香港龜友論壇

標題: 過度活躍小眼班 [打印本頁]

作者: 花王    時間: 2012-4-24 18:04
標題: 過度活躍小眼班
朋友的小眼斑, 幫養的, 有5個月了, 最初4cm甲到現在7.5cm底甲,好為食,好百厭,
原本室內養, 頻頻爬高偷走, 於是在陽台比間豪宅個佢曬太陽, 才3日已經在觀察環境,
睇下點偷走. 爬石晒太陽. 睇下....

turtle4 397.jpg (214.91 KB, 下載次數: 12)

turtle4 397.jpg

turtle4 398.jpg (219.29 KB, 下載次數: 13)

turtle4 398.jpg

turtle4 399.jpg (244.28 KB, 下載次數: 13)

turtle4 399.jpg

turtle4 400.jpg (206.84 KB, 下載次數: 13)

turtle4 400.jpg

turtle4 401.jpg (180.61 KB, 下載次數: 13)

turtle4 401.jpg

turtle4 385.jpg (200.57 KB, 下載次數: 13)

turtle4 385.jpg

turtle4 386.jpg (243.02 KB, 下載次數: 13)

turtle4 386.jpg

turtle4 387.jpg (213.87 KB, 下載次數: 13)

turtle4 387.jpg

turtle4 381.jpg (132.19 KB, 下載次數: 12)

turtle4 381.jpg

turtle4 382.jpg (95.31 KB, 下載次數: 13)

turtle4 382.jpg

作者: ManManLi    時間: 2012-4-24 19:28
最鐘意百厭星
作者: SnappingTurtle    時間: 2012-4-24 19:48
99%既龜都有鋪頭走癮
作者: Marco0    時間: 2012-4-24 19:49
回復 ManManLi 的帖子

我都係~
作者: mattwun    時間: 2012-4-24 19:51
搞笑的龜龜,我見佢用晒力咁,好鬼強壯啊
點解唔同你個朋友買左佢呢
作者: 花王    時間: 2012-4-24 20:22
mattwun 發表於 2012-4-24 19:51
搞笑的龜龜,我見佢用晒力咁,好鬼強壯啊
點解唔同你個朋友買左佢呢 ...

只龜, 超愛食, 除左齋, 佢物都食豬, 牛,魚 , 蝦, 蛋, 糧[魚,龜, 狗, 貓] 都食. 其實我位朋友, 好中意養龜, 但佢太太唔中意, 而且佢家居條件所限, 我曾經提出,幫佢要又或是放 ,佢冇理我, 只說你養la, 我得閒來睇下得了,之前佢已經擺2只龜我家, 我唔養咁佢先叫我放, 現在除左只眼斑, 還有2 只可愛石金bb在我家養緊, 你有興趣超平比你, 不過我覺得佢唔捨得我賣小石金, 其實小石金是我聳勇佢買. 因為好靚, 感覺是一公一女. 其實我唔想奪人所好, 佢好中意養,但過不了太太個關, 放我處寄養, 得閒來逛逛. 如果我賣左, 佢冇左個籍口要我幫佢養. 所以隨緣la.
作者: mattwun    時間: 2012-4-24 20:36
回復 花王 的帖子

魚,龜, 狗, 貓 都食
哈哈,多謝CHING你先,你朋友咁鍾意,我都冇為這樣吧,CHING你的不要才找小弟吧
既然你朋友咁鍾意,CHING你就要好好養大佢啊~
CHING你D龜龜真係隻隻都咁靚的
作者: 589521678    時間: 2012-4-24 21:56
回復 花王 的帖子

好正,呢d龜先好....個d有野食先出黎,冇野食唔理你個d....
  我鐘意活潑d既龜!!
作者: 589521678    時間: 2012-4-24 21:56
回復 花王 的帖子

好正,呢d龜先好....個d有野食先出黎,冇野食唔理你個d....
  我鐘意活潑d既龜!!
作者: 佑鳥仁子    時間: 2012-4-24 22:37
回復 花王 的帖子

有你la位朋友真係斷線結他,good fd
作者: thomas2835    時間: 2012-4-25 13:29
回復 花王 的帖子

好大佬feel!!!!!
自己一隻?

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2