香港龜友論壇

標題: 有關盾臂BB問題 [打印本頁]

作者: kitman1990    時間: 2011-8-3 21:54
標題: 有關盾臂BB問題
我家的BB 食得又訓得
但係便便比較濕 一食完就訓 唔係放係地下 佢都唔肯行...
佢而家住緊既家都唔算細喇 佢底甲得5.5CM 屋企係16*12吋嫁
請問 佢有冇問題嫁????
上網爬文 都唔知係唔係有事...請各位CHING解答~

放一張便便相同SLEEP相

作者: suedama    時間: 2011-8-3 22:37
有無排酸呀?
作者: POPO    時間: 2011-8-4 00:35
我屋企隻豹龜都係緊一食完就訓 ~!(我都想知甘樣落去有無問題)
作者: leofung    時間: 2011-8-4 01:05
啲屎有乜問題??唔差呀!

作者: 小小明    時間: 2011-8-4 17:11
請問樓主你呢隻係咪上個月爬地買果批?
我果隻都係爬地買....情況同你一模一樣!!!
我果隻仲衰....個底甲軟到爆炸,,有時隻眼仲開唔到tim!!!!
作者: mox_diamond    時間: 2011-8-4 17:25
回復 kitman1990 的帖子

以盾黎講, d 便便就唔可以算係 "最正", 即係 "優良常可劣" 五級別中的 "良". 最正係要成條, or 粒.

現時係夏天, 照計隻龜係好活躍的. 佢係咪放起室內嘆冷氣, 唔夠溫度呀?
作者: 黑椒仔    時間: 2011-8-4 17:31
會唔會太焗呢??
冷熱點幾多呢??
個setting有冇得睇睇??
作者: kitman1990    時間: 2011-8-4 21:23
有尿有尿酸
家中係開冷氣個時先開熱燈(有29度)
唔開冷氣就唔開熱燈(過30度)
頂位有一揪氣扇 因為我都怕佢焗親
便便方面 因為一買返黎個時 係乾身好多 比較之下 而家濕好多 唔知有冇問題
最後 佢只係食菜心 一星期比一次鈣粉 面甲係好硬 相比之下底甲係軟...

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2