香港龜友論壇

標題: 水龜小遊戲-樽蓋出沒注意 [打印本頁]

作者: wel524    時間: 2012-6-17 12:40
標題: 水龜小遊戲-樽蓋出沒注意

唔知有無CHING成日見到D龜响缸裏面游 覺得佢地好悶呢~
我平日就會同佢地玩下一D有獎小遊戲,
以下就係其中一個例子, 去圖~~

(謝謝觀賞, 希望有分加)

***樽蓋出沒注意***

响佢背隻XD

响佢背隻XD

近在咫尺XD

近在咫尺XD

一隻好奇既黑草

一隻好奇既黑草

咫尺之間XD

咫尺之間XD

平日用手餵開,淨得識望人XD

平日用手餵開,淨得識望人XD

視若無睹既3隻草

視若無睹既3隻草

作者: seira2242527    時間: 2012-6-17 12:44
哈哈...白痴
作者: wel524    時間: 2012-6-17 12:46
回復 seira2242527 的帖子

尼個遊戲玩過好多次, 不過佢地似乎仲未識玩 你估下最后點?
作者: taylortin    時間: 2012-6-17 12:48
哈哈 好搞笑
龜龜又唔係狗狗 我估唔放落水 佢地都幾難搵到
作者: seira2242527    時間: 2012-6-17 12:49
回復 wel524 的帖子

最後都冇食-3-
作者: 大烽    時間: 2012-6-17 12:52
最後唔忍心 都係比佢地食
作者: wel524    時間: 2012-6-17 12:52

回復 taylortin 的帖子

我試過 放蝦乾响屋頂上面, D巴西龜係可以沿住陣味好輕易咁搵到,
我係餵野食果時放入缸既屋頂, 所以肯定佢地睇唔到, 一放入缸,
佢地好似聞到陣味咁不停搵野咁周圍行, 之后聞聞下發覺好似响附近,
佢地會集中留意果D位, 同埋放過一次既地方,
佢地下次會第一時間去搵, 巴西龜真係好勁, 草龜就.....

作者: wel524    時間: 2012-6-17 12:54

最后...... 食哂, 仲要每龜一條 又俾你估下邊隻咁醒?
作者: wel524    時間: 2012-6-17 12:57

回復 大烽 的帖子

我企左大約2-3分鐘左右, 已經有隻龜好醒打翻左個蓋(我唔知佢係咪特登,睇落唔似特登LOR==)
你估下邊隻?

作者: 大烽    時間: 2012-6-17 13:01

我覺得係白板打中!?
作者: seira2242527    時間: 2012-6-17 13:04

爬爬
作者: wel524    時間: 2012-6-17 13:06
回復 大烽 的帖子

估錯啦 白板似好醒咩?
作者: wel524    時間: 2012-6-17 13:06

你o地兩個都估錯, 爬爬係醒, 不過淨得識望住我
作者: 大烽    時間: 2012-6-17 13:07

原來係大佬草 咩咩
作者: seira2242527    時間: 2012-6-17 13:07

咩咩啦 ><~
作者: wel524    時間: 2012-6-17 13:12
回復 大烽 的帖子

我見到一開波隻黑草已經對個樽蓋好有興趣, 我懷疑佢係識, 點知.............
佢聞幾聞就走開左 之后游游下, 佢唔知有心定無意迅速頂反左個蓋, 咁橋漂左1條糧出黎,
隻咩咩食完1條就好滿足咁游走左, 淨低兩條响個蓋反住咁頂住左, 后尾白板食左1條,
有1條仲好實咁攝住响個蓋, 我搞左好耐, 先整到出黎俾爬爬食
作者: wel524    時間: 2012-6-17 13:13

懶打字, 睇番上面就知點解啦, 上次放左d蝦乾落去, 無睇過程, 不過最后都唔見左, 所以我諗d龜係識搵, 只係時間既問題
作者: 大烽    時間: 2012-6-17 13:14

