香港龜友論壇

標題: 你信有鬼嗎? [打印本頁]

作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 14:46
標題: 你信有鬼嗎?
你信有鬼嗎?曾經見過鬼或親友見過的朋友,講出黎大家分享分享.
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 14:52
將經歷講出黎大家分享吓,唔准作野架!
作者: 小豹    時間: 2012-4-19 14:53
信,因爲我遇過係華富村瀑布湾
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 14:54
回復 小豹 的帖子

講出黎分享分享吖!
作者: enter2342003    時間: 2012-4-19 15:00
回復 小豹 的帖子

幾驚你講附近......
作者: 小豹    時間: 2012-4-19 15:05
龜媽 發表於 2012-4-19 14:54
回復 小豹 的帖子

講出黎分享分享吖!

果陣時我住華富,有晚有個朋友話去瀑布湾,果陣時係凌晨三點,—路行落去感覺到後面有野跟但又見唔到有人,跟住近海边有好多人傾計,但又見唔到有人,突然间有十幾隻黑狗衝向我地,吓死我地,跟住有條仔成日話有人死係呢度,囗没遮栏可能得罪了佢地!第日瞓時,凌晨五点几,我感覺有人摸我,仲揸我!吓到我
作者: fai890    時間: 2012-4-19 15:05
有神就有鬼
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 15:06
fai890 發表於 2012-4-19 15:05
有神就有鬼

完全同意!
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 15:08
回復 小豹 的帖子

唔好挑釁佢地呀!嗰個男仔太多口了!
作者: EDWINWAN.    時間: 2012-4-19 15:10
有呀,起你後面...
作者: 小豹    時間: 2012-4-19 15:10
龜媽 發表於 2012-4-19 15:08
回復 小豹 的帖子

唔好挑釁佢地呀!嗰個男仔太多口了!

係呀!仲囗花花
作者: jackielee    時間: 2012-4-19 15:10
我都見過
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 15:11
EDWINWAN. 發表於 2012-4-19 15:10
有呀,起你後面...

好難講架,可能有都未定.
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 15:12
jackielee 發表於 2012-4-19 15:10
我都見過

作者: jerryckpoon    時間: 2012-4-19 15:20
回復 小豹 的帖子

揸你???
作者: fai890    時間: 2012-4-19 15:21
小豹 發表於 2012-4-19 15:05
果陣時我住華富,有晚有個朋友話去瀑布湾,果陣時係凌晨三點,—路行落去感覺到後面有野跟但又見唔到有人 ...

我感覺有人摸我,仲揸我咁激
作者: 小豹    時間: 2012-4-19 15:23
果時我無拍拖
作者: 小豹    時間: 2012-4-19 15:24
fai890 發表於 2012-4-19 15:21
我感覺有人摸我,仲揸我咁激

可能係咸濕鬼
作者: 小豹    時間: 2012-4-19 15:25
jerryckpoon 發表於 2012-4-19 15:20
回復 小豹 的帖子

揸你???

嚇死我
作者: jackielee    時間: 2012-4-19 15:35

太約10年前見過幾次,是7月節,有一次見到在燒衣節的圓筒上,他坐企度,另一次在黃大仙街市附過有3個,企中間的是長頭髮白色袍,2邊企了2個黑色衫男的,頭上全是紅臘足,是點著的.我好驚,問我妹妹同另一個朋友見唔見到,佢地都見唔到,我驚咗好耐,我睇得好清楚,在這3個前面有一堆米,他們就是望住這堆米,不郁的,我見到是他們的背面,之後我都問過D人,佢哋話那兩個男的是使者,在分衣中,現在想番起都好驚,有冇人見過觀音?我也在那段期間見過一次在天空上看見,那是沒有數碼相機...........所以影唔到.....我妹妹也看見.好大的,是千手的,好清楚,一生中見過一次都好難得,我都問過識法的人,佢話唸經的和尚,都未必見到.是好有緣,或者前幾身可能也是修法的
作者: Tony_Chu    時間: 2012-4-19 15:39
深信不疑, 見過5次, 聽過1次, 被鬼摸過兩次.

