香港龜友論壇

標題: 大家入!多謝中蜂師兄!!! [打印本頁]

作者: Marco0    時間: 2012-1-10 19:37
標題: 大家入!多謝中蜂師兄!!!
我真係好多謝中蜂師兄同鋪入面另一個姐姐!!!
我佢17歲人!第一次養小動物!
就係我尼個得個$5咁大既小巴西龜!

我一養,就發現佢對眼仔腫咗!
又唔食嘢...
我成個人都唔知點算好!!
有一次同朋友去一間賣釣魚用具既鋪頭!

發現到<友緣龜屋>, 我就入去睇下!
我講咗個情況比佢地聽...
佢地話,可能佢唔鍾意食龜糧,
比咗盒紅蟲乾我,叫我TRY下!

又同我講咗好多要注意既事!

教咗我好多嘢!

又好體諒我尼D清貧學生...

用好平既價錢,比咗支龜仔眼藥水我!

但係都冇用...
眼仔就有好轉...不過都係唔食嘢...

我冇哂方法,只好又打電話去求救...

佢地好好!冇怕我煩!(我一日打成4-5次)

最後,佢話可能係龜仔腸胃唔好,叫我比佢地睇下!

我咩都唔識..SO 我比咗我隻龜仔佢地睇,

我問可唔可以比放係佢地度醫,

佢地話可以...

一日要$8!

我放咗係佢地度幾日!

尋日接咗龜仔番去!

佢今日肯食嘢啦!!

眼又完全好番!!

我真係好多謝中蜂師兄同鋪入面另一個姐姐呀!!!
作者: AKIBB    時間: 2012-1-10 19:39
好野,佢無事LU
您真係一個好主人
作者: c87654    時間: 2012-1-10 19:51
Marco0 發表於 2012-1-10 19:37
我真係好多謝中蜂師兄同鋪入面另一個姐姐!!!
我佢17歲人!第一次養小動物!
就係我尼個得個$5咁大既小巴西龜! ...

好好人丫
作者: what    時間: 2012-1-10 20:09
中峰兄出哂名好人架啦。第一次去買濾水器咩都唔識佢教左我半個鐘頭以上。
第二次去。原本係魚街既。睇唔岩頭盔。打比中峰問佢有無頭盔。
佢話有。就飛左過去。當時佢就山門都話等埋我。又計平左少少。
買完野又傾左陣計教下我野咁。買得特別開心。
作者: tetsuro    時間: 2012-1-11 03:40
what 發表於 2012-1-10 20:09
中峰兄出哂名好人架啦。第一次去買濾水器咩都唔識佢教左我半個鐘頭以上。
第二次去。原本係魚街既。睇唔岩 ...

yes, 係中峰買得特別開心
作者: 123654    時間: 2012-1-12 03:26
中峰兄出哂名好人架啦。中蜂兄加油!keep住呀

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2