哈 都估到你邊忍心 唔比佢地食
作者: wel524    時間: 2012-6-17 13:16
回復 大烽 的帖子

我真係又得佢ga, 反正唔會污染水質 由得佢漂浮lor, 我唔信放半日都未發現
上次放左d蝦乾落去, 無睇過程無理到, 最后都唔見左, 所以我諗d龜係識搵, 只係時間既問題
作者: SecRet    時間: 2012-6-17 13:16
訓練你d龜龜走做緝毒龜!!
作者: wel524    時間: 2012-6-17 13:18
回復 SecRet 的帖子

有野食先會咁上心o者, 換左無得食果d eg草,菜, 我諗佢地連搵既心機都無
作者: 杰仔_kit    時間: 2012-6-17 14:11
哈哈~好得意

俾在我d鱷連個蓋都食埋
作者: taylortin    時間: 2012-6-17 14:12

哈哈 甘睇尼係質量既問題 因為我d旦旦都係搵唔到野食 要我用筷子夾到去面前
作者: J0hnShun    時間: 2012-6-17 15:29
如果我隻咖啡玩,蓋都食埋=   =!
作者: 乂阿偉乂    時間: 2012-6-17 16:02
又幾過引WO@_@

作者: kuen少    時間: 2012-6-17 16:25
訓練佢地做輯食龜
作者: wel524    時間: 2012-6-17 17:23
回復 杰仔_kit 的帖子

多謝CHING加分,鱷龜 好似之前有個POST撞爆玻璃果種
作者: wel524    時間: 2012-6-17 17:25

可能種種龜唔同, 旦旦成日响水裏面, 好少上岸, 所以可能只留意水裏既野食
我原意放個蓋入去, 係諗住佢地悶得濟, 會响度玩踼蓋 仲要二傳三傳咁, 係咪好誇張呢
作者: wel524    時間: 2012-6-17 17:30
回復 kuen少 的帖子

已經係輯食龜了 佢地識睇手勢, 最新黎果隻豆豆都識, 我一拿起手(食指掂住拇指), 佢地就會望住個尖尖, 原本叫左好耐D龜都唔SO我, 一拿起, 即刻抬頭 CHING都可以試下, 我發覺D龜好鬼識睇手勢
作者: wel524    時間: 2012-6-17 17:31
回復 J0hnShun 的帖子

CHING果隻係咩龜?? 如果用手指餵咪手指都食埋
作者: J0hnShun    時間: 2012-6-17 17:39

鱷龜
作者: wel524    時間: 2012-6-17 17:41
回復 J0hnShun 的帖子

可以試下, 之后整條線搏住 當佢想食果時, 就收線 (講笑XD, 千祈唔好咁做, 陣間哽住就大鑊)
作者: 泥頭佬    時間: 2012-6-17 18:12
一入黎就想講白痴 , 原因??? SEE~~~~
要玩就"大"D AR麻  , XDDDD(不過係透明既)

作者: taylortin    時間: 2012-6-17 18:26

haha 如果d龜龜識咁玩 我都想睇下 ching可以train下佢地
作者: taylortin    時間: 2012-6-17 18:27
回復 泥頭佬 的帖子

ching d龜最後食唔食到?
作者: kuen少    時間: 2012-6-17 18:55
wel524 發表於 2012-6-17 17:30

已經係輯食龜了 佢地識睇手勢, 最新黎果隻豆豆都識, 我一拿起手(食指掂住拇指), 佢 ...

好,我試下教下隻石仔先,隻緣見乜追乜,唔洗教都得。
作者: wel524    時間: 2012-6-17 20:48

回復 泥頭佬 的帖子

玩到咁大 落咁多糧做餌, 你好恨WOW
作者: wel524    時間: 2012-6-17 20:52

CHING隻緣女條頸咁長, 一睇就知係八(卦)婆
作者: wooyan888    時間: 2012-6-17 20:54
Good idea......
作者: 泥頭佬    時間: 2012-6-17 20:55

食到ar , 佢地推個兜上個斜坡度 , 推到個兜入面d糧翻出黎 , 比我及時拎開左
作者: 泥頭佬    時間: 2012-6-17 20:55

係ar , 你快d加碼啦 , xdd
作者: wel524    時間: 2012-6-17 20:57
回復 wooyan888 的帖子

泥頭CHING玩得仲大 34樓有相
作者: wel524    時間: 2012-6-17 21:00

回復 泥頭佬 的帖子

好在及時拎開, 唔係你又要大清洗 玻璃缸幾難換水呀?! 到時就恭喜你, 夠鐘做減肥運動 你真係好恨, 落咁多糧 我就唔夠胆落咁多
作者: wel524    時間: 2012-6-17 21:01
回復 泥頭佬 的帖子

