香港龜友論壇

標題: 送贈 - 龜龜 - 已解決 [打印本頁]

作者: khip    時間: 2012-9-2 21:48
標題: 送贈 - 龜龜 - 已解決

巴西龜大約3個5蚊銀大小

姓名: supervisor
健康: 精神活潑,底甲問題,有經驗師兄回覆可以從日後的清潔生活環境中慢慢痊癒,未開口,其餘手腳冇皮膚病,大便暫時睇唔到有異樣
清潔: 已用牙刷清楚甲殼,今日仲帶左佢晒左半個鐘太陽。

http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=53958&extra=page%3D1

今日為左Supervisor同女友吵左鑊.....9月30日前要送走Supervisor,有冇人願意照顧佢?

作者: 小妃    時間: 2012-9-2 22:05
做乜唔要佢...你女朋友講咩?
(假設)真係冇辨法既話,我或者應該可以既
作者: 龜BB    時間: 2012-9-2 22:05
乜你條女咁無愛心架!
作者: AmY    時間: 2012-9-2 22:05
唔好意思我3日前入佐2隻忍者幫唔到你
作者: ninjaturtle    時間: 2012-9-2 22:13
小妃 發表於 2012-9-2 22:05
做乜唔要佢...你女朋友講咩?
(假設)真係冇辨法既話,我或者應該可以既

巴妺妹收留左佢去你個巴西兵圑啦
作者: 小妃    時間: 2012-9-2 22:15
回復 ninjaturtle 的帖子

要慎重考慮.太多龜了但又好擔心佢隻巴b唔知會點算
作者: ninjaturtle    時間: 2012-9-2 22:17
回復 小妃 的帖子

咁你唔駛擔心,實有龜友收留嘅
作者: minicooper    時間: 2012-9-2 22:18
點解唔比你養?兄弟,你同你女友一齊住?
作者: 小妃    時間: 2012-9-2 22:19

咁就好啦希望隻小巴有個好家
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:23
龜BB 發表於 2012-9-2 22:05
乜你條女咁無愛心架!

為左樣好無聊既野,話說之前走失左隻地圖,佢就借機話唔準我買龜 / 養龜 / 寄養 一年內!!   

今次我一見到有隻龜突然係我家都即時申報先啦,廢事佢上我家見到又話我崑佢,點知佢聽完就叫我一係掉左隻龜 / 一係拿去水池放生 / 一係就大家88.....

玩到咁大..都唔知佢痴乜線....    俾晒面色我睇.......仲話我之前做唔到就唔好應承.....個下即時火都黎. ...跟住冷靜左之後,算啦我投降,為左隻龜Waste左段感情唔值,仲要我認衰仔先肯俾我拖到9月30日 為限期....原本係離譜到叫我求其放係屋企樓下咪算囉...

都解釋過此終都係條生命,到我手唔應該隨便處理,就係到嘈之巴巴....  淨係話,人地隨便擺隻龜係你家你就要理??  咁俾條女自動送上門你係唔係要搞.....痴線..打橫晒黎講,佢仲話..一係你唔好同我講,你同我講我就係咁嫁啦....懶有原則

唉......無言,佢仲話我係唔鐘意龜嫁啦,已經俾你養左6隻..我咁讓步仲想點?  *PS 仲有6隻我未公佈的...唉 都唔知點死,不過D苗我唔會放,因為未申報,我打算捱一年....   .唉  早知唔申報好過
作者: Dick_Neo    時間: 2012-9-2 22:25
係咪女仔泥-.-
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:28
minicooper 發表於 2012-9-2 22:18
點解唔比你養?兄弟,你同你女友一齊住?

