香港龜友論壇

標題: 我隻死肥盾 [打印本頁]

作者: Tony_Chu    時間: 2012-1-20 17:32
標題: 我隻死肥盾

我隻死肥仔, 4個月前入5.0cm 55g,軟甲,好瘦,傷風,病左一個月, 之後就好大食, 狂食M字糧(15%蛋白) & 波蘭Tropical陸龜糧(30%蛋白~含肉提煉蛋白), 大得好鬼快, 昨晚10.6cm 287g!

前背比其他龜友的都高身, 是否正常?  但so far好采沒有任何隆背, 可能光線問題, 依家好平滑, 我會密切留意住生長的.  謝謝各位指點.

作者: 小花    時間: 2012-1-20 18:13
我隻唔食M糧!!你就好啦!!請指教
作者: Tony_Chu    時間: 2012-1-20 18:24
小花 發表於 2012-1-20 18:13
我隻唔食M糧!!你就好啦!!請指教

餓佢一餐, 佢就會食, 健康的盾龜會好大食, 成日肚餓, 餓下冇計佢就會食!

噴水, 第一次食要整爛M字糧,噴多D水, 等M字糧內既紫花苜蓿草的香味散發出黎, 如果你隻盾餓1-2餐後都唔食,代表有病.
作者: 權強    時間: 2012-1-20 18:42
我隻前背都高身
作者: 阿豪    時間: 2012-1-20 19:29
I LIKE IT
作者: cn_ssss    時間: 2012-1-21 20:00
嘩嘩嘩4個月就大左1倍好勁呀..你隻盾好得意呀哈哈
作者: YOYOMAN    時間: 2012-1-21 20:05
哈哈 真係好重肉地
作者: 肥貓樂樂    時間: 2012-1-25 11:23
師兄..光線問題..即係咩??想問下每餐都係依兩種糧.冇其他?
Thx
作者: 小飛    時間: 2012-1-31 22:18
請問可以有photo睇下個兩種糧嗎?
作者: c87654    時間: 2012-1-31 22:23
回復 Tony_Chu 的帖子

thxxxxxxxxxx
作者: c87654    時間: 2012-1-31 22:23
Tony_Chu 發表於 2012-1-20 17:32
我隻死肥仔, 4個月前入5.0cm 55g,軟甲,好瘦,傷風,病左一個月, 之後就好大食, 狂食M字糧(15%蛋白) & 波蘭Tro ...

美...............i like^^
作者: iamnero    時間: 2012-2-1 23:38
很靚,尤其是殼色

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2