見過5次:

1. 英國讀書時半夜門外有聲, 打開, 見到一團白色野, 跟住消失.
2. 有次半夜見門慢慢打開, 沖出去, 冇人. 唔係風.
3. 有次等緊電梯, 有個阿婆經過我後面, 我經常同佢一部電梯, 但佢唔係住我果層, 好奇怪, 後來知道佢死左一個月!
4. 在街上我阿姨同我打招呼, 回到家, 得知阿姨死左.
5. 有次半夜去小便, 經過客人房, 見有個唔識既小朋友坐在床上, 我即時知道可能係鬼, 唔理佢, 返房訓.

聽過1次: 我阿婆死後, 我拖鞋半夜在拖地...沙沙聲...

摸我2次: 試過半夜有人摸我隻腳2次!
作者: Tony_Chu    時間: 2012-4-19 15:48
有鬼才是好事!!!  證明死後仲有'生命'.  如果死後冇野既話, 我地既一生所做既野就冇意義!!!  等於另一隻動物.
作者: leoyuchiu    時間: 2012-4-19 15:52
回復 jackielee 的帖子

好興幸咩都冇見過.....唔係實嚇死..
作者: leoyuchiu    時間: 2012-4-19 15:54
回復 小豹 的帖子

我都試過類似比鬼壓~~不過佢無ja我 XD
郁唔到勁驚,不過後尾睇電視話有科學解釋
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 15:55
Tony_Chu 發表於 2012-4-19 15:48
有鬼才是好事!!!  證明死後仲有'生命'.  如果死後冇野既話, 我地既一生所做既野就冇意義!!!  等於另一隻動 ...

我啱啱想講"有鬼就有希望",否則每個人都喺度等變灰,有咩意思?
我發覺我哋諗嘅野幾乎一樣,如果後生20年,我真係會溝你!
作者: 地獄火    時間: 2012-4-19 15:56

我以前租過一間樓上鋪,有晚細佬 lai 到,係度訓,訓到半夜,隻狗係咁向住細佬訓既位置吠,我向隻狗殊一聲,細佬果邊跟我殊一聲,我就話隻狗見到果 d 野,跟住就見到銀白色人型係我面前出現,5 夠 2 秒消失左,我就行去細佬果邊度望,原來佢仲訓緊未醒過
佢第 2 朝訓醒就話,訓得 5 好,訓到腰酸骨痛,其實佢成晚比鬼扎

待續.......仲有下文

作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 15:57
回復 Tony_Chu 的帖子

多謝分享!!!!!小朋友嗰段好恐怖!
作者: 杰仔_kit    時間: 2012-4-19 15:57
jackielee 發表於 2012-4-19 15:35
太約10年前見過幾次,是7月節,有一次見到在燒衣節的圓筒上,他坐企度,另一次在黃大仙街市附過有3個,企中間的 ...

觀音係咪UFO-.-....
作者: Tony_Chu    時間: 2012-4-19 16:09
地獄火 發表於 2012-4-19 15:56
我以前租過一間樓上鋪,有晚細佬 lai 到,係度訓,訓到半夜,隻狗係咁向住細佬訓既位置吠,我向隻狗殊一聲,細佬 ...

我都試過家中貓同狗一齊向牆角叫, 但就未見過有影出黎.  我覺得貓狗係睇得倒.
作者: 地獄火    時間: 2012-4-19 16:13
Tony_Chu 發表於 2012-4-19 16:09
我都試過家中貓同狗一齊向牆角叫, 但就未見過有影出黎.  我覺得貓狗係睇得倒. ...

百分百睇到,呢間樓上舖仲有下文,夜 d 先講埋出 lai
作者: Tony_Chu    時間: 2012-4-19 16:15
地獄火 發表於 2012-4-19 16:13

衰鬼, 夜d 講會好恐怖.
作者: 杰仔_kit    時間: 2012-4-19 16:20
我表弟細個都成日見到d閃閃發光野周圍走....
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 16:21
杰仔_kit 發表於 2012-4-19 16:20
我表弟細個都成日見到d閃閃發光野周圍走....