未一齊住已經咁惡...死未
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:28
小妃 發表於 2012-9-2 22:19

咁就好啦希望隻小巴有個好家

我都知你多龜,我另外都搵左hkherp佢地,唔知佢地會唔會收。

陣間老豆番黎,我仲要問佢隻龜邊個擺低,係想我代養定點\ _ /

作者: ninjaturtle    時間: 2012-9-2 22:29
回復 khip 的帖子

如果真係搵唔到人我都可以嘅,我正準備換大缸,可以預留個位嘅
有需要就pm我啦
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:29
Dick_Neo 發表於 2012-9-2 22:25
係咪女仔泥-.-

唔鐘意活生生小動物既女人
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:30
ninjaturtle 發表於 2012-9-2 22:29
回復 khip 的帖子

如果真係搵唔到人我都可以嘅,我正準備換大缸,可以預留個位嘅

tks,我會照顧到佢9月尾先...起碼冇病冇痛肯食野...先交俾hkherp or 有心既師兄姐
作者: Dick_Neo    時間: 2012-9-2 22:31
你同佢住埋-.-??
作者: 小妃    時間: 2012-9-2 22:31
回復 khip 的帖子

你女友講唔比你養?真係包容一隻龜都唔得?
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:32
Dick_Neo 發表於 2012-9-2 22:31
你同佢住埋-.-??

未呀...
作者: 小妃    時間: 2012-9-2 22:32
回復 khip 的帖子

咁佢唔中意都唔可以迫你架嘛\_/係我就會同佢嘈
之前我養龜.我男友都唔中意龜(冇感覺),但冇反對我
然後見到我d龜仔咁可愛,佢依家自己都養埋一份
作者: Dick_Neo    時間: 2012-9-2 22:33
回復 khip 的帖子

咁你又係-.-唔好同佢講ma-.-
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:33
小妃 發表於 2012-9-2 22:31
回復 khip 的帖子

你女友講唔比你養?真係包容一隻龜都唔得?

係...已經唔係地方問題,佢話我應承左一年內 唔養新龜 / 唔買龜 / 唔寄養D龜 做唔到...

妖....今次我確實冇主動要求人地買龜 / 又或者用古惑仔買龜,係D親戚擺低咋......妖

佢咁樣都唔得,又唔洗佢養.仲要發我脾氣.....個下真係興到我火屎
作者: ninjaturtle    時間: 2012-9-2 22:33
回復 khip 的帖子

好Y
咁到時再決定啦
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:34
Dick_Neo 發表於 2012-9-2 22:33
回復 khip 的帖子

咁你又係-.-唔好同佢講ma-.-

咁我個刻好出奇點解有隻巴西係到,好想同佢分享呢個咁突發既事..點知佢反應大成咁...真係妖!!!!
作者: 小妃    時間: 2012-9-2 22:34
回復 khip 的帖子

我覺得你唔應該退步.老實講,你唔好話我數你女友
我覺得佢好黑心,係,你係應成左佢..
但今次隻龜又唔係你買,佢冇人要比人扔低左已經好慘.
又唔洗佢養,佢咁多野講做乜?
作者: mox_diamond    時間: 2012-9-2 22:35
西 鐵 交 收. OK 的 話, 我 幫 你 收 左 佢. 代 覆.
作者: Dick_Neo    時間: 2012-9-2 22:39
回復 khip 的帖子

你好出奇??

作者: khip    時間: 2012-9-2 22:40
小妃 發表於 2012-9-2 22:34
回復 khip 的帖子

我覺得你唔應該退步.老實講,你唔好話我數你女友

應該用冷血黎形容佢會好D,你講得岩嫁,我家姐都係咁講...(佢發脾氣時我家姐都係到)

我家姐都叫我借機飛左佢吧啦.....

不過我覺得此終為左隻非自己好喜歡而帶佢番黎既龜,咁樣對她又好似太衰咁...此終都起埋一齊3年有多了....

所以我讓步會把隻龜搵人養....

不過最過份既係....佢要逼我俾時間幾時搞掂,一星期, 一個月?  ......呢下我真係O咀,都同佢講唔係一定好快有人要....可能幾個月都唔奇...佢姐係話..咁你搞掂隻龜先黎搵我....

