香港龜友論壇

標題: 分身家 [打印本頁]

作者: YvY    時間: 2011-7-7 19:21
標題: 分身家

我啊爺有兩層樓...一層佢個仔(即係我老豆)住緊(即樓1)

另一層就自己童佢個仔(即我叔仔)住緊(即樓2)...樓2係因為我姑丈之前無錢所以押左俾銀行的...

依排佢成日入醫院..咁我姑姐(即係佢個女)就好心叫佢去寫平安paper啦..

由於我啊爺唔鐘意我啊媽ge..所以兩條友成日都嘈..仲話唔俾佢住樓1(而我啊媽真係好衰)

所以我姑姐就叫左我啊爺分依家住緊層樓俾我.唔好分俾我老豆,驚我啊媽玩野

點知佢好似驚人地拎晒佢d錢咁,就叫左佢個fd童佢寫...

(全部野我老豆都係唔知情的)

好啦...啊爺童姑姐講左佢叫佢個fd寫.點知過左一排啊爺話個fd無回音

所以我姑姐就叫左佢上議員度寫平安paper,童佢傾好晒.約晒

點知today我姑姐收倒封信.話樓2要轉名...咁我姑姐唔知做咩,所以call左我啊爺問..

對話中,我啊爺話無sign過任何文件...所以我姑姐就call左去律師度嘈..

之後律師call左番屋企..問佢有無sign過,屎忽鬼的我聽倒佢話有

咁我即時童我姑姐講啦..姑姐就call我啊爺問佢有無...佢竟然話''是但啦.由得佢''

原來係我叔仔叫左佢去sign的,而我啊爺最鍚的就係我叔仔

wa,果下野真係火都黎埋.(佢應該係諗住轉左自己個名)

咁好啦..我番番去樓1果度,我老豆岩岩番黎,佢一番黎就係度嘈..話收倒叔仔電話

話我姑姐想吞晒d錢,話想俾樓1我,仲話咩吞鬼晒啊爺果十皮野...

你話我叔仔係唔係cheap丫...好似怕自己無錢咁...仲四周昆人,昆我老豆,

整到佢真係以為我姑姐真係想吞晒兩層樓..

唉..做咩可以整到咁架=.='

作者: 黑寶`;p    時間: 2011-7-7 19:26
貪錢的;s
作者: YvY    時間: 2011-7-7 19:27
黑寶`;p 發表於 2011-7-7 19:26
貪錢的;s

對,狗的
作者: 黑寶`;p    時間: 2011-7-7 19:30
YvY 發表於 2011-7-7 19:27
對,狗的

同佢講叫佢買隻狗.狗上加狗.咁就搵到更多$$啦`;p
作者: YvY    時間: 2011-7-7 19:32
黑寶`;p 發表於 2011-7-7 19:30
同佢講叫佢買隻狗.狗上加狗.咁就搵到更多$$啦`;p

唉依家都唔知點好...
啊爺最鍚叔仔,
叔仔係咁昆佢..佢就咩都信晒..唔信我姑姐...
作者: 龜痴    時間: 2011-7-7 19:56
咁你即係想講... 你有一層樓... 下次行山時我可以標你參???

作者: kenbb    時間: 2011-7-7 19:58
2層都寫左你叔仔???
作者: YvY    時間: 2011-7-7 19:58
龜痴 發表於 2011-7-7 19:56
咁你即係想講... 你有一層樓... 下次行山時我可以標你參???

唔係...依家叔仔童我老豆講話姑姐想俾層樓我..
講d唔講...整到依家老豆火火地
下次係我標你參先岩
作者: YvY    時間: 2011-7-7 20:02
kenbb 發表於 2011-7-7 19:58
2層都寫左你叔仔???

依家個個都唔知...得啊爺童佢知...
咪體下到時點lo...分唔倒咪分唔倒
訓kai咪訓kai lo~
作者: harrypoi    時間: 2011-7-7 20:05
呢d人最後貪字得個貧
作者: YvY    時間: 2011-7-7 20:08
回復 harrypoi 的帖子

如果係就好law...依家姑姐童我老豆傾緊...
作者: harrypoi    時間: 2011-7-7 20:09
回復 YvY 的帖子

傾呢d野既時候就最緊要識閃=v=
作者: YvY    時間: 2011-7-7 20:16
harrypoi 發表於 2011-7-7 20:09
回復 YvY 的帖子

傾呢d野既時候就最緊要識閃=v=

傾完,但唔知佢地傾左d咩
作者: harrypoi    時間: 2011-7-7 20:17
回復 YvY 的帖子

不過講真好多時一講到錢真係咩都出曬黎
作者: YvY    時間: 2011-7-7 20:19
harrypoi 發表於 2011-7-7 20:17
回復 YvY 的帖子

不過講真好多時一講到錢真係咩都出曬黎

所有野都係咁...
依家我啊爺個家姐童我老豆傾緊電話
體黎叔仔已經童所有人講晒
真係勁抽
作者: harrypoi    時間: 2011-7-7 20:21
回復 YvY 的帖子

睇黎你叔仔老千黎嫁wo= ='
一係就唔呃,一呃就要呃曬所有人
作者: YvY    時間: 2011-7-7 20:31
harrypoi 發表於 2011-7-7 20:21
回復 YvY 的帖子

睇黎你叔仔老千黎嫁wo= ='

完全認同
作者: LOVE_TABO    時間: 2011-7-7 20:34
愈多樓既家庭愈復雜,我阿媽個邊都好煩!
作者: 肥貓樂樂    時間: 2011-7-7 20:50
有錢人就係要煩呢d~-~
作者: YvY    時間: 2011-7-7 22:44
成件是已經出番晒黎...
原來叔仔只係過路人...
真正果條友係...
作者: devimaycry    時間: 2011-7-7 22:49
樓主, 家事好心唔好搬出來講, 你有無考慮過你家人, 可能佢地根本唔想你公開
佢地有權將呢d事閉門處理, 而你就爆晒出來
作者: william    時間: 2011-7-7 22:52
講到錢, 親人都無情講!..........正常
作者: YvY    時間: 2011-7-7 23:14
devimaycry 發表於 2011-7-7 22:49
樓主, 家事好心唔好搬出來講, 你有無考慮過你家人, 可能佢地根本唔想你公開
佢地有權將呢d事閉門處理, 而你 ...

我依家已經覺得完全唔洗考慮佢地...
我啊爺由我懂是非果下就已經算住我
我童我姑姐...點算為佢好...佢完全唔理
佢個仔女點樣唔理佢地好.佢都當晒佢地係好人
好記得有次做緊正經野,點算唔可以遲
都走過醫院童洗完血的佢禁手.禁足30分鐘手都軟晒
有時佢唔用尿片.整到成地都係.無人係屋企..我都童佢執
我姑姐點樣個個月買''po''血針俾佢,洗成4千幾蚊
佢一樣都係覺得我地算住佢
佢就咁覺得都算鬼數,佢仲要call晒佢果邊成家人,
講晒俾人地佢覺得我地點算住佢,
依家好啦.成家人都覺得我地要拎晒佢d錢,
佢從來都味尊重過我,我都覺得我無需要去尊重佢

作者: 龜仙人    時間: 2012-3-15 23:10
YvY 發表於 2011-7-7 23:14
我依家已經覺得完全唔洗考慮佢地...
我啊爺由我懂是非果下就已經算住我
我童我姑姐...點算為佢好...佢完 ...

你哂9氣啦~
爭人錢仲咁多聲氣

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2