香港龜友論壇

標題: 大地圖龜可唔可以同細龜一齊約呢? (附上精美相片數張XD) [打印本頁]

作者: kungxddd    時間: 2012-11-25 19:51
標題: 大地圖龜可唔可以同細龜一齊約呢? (附上精美相片數張XD)

如題
有D驚地圖龜會攻擊兩隻細龜細龜龜殼約4-5cm長, 而地圖龜則約11cm長
請各師兄指點下

以下是龜龜近照

作者: 多種龜苗    時間: 2012-11-25 19:57
其實睇龜既性格嫁咋,一見到有攻擊既就要分開
作者: 弱水三千    時間: 2012-11-25 20:30
回復 kungxddd 的帖子

地圖普遍上比較溫馴
所以應該冇咩問題嘅
作者: 佑鳥仁子    時間: 2012-11-25 20:45
冇問題!!!
作者: kaig    時間: 2012-11-26 14:33

其實混養一定有風險, 自己要有準備。
旦龜以我所知兇惡情度比地圖高, 但始終佢地仲細, 我認為暫時應該冇咩事,大左就難講。

作者: chim    時間: 2012-11-26 17:26
地圖比較善良, 我隻火焰同草龜日日當隻地圖波咁踢....不過佢地動手不動口的...
作者: 白色珍獸    時間: 2012-11-26 21:00
回復 chim 的帖子

我隻地圖都經常俾西錦蝦

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2