頂........個下真係有點想爆粗...
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:41
mox_diamond 發表於 2012-9-2 22:35
西 鐵 交 收. OK 的 話, 我 幫 你 收 左 佢. 代 覆.

Tks,師兄,可以等多1-2星期嗎,我想令佢開口食糧先...同冇病冇痛先交出...

作者: 小妃    時間: 2012-9-2 22:42
回復 khip 的帖子

= =我認同你家姐.飛吧.
我覺得佢中意得你,應該要接受你養龜
就算佢真係唔中意.都唔可以迫你
一d都唔衰隻巴好慘就真...
你叫佢唔好返黎囉,咁既人要唔要都算
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:46
小妃 發表於 2012-9-2 22:42
回復 khip 的帖子

= =我認同你家姐.飛吧.

唉,
有時做男人唔應該咁唔負責任的....雖然佢今次過份,但仲未過我條底線。  

我唔可以借機飛人咁不負責任,大家相處3年都唔及一隻龜也未免太兒戲...

所以唉~  我讓步囉唯有,對唔住隻巴都冇法子   

兩個人相處總有一個要讓步.......下下硬碰硬也不是方法

作者: pooh    時間: 2012-9-2 22:48
唔好話我衰,佢講到明唔鍾意龜,佢遲早會迫你係佢同D龜選擇,一係你繼續養龜,一係佢就同你分手……
作者: 大烽    時間: 2012-9-2 22:49
好矛盾架呢D野@@
手掌又係肉 手背都係肉
但自從經過呢幾日 我覺得人生可貴
話哂都經歷左3年 都有感情
有好多難度既野係用錢都買唔到
包括友情 親情 愛情 同情
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:50
pooh 發表於 2012-9-2 22:48
唔好話我衰,佢講到明唔鍾意龜,佢遲早會迫你係佢同D龜選擇,一係你繼續養龜,一係佢就同你分手…… ...

咁到時我一定企硬的了,我冇可能為左佢完全放棄自己既喜好,呢D野冇得勉強逼人去改變的。
作者: khip    時間: 2012-9-2 22:51
大烽 發表於 2012-9-2 22:49
好矛盾架呢D野@@
手掌又係肉 手背都係肉
但自從經過呢幾日 我覺得人生可貴

你明就好啦~~  如果佢真係玩到咁大要我完全唔養龜...我寧願大家早點分開了。
作者: 大烽    時間: 2012-9-2 22:54
khip 發表於 2012-9-2 22:51
你明就好啦~~  如果佢真係玩到咁大要我完全唔養龜...我寧願大家早點分開了。 ...

咁如果你又鐘意佢 佢又鐘意你 但唔鐘意你D龜
咁點呢....依家既我冇左幾個月前既膽量了
依家簡直係由高處重重咁跌左落谷低
作者: 小妃    時間: 2012-9-2 22:55
回復 khip 的帖子

只能說覺得隻龜龜慘慘...
作者: tung_chan    時間: 2012-9-2 23:03
回復 小妃 的帖子

我完全同意小妃ge諗法
愛你ge話,邊會一隻龜仔都包容唔到??
講真,龜仔又唔係佔領空間佔領得多,龜糧都係幾十蚊姐
又唔係貴
又唔會話搞到屋企好臭,又唔會令人有呼吸道疾病
根本佢係度無理取鬧!!!!

感情ge事,遷就係對,但需要互相遷就
而家佢直情迫緊你
今日可以為隻龜迫你,聽日又可以用無限個理由迫你
做女朋友姐,唔洗咁惡
你都係認真d諗下佢係咪真係咁愛你
作者: 小妃    時間: 2012-9-2 23:04
回復 tung_chan 的帖子

同意.當初我養龜仔男朋友就算冇特別喜愛龜仔都唔會咁迫我
有時或者我做錯事,佢會試下同我傾下,諗個方法出黎解決
唔會一味係咁強迫我..況且隻龜仔係生物,唔係死物..
作者: khip    時間: 2012-9-2 23:05
大烽 發表於 2012-9-2 22:54
咁如果你又鐘意佢 佢又鐘意你 但唔鐘意你D龜
咁點呢....依家既我冇左幾個月前既膽量了
依家簡直係由高處 ...