瑩火蟲嗎?
作者: tscwky    時間: 2012-4-19 16:49

我只遇到一次,在以前屋企門口叫我全名幾次,我出門口望係無人。
作者: lok0114    時間: 2012-4-19 16:49
已經唔係信唔信, 係肯定有, 差在如何定義咩叫鬼
作者: tscwky    時間: 2012-4-19 16:51
有請是旦師傅上來講下通靈。
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 16:51
回復 lok0114 的帖子

點解咁肯定呢?
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 16:51
回復 tscwky 的帖子

男聲定女聲?
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 16:52
tscwky 發表於 2012-4-19 16:51
有請是旦師傅上來講下通靈。

邊果來架?
作者: lok0114    時間: 2012-4-19 16:53
回復 龜媽 的帖子

因為鬼既定義太廣, 好多野都可以係鬼
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 16:54
lok0114 發表於 2012-4-19 16:53
回復 龜媽 的帖子

咁你有冇遇過?
作者: tscwky    時間: 2012-4-19 16:55
係男聲,比正常細聲。
作者: 泥頭佬    時間: 2012-4-19 16:57

哇,師兄乜你咁開心丫,哈哈
聽到都驚丫,仲要五次,,,
作者: tscwky    時間: 2012-4-19 16:57
龜媽 發表於 2012-4-19 16:52
邊果來架?

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... dateline&page=4
作者: Tony_Chu    時間: 2012-4-19 17:09
泥頭佬 發表於 2012-4-19 16:57

哇,師兄乜你咁開心丫,哈哈

細個時好驚, 大個左就唔驚.  仲好開心tim, 以後臨死果時就唔使咁驚.
作者: SnappingTurtle    時間: 2012-4-19 17:32
好多人話,信則有,不信則無。但我話你知,無論你信唔信,有D野有就係有,你唔信有都係有。 我肯定同你講,呢個世界有鬼! 我見過一次,果次我去新加波旅行,住酒店,好多人話唔好住最後,最邊果間房,但我偏偏就住果一間,本來我應該同另一個團友一間房,但果個人話想同屋企人一間,讓埋果半間房比我,結果我一個人住嗮。 我總共去四日三夜,頭兩晚都相安無事,第三晚就有D怪,我夜晚訓緊既時候覺得越黎越凍,果種凍唔係話冷氣好勁果D凍,係就算你com嗮被都好似無com一樣,D寒意係籠罩住我甘樣,我覺得好唔妥,但又唔知可以點做,於是就格硬合埋眼到天光。 到朝早果陣,因為當時落雨,所以無太陽光,加上我拉埋嗮D窗簾,所以間房好暗。
跟住我起身就去廁所刷牙洗臉啦,就係我刷牙果陣就見鬼了,我好清楚見到廁所門口有一團大概到我肩頭甘高,白色,一團似人型,但唔係實體既野慢慢飄過,係慢慢,比我感覺就係突登行過望下我甘樣,我當時唔驚,我就睇到果隻野實一實,睇住佢飄過,其實我果陣唔意識到呢隻係鬼,當佢飄過廁所門口之後我仲登追出去睇下,但發覺無野。
返到香港又屙又嘔三日,之後再回想呢件事覺得好恐怖。 完~
作者: spoonmanu    時間: 2012-4-19 18:09
好多年前差不多廿歲,我同一個比我大好多嘅女同事去殯儀館送一個老人家最後一程,裝完香等lift回程我哋喺三樓等,lift門打開,我見到有個老伯手揸籠雀喺lift入面,我心諗咁怪揸住籠雀周圍走?!應該喺度做嘢,跟住到二樓,有個送外賣女人入lift,咁一直都相安無事到地下,得我哋三個出lift,因為有地牢所以阿伯唔出都唔奇!出到大堂我同個同事講:咁怪嘅人都有,喺殯儀館養雀重要周圍走?佢第一時間四圍望同我講:冇呀!我話唔係呢度,頭先lift入面呀!佢好愕然咁同我講,頭先成部lift得三個人邊有人揸籠雀呀?!
作者: 地獄火    時間: 2012-4-19 18:14
Tony_Chu 發表於 2012-4-19 16:15
衰鬼, 夜d 講會好恐怖.

