香港龜友論壇

標題: 內有懶洋洋的狗狗。。。 [打印本頁]

作者: samuelyam    時間: 2013-1-7 18:48
標題: 內有懶洋洋的狗狗。。。

家中兩頭小犬由手掌般大始養,至今十年,乃叔父愛犬之"無愛情結
晶品",陪我走過無數歡樂悲傷。

棕棕(啡色)最喜歡在飯枱下睡覺。。。整天都懶洋洋的。。。

灰灰(白色)則睡無定位,今天在露台邊曬太陽邊睡。。。

這邊還有他們打架的相片哦~~~內有惡犬。

歡迎參觀facebook專頁 : 爬蟲道。內有我飼養寵物的一點一滴。

dog (1).jpg (51.62 KB, 下載次數: 123)

作者: 蕉蕉蕉    時間: 2013-1-7 18:51
回復 samuelyam 的帖子

你屋企都好大咁喎,,咁多動物
作者: samuelyam    時間: 2013-1-7 18:59
蕉蕉蕉 發表於 2013-1-7 18:51
回復 samuelyam 的帖子

你屋企都好大咁喎,,咁多動物

我家只有六隻寵物,兩隻豹龜,一雙愛情鳥及兩頭小狗,不算多啦~~我屋企都不算很大~~人地住三層村屋or house就大囉~~

haha我有個朋友,家中養了數之不盡的甲蟲(包括幼蟲)、六隻貓、兩隻角蛙、狗、鳥。真係成個動物園咁。

作者: DeanSiu    時間: 2013-1-7 19:04
愛情鳥嘈到拆天吧
作者: samuelyam    時間: 2013-1-7 19:05
DeanSiu 發表於 2013-1-7 19:04
愛情鳥嘈到拆天吧

都幾嘈的有陣時放假,未訓醒已經比佢地叫醒
作者: 杰仔_kit    時間: 2013-1-7 19:08
呢隻係咪傳聞中ge 藏傲??
作者: samuelyam    時間: 2013-1-7 19:12
杰仔_kit 發表於 2013-1-7 19:08
呢隻係咪傳聞中ge 藏傲??

haha不是啦~~~~唔少人都咁問過我~~~~
其實係同胎親生兄弟,唐狗混西施,一隻似唐狗(啡色),一隻小小似西施(白色)
作者: 杰仔_kit    時間: 2013-1-7 19:15
我唔識養狗…

好奇問一下,唐狗咁大隻,西施狗咁細隻…都會混到@@?

但係混得好靚~~
作者: samuelyam    時間: 2013-1-7 19:18
杰仔_kit 發表於 2013-1-7 19:15
我唔識養狗…

好奇問一下,唐狗咁大隻,西施狗咁細隻…都會混到@@?

我都真係好唔明白!!!!直頭係神奇~~~
最奇係老豆係西施,媽咪係唐狗!!!!!唔知點騎上去~~~
係我叔叔兩隻狗的"無愛情結晶品"

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2