我選擇龜龜!!  人無可能為一個人勉強改變自己,改變左亦都未必開心,而且今次改呢樣,下次又要你改你點算?    仲慘過自己番工
作者: khip    時間: 2012-9-2 23:06
tung_chan 發表於 2012-9-2 23:03
回復 小妃 的帖子

我完全同意小妃ge諗法

唉~ 感情既事既複雜又無奈......
作者: khip    時間: 2012-9-2 23:07
小妃 發表於 2012-9-2 23:04
回復 tung_chan 的帖子

同意.當初我養龜仔男朋友就算冇特別喜愛龜仔都唔會咁迫我

唉~~~~~ 都唔知佢今次痴咩線企到咁硬....

我哄番佢之後,佢都同其他朋友傾過,其他朋友都話佢對D龜好衰,BUT依然企硬...冇野講
作者: 小妃    時間: 2012-9-2 23:09
回復 khip 的帖子

佢咁都照樣企硬.咁我冇野講,師兄你做定好心理準備,遲早有日問你要龜定要佢
作者: khip    時間: 2012-9-2 23:10
Dick_Neo 發表於 2012-9-2 22:39
回復 khip 的帖子

你好出奇??

你睇番條LINK,Super 唔係我買番黎的,我昨晚去完街番黎就見到佢係我過隔夜水桶入面....勁多糧圍住佢,又唔夠位俾佢游....  應該係D E媽故姐,帶埋D細佬黎做既好事

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... &extra=page%3D1

http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=53940
作者: khip    時間: 2012-9-2 23:11
小妃 發表於 2012-9-2 23:09
回復 khip 的帖子

佢咁都照樣企硬.咁我冇野講,師兄你做定好心理準備,遲早有日問你要龜定要佢 ...

呢一刻我會要龜.........將來個刻...到時先算....世事難料

佢D朋友仲要係冇養寵物既都咁講

作者: 大烽    時間: 2012-9-2 23:13
khip 發表於 2012-9-2 23:05
我選擇龜龜!!  人無可能為一個人勉強改變自己,改變左亦都未必開心,而且今次改呢樣,下次又要你改你點算 ...

咁又係既 勉強冇幸福
但三年既感情真係可以忘記得一清二楚!?
時間可以沖淡一切 有目標又點....
如果個目標達到左 當你諗番起以前既事
個種心情會有幾多人明白
作者: khip    時間: 2012-9-2 23:17
大烽 發表於 2012-9-2 23:13
咁又係既 勉強冇幸福
但三年既感情真係可以忘記得一清二楚!?
時間可以沖淡一切 有目標又點....

呢一刻如果佢玩到咁...我可以好決絕放低.........
作者: 大烽    時間: 2012-9-2 23:19
khip 發表於 2012-9-2 23:17
呢一刻如果佢玩到咁...我可以好決絕放低.........

OK 我冇野可以再作回應
只能怪我太軟弱
作者: khip    時間: 2012-9-2 23:20
大烽 發表於 2012-9-2 23:19
OK 我冇野可以再作回應
只能怪我太軟弱

同是天涯..淪落人,
作者: 大烽    時間: 2012-9-2 23:23
khip 發表於 2012-9-2 23:20
同是天涯..淪落人,

好兄弟 祝你好運!!!

