: 2011-11-12 22:59
回復 工友 的帖子

可惜我沒= = " 求天送個西瓜送比他,之後幫我 XD A﹏A
作者: 工友    時間: 2011-11-12 23:07
回復 windleaves 的帖子

w果位唔係同學了 叫w老c
幫下人啦  w老c!
作者: king199802    時間: 2011-11-12 23:22
轉食糧算啦
作者: cw.kit    時間: 2011-11-12 23:28
回復 king199802 的帖子

點可以咁呢= = 我想要一隻健康的小龜" 我要佢倍我一世架 XD  A﹏A
作者: king199802    時間: 2011-11-13 00:59
cw.kit 發表於 2011-11-12 23:28

點可以咁呢= = 我想要一隻健康的小龜" 我要佢倍我一世架 XD  A﹏A ...

油麥菜仲唔健康
作者: cw.kit    時間: 2011-11-13 01:55

=3= 就係見到D人話油麥菜唔得... 所以先想問下比D隻龜食咩好'''''
作者: king199802    時間: 2011-11-13 01:58
cw.kit 發表於 2011-11-13 01:55

=3= 就係見到D人話油麥菜唔得... 所以先想問下比D隻龜食咩好''''' ...

食糧ok咖
就連出名腸胃差ge豹龜
食左d屎都成形
因為我有2隻豹都係食糧
zoomed草糧+命脈
作者: Nick    時間: 2011-11-13 01:59
爬下文啦………
作者: cw.kit    時間: 2011-11-13 02:29

係咩- -  但就係見到好多人都話餵菜... 而且D人教我一日糧一日菜咁樣好D...
作者: t1ngt1ng    時間: 2011-11-13 15:03
cw.kit 發表於 2011-11-13 02:29

係咩- -  但就係見到好多人都話餵菜... 而且D人教我一日糧一日菜咁樣好D... ...

你隔日喂菜已經好過日日喂啦哈哈
但最好多啲牧草撈菜囉 增加纖維嘛
作者: 阿花    時間: 2011-11-13 19:15
cw.kit 發表於 2011-11-12 23:28

點可以咁呢= = 我想要一隻健康的小龜" 我要佢倍我一世架 XD  A﹏A ...

我同你一樣,要佢陪我一世,e+佢日日陪住我.....
http://blog.yahoo.com/_6E7I4MO5JMOLXHKSLRO4HKT4AQ/articles
作者: williams_ng    時間: 2011-11-13 19:22
食牧草好D

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2