香港龜友論壇

標題: 草藥檔 [打印本頁]

作者: catmandy    時間: 2012-6-10 19:57
標題: 草藥檔
我記得之前有人話過o係深水埗保安道街市有藥草檔, 仲可以少量咁買, 間舖o係邊個位置?因為我隻豹b咁細食唔到咁多, 放到變壞好浪費呢...

作者: 綠冒mc    時間: 2012-6-10 21:02
藥草?咩陸龜都要食中藥架咩??!!
不如正常咁揾吓有無桑葉.因為係龜龜最愛,
作者: catmandy    時間: 2012-6-10 21:15
綠冒mc 發表於 2012-6-10 21:02
藥草?咩陸龜都要食中藥架咩??!!
不如正常咁揾吓有無桑葉.因為係龜龜最愛,

我就係去藥草檔買桑葉, 龍脷葉呢啲啦, 但旺角朗豪坊o個邊一買太多了, 我見過有人話保安道有1蚊1小札o既賣, 所以想問下o係邊
我住深水埗區, 如果有其他地方近近地有少量買都可以話我知
作者: 小雞雞    時間: 2012-6-10 21:36
我都係住深水埗 ..北河街街市有一間有桑葉賣
作者: catmandy    時間: 2012-6-10 21:38
小雞雞 發表於 2012-6-10 21:36
我都係住深水埗 ..北河街街市有一間有桑葉賣

係? 大約位置o係邊呀?
作者: 蛇頸之友    時間: 2012-6-10 21:43
catmandy 發表於 2012-6-10 21:15
我就係去藥草檔買桑葉, 龍脷葉呢啲啦, 但旺角朗豪坊o個邊一買太多了, 我見過有人話保安道有1蚊1小札o既賣 ...

保安道街市??   我屋企對面  有2,3檔是賣藥草的  有龍脷葉
作者: 小雞雞    時間: 2012-6-10 21:43
位置真係好難講..但係佢會擺左D車前草出黎一睇就知
作者: 小雞雞    時間: 2012-6-10 21:46
蛇頸之友 發表於 2012-6-10 21:43
保安道街市??   我屋企對面  有2,3檔是賣藥草的  有龍脷葉

C兄我都想知係咩位不如講出黎聽下
作者: 蛇頸之友    時間: 2012-6-10 21:48
我明天跟屋企人去睇下   佢地熟D =.=  我好少去街市
作者: catmandy    時間: 2012-6-10 21:50
小雞雞 發表於 2012-6-10 21:43
位置真係好難講..但係佢會擺左D車前草出黎一睇就知

北河街市政大廈外圍?
作者: 蛇頸之友    時間: 2012-6-10 21:53
我明天,後天放假  @@  有意的  可同大家去睇  
(我明天早上先去看看位置+紀錄)
作者: catmandy    時間: 2012-6-10 21:55
蛇頸之友 發表於 2012-6-10 21:53
(我明天早上先去看看位置+紀錄) ...

但我聽日要帶龜b去杜蟲, 後日要返學, 跟唔到你去呀
作者: 小雞雞    時間: 2012-6-10 22:02
catmandy 發表於 2012-6-10 21:50
北河街市政大廈外圍?

係要入去街市入面嫁...要上多一層..賣菜個層..但...佢賣哂之後要等一排先會再剪
作者: catmandy    時間: 2012-6-10 22:05

我book左醫生6點半, 日頭帶埋龜b返工, 5點半收工就要趕過去....
作者: catmandy    時間: 2012-6-10 22:07
小雞雞 發表於 2012-6-10 22:02
係要入去街市入面嫁...要上多一層..賣菜個層..但...佢賣哂之後要等一排先會再剪 ...

咁我過兩日得閒去睇下啦~
作者: catmandy    時間: 2012-6-10 22:19

你唔介意的話...不如影張相post上黎呢度丫...

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2