作者: J0hnShun    時間: 2012-9-2 23:26
回復 khip 的帖子

3年?不是長就要珍惜,要合得黎先得
有人拍拖7年,一舍唔Like都會玩完= =

ps.要好好想下你日後能否等佢同居,結婚等等...
作者: izzy    時間: 2012-9-2 23:37
小妃 發表於 2012-9-2 22:32
回復 khip 的帖子

咁佢唔中意都唔可以迫你架嘛\_/係我就會同佢嘈

不如你同樓主兩個 試下有無火花喇^^
作者: kwong_1980    時間: 2012-9-2 23:40
回復 khip 的帖子

c兄, 我都有同樣問題,最後還是不敵另一半.
老實說,我自己真的沒可能因為隻龜而放棄個家庭甘偉大
作者: taylortin    時間: 2012-9-2 23:45
"寧教人打仔 莫教人分妻"
點解送龜, 忽然會傾到分手GA??

是咁的,,,我覺得發脾氣果陣講D說話難聽在所難免, 唔好太認真
同埋, 你諗下你屋企有12隻龜, 可能女友係怕你"玩龜喪志", 所以先做下醜人STOP下你, 咁都係佢擔心你姐, 而且之後佢都知道咁講野係殘忍左LA。
作者: khip    時間: 2012-9-2 23:47
taylortin 發表於 2012-9-2 23:45
"寧教人打仔 莫教人分妻"
點解送龜, 忽然會傾到分手GA??

係11隻先岩..真正上報了的只有6隻...其餘係偷渡入境  未拿身份證行街紙的黑市居民!!

佢係因為一句 我應承左一年內唔買新龜 / 唔可以寄養 / 增加任何龜隻....而同我嘈
作者: kwong_1980    時間: 2012-9-2 23:49
回復 小妃 的帖子

好多人 不是身在其中都是很大聲說:飛左佢啦,呢d人都無愛心啦
當你身在其中 不會這樣說了

我就是例子

作者: minicooper    時間: 2012-9-2 23:49
回復 khip 的帖子

佢怕龜?當年我d女朋友都有類似情況,不過我是養蛇,咁我會明白,她們最多都係話唔去我屋企。。。到我太太當時識佢都同佢講我喜歡養小動物,狗,龍貓,魚蝦蟹,.蛇,龜。這是我的終生興趣,結果大家講好數,no snake, gecko,frog and insects . 其他都可以養,再同佢講我玩呢d嘢好過我去玩其他嘢!有時叫d朋友有機會再說一次(洗佢惱)!
作者: 乂阿偉乂    時間: 2012-9-2 23:58
/口\"..哈哈,,呢隻龜龜XD諗番起個故事都好攪笑-v-"...kaka...係男人就除左自己條底褲拎自己哄跟身果隻龜出黎問佢 : 係咪要我掉埋呢隻?! 扮下惡0_0"~甘佢就驚啦~~
作者: taylortin    時間: 2012-9-3 00:05
khip 發表於 2012-9-2 23:47
係11隻先岩..真正上報了的只有6隻...其餘係偷渡入境  未拿身份證行街紙的黑市居民!!

佢係因為一 ...

HAHA 你知佢唔中意都偷偷運咁多龜 如果佢唔介意既 咁而家可能唔只11隻
我覺得佢係太緊張你 覺得你俾人搵左著數 所以先咁惡
BTW, 我已經見到有幾位CHING有意領養龜龜, 佢應該好快搵到新主人
作者: 小妃    時間: 2012-9-3 00:09
回復 izzy 的帖子

免了.已有男友
作者: 乂阿偉乂    時間: 2012-9-3 00:09
khip 發表於 2012-9-2 23:47

佢係因為一 ...

BTW如果最後分左手, 我應成你~~~我會同你一齊
作者: khip    時間: 2012-9-3 00:26
感謝各位既幫忙和埋關注,事情暫時解決左了

岩岩老豆番黎,我問佢隻龜邊個買嫁?  老豆說隻龜係唔知點解上左佢架車到的,老豆說已經留左係架車到兩日先帶佢回來 (雖然唔知佢係真定假),咁我照樣同女友講左了,老豆隻龜我唔敢送走佢,

女友說咁咪養囉,不過她係到既情況下,我唔可以照顧隻龜同隻龜有眼神接觸=.= 否則當係我養...又反過面。...

