香港龜友論壇

標題: 想退壇......... [打印本頁]

作者: 一刀兩斷    時間: 2012-11-14 01:25
標題: 想退壇.........

又收到D令人心淡,沮喪pm,想發表下.

以前放圖分享,一係被罵集郵怪,一係就俾D窮X屈我偷圖,質疑我甘後生邊有可能玩得起值幾十萬既龜,
跟住話我充大頭鬼X到我hihi.我承認我的家庭背景相對較好,但我自己也很努力的阿,一人打幾份工儲錢.....

窮冇問題但既然傻仔黎,算,我咕一聲忍左佢.

之後一直分享,俾版主誤會扣我分同警告,版主禁諗又人之常情,我咕一聲又吞左佢.

後來禍及家人,我只好刪哂D帖吾想俾麻煩佢地,就俾D低能兒話我身有屎先刪哂D帖,周圍唱衰我,我吾想嘈,俾你話算.

退讓了,D人完全吾明"得些好意需回手"既道理,得寸進尺指我女友係雞,日日劈脾養大我,話一睇相就知係高级私鐘妹,
X一Q D援交錢甘多吾怪得養到三線,百式嗰D,又養到幾個範疇既罕見生物,原來吾係老吹架,襟兄多呀.

你侮辱我吾梗要,我最憎人侮辱我女友,我係文明人,忍手吾揪佢,但我D兄弟睇吾過眼,约佢交收打左佢一鑊金.........
事發後我潛左水,名氣刀不要,開了此ac,上來交流但誓不再分享圖片,由頭黎過,不經不覺又儲起了些少尊嚴和名氣...

豈料,原來也是白做,還有人以以往態度對我.我只是在社會打滾久了想在網上找個休閒小天地,是錯嗎.........
享受太久安穩,真的待不長嗎?

難道我收龜你凡向我銷售我也一定要買嗎......收了/不合眼緣不收刀是錯嗎.........
難道我送龜你凡向我pm我也一定要送嗎......送了/不合條件不送刀是錯嗎...........
難道我賣龜也要你批准,入纸申請嗎.........
難道我玩其他人不玩的生物,就是另類嗎.......我就是愛和擁有特別,少有的物種,刀是錯嗎...........

我自問我算低調,我冇哂過命,冇攪過事,人際關係刀很不錯,點解送野俾人煩,賣龜俾人X,收龜刀要俾人串,
放又吾滿意收又吾滿意送又吾滿意,我在這裏意義何在,作用何在.......真想講一句,X ! 你地甘勁玩飽去 !
跟住一拳打碎部電腦.........

如果大家覺得我此帖既暴力又有色情成份,我也無話可說了.........

有人說,無謂為無謂人退壇:;有人說,吾開心仲留係度做咩.......我的心此刻真的矛盾之至.........

各位冇感覺/冇感受路過按首頁更新我不會怪....我但求可以說出來,不會屈死自己罷了.........

作者: 石J    時間: 2012-11-14 01:46
咁都好嘅,講出黎係舒服D!!!
作者: 敏carmanlui    時間: 2012-11-14 01:51
一刀兩斷 發表於 2012-11-14 01:25

以前放圖分享,就俾D窮X屈我偷圖,質疑我甘後生邊有可能玩得起值幾十萬既 ...

有錢唔係罪

養龜是個人的,你大可不必post 上網分享

唔駛理其他人,自己享受,鐘意就得

作者: khip    時間: 2012-11-14 02:38
一刀兩斷 發表於 2012-11-14 01:25

以前放圖分享,一係被罵集郵怪,一係就俾D窮X屈我偷圖,質疑我甘後生邊有 ...

網絡世界,你信一成,雙目失明

明知人地串你玩野既,理佢做乜呀,個D人就算你寫番小佢老母,可能佢仲開心......

何必為左D唔同級數既人而勞氣??

作者: Katie001    時間: 2012-11-14 09:19
唔好唔開心啦!果D人衰,串你等你唔再出現,如果你真係退壇!開心嘅係D衰人!
做咩要搞到自己唔開心呢!
作者: joeloklok    時間: 2012-11-14 10:59
世界上咩人都有,特別是網絡世界,說話不見樣,不需負責任! 憎人富貴厭人窮的人都5少, 養巴西話你cheap, 心中看你5起, 養貴野又心中盤算你錢從何來!? 關人9事咩,你5洗5開心, 做事問心無愧, 便可! 你嬲5喜歡你的人, 而忘記還有很多人支持你。送野俾人串,話你有陰謀, 就索性咪鬼上網送, 送俾自己朋友囉! 又可以避免人地轉手獲利。 買野5岩5 買好正常! D人知你女友是死穴就愈攻擊, 管你分享什麼, 人家不喜歡就是不喜歡,無計架!! 係咪?你而家出post 5 開心,他們又暗笑中!

