香港龜友論壇

標題: oPEN lETTER tO aLEXWONG2012 [打印本頁]

作者: 快快長大吧    時間: 2013-4-21 00:11
標題: oPEN lETTER tO aLEXWONG2012

食蕉啦你, 我最近忙, 要參加太國蕉展, 冇人你, 好心你00常識少就唔好叫人唔食蕉啦!!!

我都忍左你啦, 你條龜公, 因為你肯花時間教人食其他生果, 我冇咁既時間同精力學你咁, 我常要食飯.  我尊重、敬佩你既幫人精神, 但好心你就教下人去生果檔買d蕉啦, 成日叫人買埋D懶係有益既椰菜返黎, 扮專業!

http://banana.com/nutritional.html
Plantain Banana or banana 同個名一樣, 係蕉黎, 唔係潤滑劑, 全都知只係對初期秘便秘有作用,火龍果dargon fruit一樣, 根本不能夠醫治嚴重的肛門潤滑黏液間歇失調症便秘!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

便秘只能夠食蕉!!!!!  或食潤腸的食物.

學下常識啦, 龜公!  便秘
Clinical complex common symptom, not a disease, mainly refers to the reduction in stool frequency, stool weight reduction, dry stool, defecation exertion,臨床常見的複雜症狀,而不是壹種疾病, 指排便次数减少、粪便量减少、粪便干结、排便费力等, 嚴重便秘只能湯開個肚!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

果位病人, 當時症狀好明顯係便秘, 但土瓜灣女醫生沒有馬上給打潟針甘油, 卻讓病人留院食蕉, 拖延了便秘病情, 引致死亡.  你唔好冇基本常識就屈落我度!!

作者: Qazwsx    時間: 2013-4-21 00:15
其實一d都唔好笑lo
作者: 快快長大吧    時間: 2013-4-21 00:16
Qazwsx 發表於 2013-4-21 00:15
其實一d都唔好笑lo

我唔系想搞笑..請搞清楚
作者: 龜大仙    時間: 2013-4-21 00:26

作者: jacky123    時間: 2013-4-21 00:30
勁好文采
作者: 快快長大吧    時間: 2013-4-21 00:34
jacky123 發表於 2013-4-21 00:30
勁好文采

我純搬字過紙姐,C HING太抬舉了
作者: Sa1046    時間: 2013-4-21 01:43
支持食蕉
作者: ja1234ja1234    時間: 2013-4-21 09:51
食蕉
作者: 我愛爬蟲類    時間: 2013-4-21 10:46
我踩蕉
作者: matt_zero    時間: 2013-4-21 12:06
中蕉                      
作者: 兆輝J    時間: 2013-4-21 20:07
燒蕉
作者: 602151    時間: 2013-4-21 20:21
快快長大吧 Ching 好有心
有創意,我鍾意!

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2