女人心,...海底針..呢句說話幾時都係岩既

作者: khip    時間: 2012-9-3 00:27
乂阿偉乂 發表於 2012-9-3 00:09
BTW如果最後分左手, 我應成你~~~我會同你一齊

.....我唔想囉,可唔可搵其他龜友女USER
作者: khip    時間: 2012-9-3 00:27
小妃 發表於 2012-9-3 00:09
回復 izzy 的帖子

免了.已有男友

做後備可以嗎.......或者朋友二號
作者: khip    時間: 2012-9-3 00:28
taylortin 發表於 2012-9-3 00:05
HAHA 你知佢唔中意都偷偷運咁多龜 如果佢唔介意既 咁而家可能唔只11隻
我覺得佢係太緊張你 覺得你 ...

其實都有少少失控,不過已經控制左..  

隻龜可以留低了
作者: khip    時間: 2012-9-3 00:28
kwong_1980 發表於 2012-9-2 23:49
回復 小妃 的帖子

好多人 不是身在其中都是很大聲說:飛左佢啦,呢d人都無愛心啦

同是天涯淪落人
作者: 小妃    時間: 2012-9-3 00:38
回復 khip 的帖子

朋友2號都得既.太好啦.可以收留佢
作者: khip    時間: 2012-9-3 00:39
小妃 發表於 2012-9-3 00:38
回復 khip 的帖子

朋友2號都得既.太好啦.可以收留佢

係......以後可以明正言順 帶佢晒太陽.............

不過我都唔會混埋落D細龜苗到...此終唔知佢乜頭乜路 老豆又唔清楚...都係小心有虫
作者: 小妃    時間: 2012-9-3 00:43
回復 khip 的帖子

搵龜精幫佢消消毒啦;o.
作者: khip    時間: 2012-9-3 00:43
小妃 發表於 2012-9-3 00:43
回復 khip 的帖子

搵龜精幫佢消消毒啦;o.

支龜精 岩岩送左俾另一位師兄...聽日再買過
作者: 小妃    時間: 2012-9-3 00:48
回復 khip 的帖子

咁唔好彩
作者: khip    時間: 2012-9-3 00:58
小妃 發表於 2012-9-3 00:48
回復 khip 的帖子

咁唔好彩

為左Super冇問題的

聽朝決定全體落街晒一個鐘頭太陽 + 少量散步  
作者: cowcow    時間: 2012-9-3 01:00
戥你可憐!
作者: khip    時間: 2012-9-3 01:03
cowcow 發表於 2012-9-3 01:00
戥你可憐!

點解...Super可以留低wo  
作者: cowcow    時間: 2012-9-3 01:06
回復 khip 的帖子

留到幾時先?仲有你養龜都唔可以比她知好慘!
作者: khip    時間: 2012-9-3 01:07
cowcow 發表於 2012-9-3 01:06
回復 khip 的帖子

留到幾時先?仲有你養龜都唔可以比她知好慘!

個D龜,捱一年囉..

Super 暫時都安全....有老豆照住
作者: cowcow    時間: 2012-9-3 01:11
一年後點算?我以前無養龜架,但見男友養了幾隻,於是我都養埋一份。你改變她跟你一齊養啦!
作者: khip    時間: 2012-9-3 01:12
cowcow 發表於 2012-9-3 01:11
一年後點算?我以前無養龜架,但見男友養了幾隻,於是我都養埋一份。你改變她跟你一齊養啦! ...

佢對接觸活生生小動物 冇咩興趣.....