而家有 d 時間講埋佢......
果次之後冇幾耐有個朋友玩離家出走,話冇地方落腳,我話可以上 lai 我鋪度過夜,不過我話最好搵多一個人陪(前文有講點解,不過我冇同佢提過),咁佢就搵左我另一個細佬(佢 5 知間鋪有野,我冇同佢講過前文 d 野,但佢大膽好多,呢 2 個細佬都 5 係親生),果晚佢地約 10 pm 上 lai,咁我就走前話,你地走果陣同我拉埋門就 ok,咁我就返屋企訓 la.......
到第 2 日 9:00am,我打電話問細佬,你地幾點會走,佢就話零晨 5 點走左,我話你地咁早出去飲茶?
佢就話,零晨 3 點幾廁所門裡面似有人敲門而咯咯聲,起初以為 d 氣流拉扯,咁佢關埋廁所個窗,將所有門窗關好開 air-condition 繼續甜夢,訓到 4 點幾就突然廁所有人撞門,好似裡面有人想走出 lai 而撞門,持續左幾分鐘,佢地覺得 5 妥即刻走左出鋪,事後我先告知間鋪既鬼故事.....
跟住交租果陣問事頭婆,間鋪係咪有人死過,我仲形容埋個銀白影身形同高度....
點知個事頭婆就話,原來你見到我死鬼老爺
作者: 佑鳥仁子    時間: 2012-4-19 18:20
天上千手觀音好震撼
作者: fai890    時間: 2012-4-19 18:56
大家有無聽過有咩方法可以鼻鬼呢
作者: 杰仔_kit    時間: 2012-4-19 19:06
龜媽 發表於 2012-4-19 16:21
瑩火蟲嗎?

唔知,我都係聽親戚講過....
作者: 杰仔_kit    時間: 2012-4-19 19:08
tscwky 發表於 2012-4-19 16:49
我只遇到一次,在以前屋企門口叫我全名幾次,我出門口望係無人。

我都試過有人係床邊叫醒我....男人聲黎

以前間屋前身有個阿伯過身.....唔知係咪我壓力太大

作者: mattwun    時間: 2012-4-19 19:13
你地講d野好可怕啊........
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 19:29
回復 SnappingTurtle 的帖子

多謝你嘅分享!你當時都幾冷靜同大膽.
作者: 小豹    時間: 2012-4-19 19:31
我朋友有陰陽眼,我听过佢講唔少
作者: braveman    時間: 2012-4-19 19:35
未見過,所以唔信.
好多人話見過,所以有可能.
半信半疑.
作者: 龜友    時間: 2012-4-19 19:43
大家其實無須大驚少怪,須保持敬畏之心,但更不可失冷靜之心
理性d去面對吧啦...
作者: 杰仔_kit    時間: 2012-4-19 19:48
講件親身經歷....

以前細個係大陸,有親戚生日就去條村度食飯

咁成班表兄妹聚埋一堂,咁就緊係玩埋一堆,之後就去左屋後ge後山度玩

咁玩完返去食飯,返到黎唔知點解好大霧,去到門口鎖住,隔離屋隻狗得條鐵鍊係度,隻狗唔見左

我地去玩前燒完炮仗d紙碎都仲係地下,心諗以為行錯路,跟住行返轉頭上山

再行返落黎返去食飯,又見返d人係度變返正常,又唔見到有大霧.....

