香港龜友論壇

標題: 吉娃娃與三線(已加吉娃娃個人表現片段) [打印本頁]

作者: banseven    時間: 2013-2-27 21:05
標題: 吉娃娃與三線(已加吉娃娃個人表現片段)

吉娃娃7個月大時次見到龜女就不停咁吠,依家2歲再見到龜女,竟然當佢係玩具。

[youtube]Ft8rZP0Mqn8[/youtube]

其實吉娃娃V仔是很乖的
[youtube]9G32b7GhIN8[/youtube]

作者: banseven    時間: 2013-2-27 21:18
係呀,我都估唔到,以後都唔比個衰仔接近呀閨女!
作者: SnappingTurtle    時間: 2013-2-27 21:19

好好笑,最後果句我笑咗,你想死!!獵犬牙你係?
作者: tortoiselover    時間: 2013-2-27 21:25
回復 SnappingTurtle 的帖子

x2
作者: alexwong2012    時間: 2013-2-27 22:13
好危喎
作者: 4848    時間: 2013-2-27 22:41

我反而覺得頭個句好笑 : 唔好今近同人講野呀
作者: SnappingTurtle    時間: 2013-2-27 22:47
4848 發表於 2013-2-27 22:41

我反而覺得頭個句好笑 : 唔好今近同人講野呀

哈哈
作者: 晉    時間: 2013-2-27 23:09
我地睇片都好驚
唔好再咁玩啦 怕出意外
作者: 大奇保    時間: 2013-2-27 23:12
好乖喎隻狗~~~~
作者: kitman1990    時間: 2013-2-27 23:19
我隻雪橇今日初次見刺刺...
我都唔敢放佢係地下~
我抱實左隻狗俾佢遠遠望下就收埋D刺刺-.-"
好怕隻狗一時唔收就咬到~
作者: banseven    時間: 2013-2-27 23:21
其實呀衰仔唔會用力咬呀閨女既,都係擔下就放口,不過我都唔會比佢兩個再聯誼!衰仔講野太大聲,大無禮貌,論輩份,閨女入門早佢十幾年,連我d侄仔都無佢咁高。
作者: 龜BB    時間: 2013-2-27 23:43
師兄:洗唔洗揾番隻三線公同佢相睇吓呀?
作者: banseven    時間: 2013-2-27 23:53
無錢……
不過如果你有,歡迎你放係我屋企寄養,我會獻上三線閨女同石金素人兩位招呼佢。
作者: khip    時間: 2013-2-28 00:45
banseven 發表於 2013-2-27 21:05
吉娃娃7個月大時次見到龜女就不停咁吠,依家2歲再見到龜女,竟然當佢係玩具。

其實玩左咁耐,你都明知佢想咬咁既樣....小心點
作者: stanley0526    時間: 2013-2-28 00:46
好彩無養狗
作者: Katy    時間: 2013-2-28 00:56
嘩! 我幾驚會咬佢呀~~你真係好大膽~~~唔怕一萬、最怕萬一呀,都係小心啲好,嚇得我吖  
作者: banseven    時間: 2013-2-28 01:05
其實呀v仔好乖嫁,話得聽的,我用好多時間教佢,同埋我都好緊張,全程睇實,所以雖然有驚,不過唔危險的。不過為左閨女安全,都係唔比佢地再見面。
作者: wahwah    時間: 2013-2-28 02:24
好搞笑!
作者: banseven    時間: 2013-2-28 08:27
其實v仔是很聽話的,加條片過你地睇下。
作者: minicooper    時間: 2013-2-28 10:15
渾身解數,只求小食!
作者: MichaelL    時間: 2013-2-28 10:19
一野咬左個頭就冇仇報~~小心d好
作者: kara    時間: 2013-2-28 13:12
V仔好叻也!
識做咁多動作!
你教得好好
作者: 乂阿偉乂    時間: 2013-2-28 14:52
唔好咁近同人講野呀!~~~~胡就得,唔準嘈~~~~
作者: banseven    時間: 2013-2-28 17:47
狗其實係好聰明既動物,只要你當佢人咁養,平時多d同佢講野,日子耐左,佢試會明白某d說話既意思,如果主人肯由狗仔兩三個月大就教導佢地,用說話加小小動作就可以召喚佢地做好野。狗比主人訓練其实會好開心,因為起碼個主人肯浪費時間陪佢,同埋我同老婆都當佢係大仔,所以我地个bb反而變左做細佬。
作者: 鎮汝    時間: 2013-2-28 17:58
點教隻狗係地轉圈我2隻狗都做唔到呢個動作 其他(比手,跳高,坐,訓低)都做到 可能我唔識教
作者: banseven    時間: 2013-2-28 18:08
佢地為唔為食,你企係到,揸住d野食圍住自已轉,佢慢慢就會跟住你隻手行,佢如果追你隻手行,你就重複咁講你既指令,如轉圈,每日只要教3,4次,咁約一個星期佢就會識,同埋你最好每日定一個時間教佢地每日3-5分鐘就可以,慢慢佢地就明白果個時間係學習時間,只要你唔好灰心,慢慢佢地就識。
作者: 鎮汝    時間: 2013-2-28 18:24
今晚試下先~~~~唔該曬~~~

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2