一年後我咪慢慢作故仔 公開宣佈大量龜龜加入  哈哈!!!!~~~   
作者: 小妃    時間: 2012-9-3 01:14
回復 khip 的帖子

曬冷啦.咁多隻龜
作者: khip    時間: 2012-9-3 01:14
小妃 發表於 2012-9-3 01:14
回復 khip 的帖子

曬冷啦.咁多隻龜

.....一年後 咪慢慢晒晒出黎
作者: cowcow    時間: 2012-9-3 01:16
到時又要你做爸爸的抉擇
作者: 小妃    時間: 2012-9-3 01:17
回復 khip 的帖子

到時唔制都冇用.已成大局
作者: khip    時間: 2012-9-3 01:17
cowcow 發表於 2012-9-3 01:16
到時又要你做爸爸的抉擇

應該唔會既..例如...搵家姐呀媽夾口供..一人送幾隻..搞掂
作者: khip    時間: 2012-9-3 01:17
小妃 發表於 2012-9-3 01:17
回復 khip 的帖子

到時唔制都冇用.已成大局

搵呀媽 家姐夾口供..話係佢兩個送既...就冇聲出
作者: cowcow    時間: 2012-9-3 01:22
咁大話慨大話,佢點會信呀?
作者: khip    時間: 2012-9-3 01:23
cowcow 發表於 2012-9-3 01:22
咁大話慨大話,佢點會信呀?

最緊要有口供夾
作者: cowcow    時間: 2012-9-3 09:04
回復 khip 的帖子

我相信你屋企人一定會幫你. 咁你依家啲龜擺係邊度養架?

作者: khip    時間: 2012-9-3 09:48
cowcow 發表於 2012-9-3 09:04
回復 khip 的帖子

我相信你屋企人一定會幫你. 咁你依家啲龜擺係邊度養架?

屋企囉~
作者: flower07223    時間: 2012-9-3 14:10
條女上黎你屋企搞乜??
作者: khip    時間: 2012-9-3 14:26
flower07223 發表於 2012-9-3 14:10
條女上黎你屋企搞乜??

睇戲食飯囉
作者: flower07223    時間: 2012-9-3 14:30
khip 發表於 2012-9-3 14:26
睇戲食飯囉

之後呢??
作者: khip    時間: 2012-9-3 14:32
flower07223 發表於 2012-9-3 14:30
之後呢??

之後講粗口 小你!!  
作者: flower07223    時間: 2012-9-3 14:37
khip 發表於 2012-9-3 14:32
之後講粗口 小你!!

唔係用口講, 直情做埋啦...
小你女朋友至掛
作者: khip    時間: 2012-9-3 14:44
flower07223 發表於 2012-9-3 14:37
唔係用口講, 直情做埋啦...
小你女朋友至掛

小唔小都唔關你事!!
作者: flower07223    時間: 2012-9-3 14:46
khip 發表於 2012-9-3 14:44
小唔小都唔關你事!!

我都係關心朋友
作者: khip    時間: 2012-9-3 14:47
flower07223 發表於 2012-9-3 14:46
我都係關心朋友

不如關心下你父母會唔會帶多個小生命俾你,又或者你條仔會唔會有機會同你搞出小生命
作者: flower07223    時間: 2012-9-3 14:50
khip 發表於 2012-9-3 14:47
不如關心下你父母會唔會帶多個小生命俾你,又或者你條仔會唔會有機會同你搞出小生命 ...

我父母經已收.....
仲有,我點同條仔搞出小生命??GAY咩??
作者: khip    時間: 2012-9-3 14:50
flower07223 發表於 2012-9-3 14:50
我父母經已收.....
仲有,我點同條仔搞出小生命??GAY咩??

點知你姐..
作者: flower07223    時間: 2012-9-3 14:59
khip 發表於 2012-9-3 14:50
點知你姐..

小心你條女搞你隻烏龜,
搞到D蛋受哂精就煩
作者: khip    時間: 2012-9-3 15:02
flower07223 發表於 2012-9-3 14:59
小心你條女搞你隻烏龜,
搞到D蛋受哂精就煩

你有童年陰影,所以咁變態既野都諗得出?   

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2