香港龜友論壇

標題: 小巴西係咪有病?help...... [打印本頁]

作者: elaineleung    時間: 2012-6-19 17:39
標題: 小巴西係咪有病?help......
最近發現我隻細舊身體彭脹左不少,底甲有腫脹,果殼刀腫腫地,但好大食,有挽得訓得,無乜特別!想問佢到底係肥定係有病,一日食3餐左右,通常食魚仔,河蝦,豐年蝦,但佢5食龜糧,每次俾少少!!!而家非常憂心,麻煩幫幫我!!!

作者: SnappingTurtle    時間: 2012-6-19 17:49
但睇相就覺得幾精靈活潑健康可愛,但實際上係點就好難講.......
殼有無淋?有無開口呼吸?游水有無側身?無的話,就應該無事,其實唔食龜糧唔係好大件事,好多龜都好揀食的,餓下就會食糧
作者: elaineleung    時間: 2012-6-19 17:56
回復 SnappingTurtle 的帖子

甘就冇你所問既問題喎!只是行路有d論進!!!!
作者: Michael:)    時間: 2012-6-19 17:57
可能肥得制 btw...我覺得佢個低板好特別@@
作者: elaineleung    時間: 2012-6-19 18:07
回復 Michael:) 的帖子

如果真係就係甘,那就放心了!!!
作者: Michael:)    時間: 2012-6-19 18:08
回復 elaineleung 的帖子

睇相覺得係肥得制d肉吱晒出黎
作者: elaineleung    時間: 2012-6-19 18:10

哈哈!可能食得太多了、要減肥!!!!
作者: Michael:)    時間: 2012-6-19 18:17
回復 elaineleung 的帖子

唔好比佢個樣扼左走去喂佢
作者: kitman1990    時間: 2012-6-19 18:22
佢似肥得制多D呀!!
有張相影到佢好有肉地~
作者: 敏~敏    時間: 2012-6-20 17:10
佢太肥啦但好cute
作者: Gerrrrrrr    時間: 2012-6-21 02:46
一日三餐太多啦!變肥仔啦佢。一日一餐夠架啦。 放深d水係缸度逼佢游水減肥膏啦:)
作者: chim    時間: 2012-6-21 17:31
我隻火焰一日一餐都變肥妹啦....
作者: water    時間: 2012-6-24 01:20

我都覺

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2