下次搵個透明底又試下先 藍蓋就訓練佢地嗅覺
作者: kuen少    時間: 2012-6-17 21:03
wel524 發表於 2012-6-17 20:52

CHING隻緣女條頸咁長, 一睇就知係八(卦)婆

簡稱8婆^^
頭先係佢身上做左d野,我好細力R佢背脊,
佢點解會撐起個patpat左右扭扭下咁既,我玩左佢成十分中,
佢扭足咁耐,我就笑足咁耐,佢係舒服地抗拒?
作者: wel524    時間: 2012-6-17 21:09

我都試過刷龜背果時, 佢地扭PP, 有CHING都話試過, 我覺得佢應該係好舒服(VERY HAPPY) , 抗拒既話, 佢照理係會駁命爬爬, 所以我覺得唔算係抗拒好得意 快D拍片放上黎啦
作者: kuen少    時間: 2012-6-17 21:14
wel524 發表於 2012-6-17 21:09

我都試過刷龜背果時, 佢地扭PP, 有CHING都話試過, 我覺得佢應該係好舒服(VERY HAPPY)  ...

如果我返到去,佢未訓就拍丫,諗起佢咁反應真係好想笑^^
作者: wel524    時間: 2012-6-17 21:17

好呀, 好想睇, CHING好似成日都咁夜出街, 果然係一個夜鬼
作者: kuen少    時間: 2012-6-17 21:28
wel524 發表於 2012-6-17 21:17

好呀, 好想睇, CHING好似成日都咁夜出街, 果然係一個夜鬼 ...

爸爸節嘛,出街街食飯
作者: wel524    時間: 2012-6-17 21:37

啊~~~~
作者: taylortin    時間: 2012-6-17 22:27
回復 泥頭佬 的帖子

ching好邪惡 佢地明明就食到都俾你出芧招拎走
作者: 泥頭佬    時間: 2012-6-17 23:31

好在及時拎開, 唔係你又要大清洗<<<<<<<<<我日日換水架
玻璃缸幾難換水呀?! <<<<<<<< 吾難 , 我吾洗抬個缸去換水 , 食腦嫁麻(me , xd)  抬個30寸缸去換水 , 會死嫁=_=  又危險
到時就恭喜你, 夠鐘做減肥運動<<<<<<< 吾洗做啦 , 呢排自動痩 , xdd
你真係好恨, 落咁多糧<<<<<<<<其實呢度只係佢地每日3分2既龜糧渣=_____+
作者: wel524    時間: 2012-6-17 23:33
回復 泥頭佬 的帖子

ching日日用玻璃缸餵糧?? 唔會好污糟咩??
作者: 泥頭佬    時間: 2012-6-17 23:40

ching又誤會左我啦 , 我百分之200係好人黎
我都係為佢地好 , 驚佢地咬爆兜
作者: 泥頭佬    時間: 2012-6-17 23:49

吾會ar , 佢地同我"清理"得好乾淨 , xd
作者: kuen少    時間: 2012-6-18 00:07
http://www.youtube.com/watch?v=4 ... outube_gdata_player

作者: seira2242527    時間: 2012-6-18 01:38

哈哈...你d龜龜都醒目仔女黎..識搵
作者: wel524    時間: 2012-6-18 02:21

C姐都可以試下SMILE同小可愛誘發佢地既內在僭能, 上次果D蝦乾咁鬼香, 佢地一定識搵
作者: seira2242527    時間: 2012-6-18 02:22

好呀..有機會會試下
作者: mm8100    時間: 2012-6-18 12:23
咁斯文..比我果幾隻早就搞反個蓋食晒啦...
作者: wel524    時間: 2012-6-18 14:41
回復 mm8100 的帖子

CHING屋企果隻係?? 草龜嗎?? 我覺得草龜比較斯文, 頓頓地又蠢蠢地幾得意

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2