之後好似病左.......
作者: 泥頭佬    時間: 2012-4-19 20:04

人大左係會好d既,,,
你吾洗咁快開心既=_="
我覺得如果1個人係 老死既應該吾會驚~~
作者: SnappingTurtle    時間: 2012-4-19 20:28
杰仔_kit 發表於 2012-4-19 19:48
講件親身經歷....

以前細個係大陸,有親戚生日就去條村度食飯

看來見完鬼會病!
作者: SnappingTurtle    時間: 2012-4-19 20:32
jackielee 發表於 2012-4-19 15:35
太約10年前見過幾次,是7月節,有一次見到在燒衣節的圓筒上,他坐企度,另一次在黃大仙街市附過有3個,企中間的 ...

真係好清楚哋見到?一個實體?停留左幾耐?
作者: 龜大仙    時間: 2012-4-19 20:33
所以你們,不好好照顧小龜龜,牠走後就回來找你
作者: 星仔    時間: 2012-4-19 20:36
有次去CAMP,,,

係最黑最小人既時候~~~
DIU~

人有三急WOR= =

我邊去一邊講:唔該借借,,,唔該唔該,,,

之後,,,再去玩,,,

玩玩下人地話落水玩,,,,,,
之後就落左,,,
玩左15MIN左右,,
就番去洗白白,,,
洗洗下隻腳好痛,,,
一睇,,,
5隻手指痕==
都唔知咩料=[
作者: 杰仔_kit    時間: 2012-4-19 20:46
SnappingTurtle 發表於 2012-4-19 20:28
看來見完鬼會病!

可能係後山踩到金塔....
作者: SnappingTurtle    時間: 2012-4-19 20:48
杰仔_kit 發表於 2012-4-19 20:46

但最後點解決呢?有無燒返D衣紙?
作者: SnappingTurtle    時間: 2012-4-19 20:49
星仔 發表於 2012-4-19 20:36
有次去CAMP,,,

水鬼?
作者: yuk郁    時間: 2012-4-19 20:50
我信有架…由唔信變到信…
身邊有朋友有陰陽眼…
自己又試過無啦啦生眼挑針 之後阿婆bon左條黑線o係我手
2個鐘內就消左…跟住甩左會生返x_x
因為果陣我行過d暗位之後亂講野…
跟住細細個學爬果陣玩土地公公 將佢fing黎fing去…
之後阿媽將佢放到好高(土地唔惦地)
雙眼腫哂…放返佢落地就冇事x_x

同埋唔係人人都有資格撞鬼…計命數的…
好似我咁…冇咩機會睇到 但搞到我囉
作者: SnappingTurtle    時間: 2012-4-19 20:50
龜大仙 發表於 2012-4-19 20:33
所以你們,不好好照顧小龜龜,牠走後就回來找你

我真希望牠們回來,讓我好好道歉
作者: 杰仔_kit    時間: 2012-4-19 20:50
星仔 發表於 2012-4-19 20:36
有次去CAMP,,,

係咪有白炸...?
作者: 杰仔_kit    時間: 2012-4-19 20:51
SnappingTurtle 發表於 2012-4-19 20:48
但最後點解決呢?有無燒返D衣紙?

病完就無事
作者: seira2242527    時間: 2012-4-19 20:52
....信. 但唔講啦.....
作者: jojo    時間: 2012-4-19 20:53
信則有,不信則冇,,,不過多數冇d乜野鬼神.如果有就冇窮人啦
作者: EV-DAY    時間: 2012-4-19 20:55
眼見過    耳聽過 Fee1過  。,講件普通恐怖事  細個去賓儀官 守夜 表哥堂哥玩啤牌消磨時間,俄同細老表們有樣學樣出去堂門口玩,5識玩 係度大笑 大堂女廁立刻傳出男人大笑聲 ,我們年少無知,繼續玩,繼續笑,跟住好清楚 個位男人越笑越大聲,個刻至知驚,停玩,回去堂裏面。  (十機廿年前既賓儀官到處曱甴、黑馬馬!守夜其他堂5開燈同只係樓下有機位職員,同依家酒店式光猛2回事) 而傢大個一覺5對路 心裹就會想/講 我未殺過人放過火  朋友 大家無仇無怨 有乜得罪 不好意思 抱歉 srry ,速 速離開  朋友們都5會搞你
作者: EV-DAY    時間: 2012-4-19 21:03

