香港龜友論壇

標題: 玩蛇友入黎幫手~~唔該晒 [打印本頁]

作者: khip    時間: 2012-12-27 20:21
標題: 玩蛇友入黎幫手~~唔該晒

我想問你地會點拿起條蛇,有咩要注意?   

唔好問我品種...唔識..只係普普通通,細細條,啡啡黑黑...長度我諗有30cm,直徑都幾幼身(大一蚊銀少少),平時食開一隻老鼠..

一般養寵既蛇 會唔會咬人=.=

作者: 敏carmanlui    時間: 2012-12-27 21:23
khip 發表於 2012-12-27 20:21
我想問你地會點拿起條蛇,有咩要注意?   

唔好問我品種...唔識..只係普普通通,細細條,啡啡黑黑... ...

點解要養蛇?

話蛇唔咬人,呃人的,不論有冇毒

作者: khip    時間: 2012-12-27 21:24
敏carmanlui 發表於 2012-12-27 21:23
點解要養蛇?

我係問點拿起條蛇,唔係問人點養條蛇....
作者: 大烽    時間: 2012-12-27 21:30
khip 發表於 2012-12-27 21:24
我係問點拿起條蛇,唔係問人點養條蛇....

點解要捉條蛇 呢個問題問得相當之好 當然要問下蛇王啦
蛇王既捉法就睇準時機 一手捉住佢個口就得
而寵物蛇就一手捉住佢個肚就得 係由下而上咁捉
唔知岩唔岩呢
作者: khip    時間: 2012-12-27 21:30
大烽 發表於 2012-12-27 21:30
點解要捉條蛇 呢個問題問得相當之好 當然要問下蛇王啦
蛇王既捉法就睇準時機 一手捉住佢個口就得
而寵物 ...

聽日佢冇咬我,我wtapps你報平安...哈哈
作者: 大烽    時間: 2012-12-27 21:39
khip 發表於 2012-12-27 21:30
聽日佢冇咬我,我wtapps你報平安...哈哈

唔驚啵 你有個外號叫:百毒不侵麻
咬親都唔會太大問題既
作者: khip    時間: 2012-12-27 21:49
大烽 發表於 2012-12-27 21:39
唔驚啵 你有個外號叫:百毒不侵麻
咬親都唔會太大問題既

唔係呀...呢期D峰毒好堅.....我都驚驚地
作者: 大烽    時間: 2012-12-27 21:51
khip 發表於 2012-12-27 21:49
唔係呀...呢期D峰毒好堅.....我都驚驚地

咩峰毒 我冇放毒針啵
作者: SnappingTurtle    時間: 2012-12-28 13:34
敏carmanlui 發表於 2012-12-27 21:23
點解要養蛇?

話蛇唔咬人,呃人的,不論有冇毒

點解唔好養蛇?你唔鍾意姐,大把人鍾意,龜都會咬人啦

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2