5洗5高興, 人在做天在看既, 去留5係問題, 自己開心就好了!
作者: red3fish    時間: 2012-11-14 11:26
永遠都有小人,清者自清,把口係人地道控制唔到,不值勞氣
作者: turros    時間: 2012-11-14 17:26

其實乜人都有....但沒道理的可以不理....
如你發那几個問題...其實你都明白該道理....只是心情唔好而已..
.....不去傷害人...對得起良心...
理佢地做乜.....哈哈......
作者: eGG    時間: 2012-11-14 17:32
c兄!自己做每件事覺得o岩!覺得happy咪得Lo!唔洗理人點講!因為網絡世界真係咩人都有!!!
作者: eGG    時間: 2012-11-14 17:37
就算其他人都係!只要你Pose開心同唔開心既野上黎share!梗有人支持你!安慰你!仲有人會笑你!只要有貼,龟友論壇就會有話題,有生機!
作者: 我愛爬蟲類    時間: 2012-11-14 17:41
唔洗理佢地。
作者: 地獄火    時間: 2012-11-14 17:43
我後生果陣已經渣波子,坐 BENZ.......5 熟我既人以為我賣白粉賺陰質 $$ tim,d 人 5 會諗你係撈正行賺 $$ ga
刀兄,一於學我咁.....李錦記豪遊......."我行我素" la
作者: keith0415    時間: 2012-11-14 17:44
邊位c兄比您班朋友打T_T
作者: 緣來如此    時間: 2012-11-14 17:45
侮辱人地女朋友,絕對是罪不可恕
其他的,壇花生友總是有不小的,他們就是要挑你機等有花生食,小心小人
話時話,你都好忍得,咕咕聲感忍,..
作者: 地獄火    時間: 2012-11-14 17:50
keith0415 發表於 2012-11-14 17:44
邊位c兄比您班朋友打T_T

我 g 呢度都有 d C-hing 想打你 wor
你想 5 想試下......好舒服 ga
作者: keith0415    時間: 2012-11-14 17:58
回復 地獄火 的帖子

哦......
作者: yammy_kk    時間: 2012-11-14 18:07
ching,"忠於自己"就夠啦!
作者: 地獄火    時間: 2012-11-14 18:15
keith0415 發表於 2012-11-14 17:58
回復 地獄火 的帖子

哦......

你以前隻歪咀掘尾 3 趾苗係我手上
作者: 奇門    時間: 2012-11-14 18:20
果然要切合你個名~

不過唔好走la, 未見過你d貴龜, 不如post黎睇下
等我學下野都好~
作者: kwong_1980    時間: 2012-11-14 18:23
引用一句話, 有啲人係
"憎人富貴嫌人貧"
作者: 地獄火    時間: 2012-11-14 18:29
kwong_1980 發表於 2012-11-14 18:23
引用一句話, 有啲人係
"憎人富貴嫌人貧"

香港多的是
作者: KaukcE    時間: 2012-11-14 18:37
理個世界有好多人,有好多唔同既說話,唔同既意見,唔洗理果d人,而講到人地家人同私隱果d人就真係太無禮
作者: keith0415    時間: 2012-11-14 18:39
回復 地獄火 的帖子

三趾苗?咩龜我好似冇放過三趾
作者: 閃靈再現    時間: 2012-11-14 18:59
算啦!...白痴仔多的是...
開佢ID...等我地認識一下
作者: 地獄火    時間: 2012-11-14 19:12
keith0415 發表於 2012-11-14 18:39
回復 地獄火 的帖子

三趾苗?咩龜我好似冇放過三趾

呃分 ar
作者: seamus    時間: 2012-11-14 19:13
一刀兄,我支持你,心照,我知道你份人很不錯就是
作者: mvp    時間: 2012-11-14 19:43
師兄唔好灰心,自己問心無愧就得嘞!
作者: Bryan7138    時間: 2012-11-15 01:39
師兄好明顯話你果d人心理上係好有問題架啦,全因自卑噉作祟,引致自大狂,係網上面就咩都講得出,面對面講嘢咪又係死狗,可必對呢d人講嘅嘢噉上心呢
作者: sumtsz    時間: 2012-11-15 15:42
一刀兄,做人問心無愧便可以,你也不可能討好所有人。
不知你有沒有遇到過一些你明明沒得罪他,但他偏偏與你作對的人???難道要為這些人不開心??
作者: oooooo    時間: 2012-11-15 16:26
你咪傻啦!振作D啦!
作者: 阿強    時間: 2012-11-15 16:34
樹大招風。
作者: samwong4949    時間: 2012-11-15 16:42
仲有好多人撐你的!
作者: 一刀兩斷    時間: 2012-11-15 16:49
收到大家很多很多私下的,公開的鼓勵和安慰,不退壇了,謝謝您們
作者: ling888999    時間: 2012-11-15 17:14
回復 一刀兩斷 的帖子

網上世界,認真你就輸了.
不要太上心.

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2