垵錯 mmmmmmmmmmmmm

作者: jackielee    時間: 2012-4-19 21:06

好實體.但望落佢,好似好虛,我唔識點形容.停留好耐,我驚到望住佢哋,我定咗形,我嗰妹拍我額頭,我先清醒,我嗰妹話我呆咗,之後幾曰,我都好似遊魂,可能驚得制,日日感覺好似夢遊
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 21:25
spoonmanu 發表於 2012-4-19 18:09
好多年前差不多廿歲,我同一個比我大好多嘅女同事去殯儀館送一個老人家最後一程,裝完香等lift回程我哋喺三 ...

同我細佬嘅經歷有D似,佢慘D,發生喺自己住嗰座樓部lift.
我細佬鎖門,佢女友同一個唔識嘅亞伯一齊入lift先.
但我細佬一入到部lift淨係見倒佢女友一個人喺lift內.
聽講,當時我細佬塊面突然青哂又唔肯講發生咩事.
唔喺lift講都啱嘅.
我細佬本來無遇呢D事架,自從嗰年亞公去咗,佢喺亞公屋企見倒火點之後,就久唔久見倒.
嗰晚都有D攪笑,亞公頭7,佢地全部喺廳打地鋪,半夜細佬見倒類似火點嘅光走入亞公房,就拍醒亞媽話"亞公翻咗嚟"亞媽產佢"瞓拉衰仔"
佢唔心息又走去拍醒我妹(佢2姊),比我妹插佢"明知你仲叫我睇,你個X街XXXX"
作者: 龜媽    時間: 2012-4-19 21:32
回復 地獄火 的帖子

多謝分享!可以知係邊區嗎?
作者: 花王    時間: 2012-4-19 22:17
mattwun 發表於 2012-4-19 19:13
你地講d野好可怕啊........

小朋友唔好聽埋咁多3,4 圍空間的野, 人與鬼的世界是一線之隔並存的, 人間所有的另一面空間都有, 還比人的世界為大, 為遠古, 時間比人間過得慢, 而且為虛質, 個體縮小到微塵一般,只要唔好有害人的心, 唔好追查招惹自然冇事, 鬼怕人7 分, 我是學道修道多年, 這事聽得多, 自己有小小的感應, 不怎樣的回事.做人光明磊落, 心中冇鬼, 自然冇鬼.
作者: 花王    時間: 2012-4-19 22:24
地獄火 發表於 2012-4-19 16:13

貓狗有陰陽眼. 3 圍空間的野與我地並存, 一線之隔. 你唔好招惹佢. 因住你把地獄火都熄埋.
作者: 花王    時間: 2012-4-19 22:26
lok0114 發表於 2012-4-19 16:53
回復 龜媽 的帖子

係囉, 鬼咁靚, 鬼咁好, 鬼咁...........好多LA .
作者: 地獄火    時間: 2012-4-19 22:34
龜媽 發表於 2012-4-19 21:32
回復 地獄火 的帖子

多謝分享!可以知係邊區嗎?

九龍城區
作者: 地獄火    時間: 2012-4-19 22:36
花王 發表於 2012-4-19 22:24
貓狗有陰陽眼. 3 圍空間的野與我地並存, 一線之隔. 你唔好招惹佢. 因住你把地獄火都熄埋. ...

當你霉果陣時,唔洗招惹都自動行埋黎
作者: 花王    時間: 2012-4-19 22:40
地獄火 發表於 2012-4-19 22:36
當你霉果陣時,唔洗招惹都自動行埋黎

是, 時運低又或是重病的人.
作者: 李子火鍋    時間: 2012-4-19 22:44
我信有鬼嫁  不過神鬼都不能左右人....咁佢存在唔關我事嫁WO ~.~
我係爸爸喪禮時,我同表哥去廁所,係我爸間房隔離果間房 係一個老伯伯既大頭貼
果時我就諗  點解呢間無人守喪~ 都幾慘
咁去廁所,地下好多水,廁所當時無人,得我同我表哥,門開 因為木漲左 打開呱到地下會發出聲音,同埋地下有水,行都會踏踏聲
咁我表哥 去完廁所 返去先,咁我都屙完,出門,係度洗手啦...洗洗下 望一望旁邊 多左個阿伯面無表情係度洗手   而且仲係無視我  俾我果種感覺好似成個廁所得佢自己一個   我只係覺得好熟口面  咁無咩野啦~  返去我爸間房時又經過望一望   睇睇張大頭相.....同廁所個名伯一模一樣

仲有好多撞鬼經驗@@ 不過以前D 龜友都聽過,懶得再講~
作者: 地獄火    時間: 2012-4-19 22:45
花王 發表於 2012-4-19 22:40
是, 時運低又或是重病的人.

重有一單真人真事,好邪的取命意外,等我食埋飯再講
作者: Samuel1580    時間: 2012-4-19 22:48
好多人死咗都唔知先會係人間
作者: SnappingTurtle    時間: 2012-4-19 23:03
jackielee 發表於 2012-4-19 21:06

好實體.但望落佢,好似好虛,我唔識點形容.停留好耐,我驚到望住佢哋,我定咗形, ...

其實我問緊觀音果單,你答我鬼XDD
作者: 地獄火    時間: 2012-4-19 23:42
幾年前,有單一對夫婦一兒子(近落馬洲迴旋處約後500米個轉右灣位失控)禳成三死車禍
5 夠半年,落馬洲迴旋處一貨櫃車轉右灣位失控,貨櫃壓落一輛私家車,禳成三死車禍(其中兩個係堂兄弟)
約係過年之前近落馬洲迴旋處約前500米發生貨櫃車逆線撞的士(車上六人死亡)

買六合彩都冇咁準
作者: Dosesze    時間: 2012-4-19 23:49
樓主, 你撞鬼嗎?
作者: 石J    時間: 2012-4-20 00:16
信!因為我老豆見過,我1-4歲病時會對著一D死過人的地方喊!
作者: 龜痴    時間: 2012-4-20 00:18
我信有火星人...

作者: 花次郎    時間: 2012-4-20 01:36

信,但各走各路無必要去招惹佢.

作者: 星仔    時間: 2012-4-20 16:49

回復 杰仔_kit 的帖子

唔係,,,
如果係白炸,,,果時我都覺得痛啦
作者: 地獄火    時間: 2012-4-20 18:14
龜痴 發表於 2012-4-20 00:18
我信有火星人...

我都信有外星人
作者: 龜媽    時間: 2012-4-20 18:22

好大機會係!
作者: 龜媽    時間: 2012-4-20 18:23

好大機會係!
作者: 龜媽    時間: 2012-4-20 18:25
seira2242527 發表於 2012-4-19 20:52
....信. 但唔講啦.....

点解唔講啫?
作者: 龜媽    時間: 2012-4-20 18:40
回復 Dosesze 的帖子

曾經有,我諗好多人都有類似既經曆,所以大家分享吓.
作者: 龜媽    時間: 2012-4-20 18:47
地獄火 發表於 2012-4-19 23:42
幾年前,有單一對夫婦一兒子(近落馬洲迴旋處約後500米個轉右灣位失控)禳成三死車禍
5 夠半年,落馬洲迴旋處一 ...

次次都攞幾條命,十分邪!
作者: 地獄火    時間: 2012-4-20 18:50
龜媽 發表於 2012-4-20 18:47
次次都攞幾條命,十分邪!

而家過左幾年,希望冇事發生,如果有,應該又係六個,如發生左,下一次.......係 12 個

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2