香港龜友論壇

標題: 請問天水圍/元朗邊度有silvirsulf cream(紅十字)買? [打印本頁]

作者: wel524    時間: 2013-6-28 14:03
標題: 請問天水圍/元朗邊度有silvirsulf cream(紅十字)買?

問左幾間都無, 請問有無C兄C姐知道 (紅十字包裝) 果款silvirsulf cream 天水圍/元朗/屯門 邊度有得買?? 同埋幾$$$?

THX~~

作者: 火水.    時間: 2013-6-28 14:13
回復 wel524 的帖子

好多藥房都有,幾十元一支
作者: wel524    時間: 2013-6-28 14:19
回復 火水. 的帖子

THX~ 天水圍問左幾間都無 請問知5知E種藥係咪要醫生紙配藥先買到??
作者: mblack    時間: 2013-6-28 14:22
我之前係旺角同四九一帶問0左幾間都冇, 後來係荃灣街市附近d藥房搵到! 係唔需要醫生紙的!
作者: 火水.    時間: 2013-6-28 14:24

唔需要醫生紙的,在大馬路麥記側邊的士站,有間藥房的,果間有得賣
作者: wel524    時間: 2013-6-28 14:30
回復 火水. 的帖子

衷心感謝~ 地點好方便~
作者: 602151    時間: 2013-6-28 14:32
wel524 發表於 2013-6-28 14:03
問左幾間都無, 請問有無C兄C姐知道 (紅十字包裝) 果款silvirsulf cream 天水圍/元朗/屯門 邊度有得買?? 同 ...

Ching, 請問你係咪想買,我幫你响黃大仙買吖,廿元一支咋(三個月前仲係18蚊, 而家加咗價lu)

作者: wel524    時間: 2013-6-28 14:35
回復 602151 的帖子

謝謝~ 不過我住天水圍, 唔想麻煩C姐, 我自己去元朗買就OK
作者: 602151    時間: 2013-6-28 14:38
wel524 發表於 2013-6-28 14:35

謝謝~ 不過我住天水圍, 唔想麻煩C姐, 我自己去元朗買就OK ...

ok, 如果要幫手時, 請隨時開句聲就得^^
作者: wel524    時間: 2013-6-28 14:41

C姐真係好好人~
作者: yingying    時間: 2013-6-28 15:20
wel524 發表於 2013-6-28 14:35

謝謝~ 不過我住天水圍, 唔想麻煩C姐, 我自己去元朗買就OK ...

同鄉wo~
作者: wel524    時間: 2013-6-28 15:22

回復 yingying 的帖子

同名添, 不過我係一個字'型' C姐知5知E區邊度有得買?
哈~我好懶, 儘可能都唔想出荃灣元朗, 不過應該聽日后日出一出去

作者: yingying    時間: 2013-6-28 15:32
wel524 發表於 2013-6-28 15:22

同名添, 不過我係一個字'型' C姐知5知E區邊度有得買?

真有緣份呢!!!wahaha~~有個ching仲勁,住埋同一個花園添ar~

作者: wel524    時間: 2013-6-28 15:44

e兩日想帶d龜出去曬太陽, c姐有無興趣一齊?
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=79910
作者: lamchiukei    時間: 2013-6-28 22:07
元朗阜財街近豐澤電器藥房$35.
作者: 龜之友    時間: 2013-6-28 23:11

屯門都有,早幾日我買左支,貴過黃大仙。都覺5係度度都買倒。
作者: wel524    時間: 2013-6-29 00:30

回復 龜之友 的帖子

請問係屯門邊度買? 幾錢左右?? THX~
近排我會四圍去, 屯門元朗都無咩分別, 如果係新墟果頭都好方便

作者: tom5985    時間: 2013-6-29 02:52
元朗有得賣..不過幾貴下,35蚊
我冇記錯既話係係去豐澤(唔係大馬路個邊個間)樓下隔離有間7-11,再隔離有一間藥房
你明唔明..?
我前排就有個度買
作者: 龜之友    時間: 2013-6-29 10:56

都係$35蚊,5係好記得藥房個名,淨係知喺新墟美心麵包店隔離個間,5使e生紙的。
作者: 忍者龜工人    時間: 2013-6-29 11:25
602151 發表於 2013-6-28 14:32
Ching, 請問你係咪想買,我幫你响黃大仙買吖,廿元一支咋(三個月前仲係18蚊, 而家加咗價lu)
...

CTSE 請問黃大仙邊到?
作者: 602151    時間: 2013-6-29 11:27
忍者龜工人 發表於 2013-6-29 11:25
CTSE 請問黃大仙邊到?

黃大仙近香港考試及評核局對面好多藥房,其中有幾間都有
作者: 忍者龜工人    時間: 2013-6-29 11:29
602151 發表於 2013-6-29 11:27
黃大仙近香港考試及評核局對面好多藥房,其中有幾間都有

我知邊到喇~ ^^ THANKS!! 下次經過去買返先俾龜傍身!!
作者: 602151    時間: 2013-6-29 11:37
忍者龜工人 發表於 2013-6-29 11:29
我知邊到喇~ ^^ THANKS!! 下次經過去買返先俾龜傍身!!

爵祿街鴻運大藥房一定有,廿元一支,不過佢好奸架,
有一批貨係過咗期2012年到期既,另有一批係2015未到期既。
我試過幾次幫龜友買兩支呢隻cream時,個職員俾兩支我,好彩我即場仔細檢查生產日期及到期日,我見到佢個到期日竟然係09/2012,我即時話佢過期,要求要最新的,呢次佢乖乖地俾咗兩支2015先至到期既俾我。幾次都係咁,仲唔係博大霧?
佢貨品出門,恕不退換的!
請各位朋友小心受騙啊!

作者: 忍者龜工人    時間: 2013-6-29 12:01
602151 發表於 2013-6-29 11:37
有一批貨係過咗期2012年到期既,另有一批係2015未到期 ...

下... 甘奸!!
作者: 602151    時間: 2013-6-29 12:05
忍者龜工人 發表於 2013-6-29 12:01
下... 甘奸!!

係呀,小心尼間藥房!
我第一次去差d中招,之後次次去親買呢隻cream都提高警覺,不過佢依然次次都想博大霧,混水摸魚!
作者: 忍者龜工人    時間: 2013-6-29 12:45
602151 發表於 2013-6-29 12:05
係呀,小心尼間藥房!
我第一次去差d中招,之後次次去親買呢隻cream都提高警覺,不過佢依然次次都想博大 ...

多謝ctse提點~甘我都要小心d先!!
作者: tom5985    時間: 2013-6-29 14:25
其實天水圍,元朗呢邊真係好少地方有...天水圍搵唔到..元朗只係搵到兩間有
好難怪$35咁貴x_x
作者: wel524    時間: 2013-6-29 14:50
回復 龜之友 的帖子

THX~ 睇黎普遍尼幾區都係尼個價
作者: wel524    時間: 2013-6-29 14:51

哇. 咁離譜, 上次我試過响屋企樓下藥房買左支水, 係上年到期 飲完肚痾先知, 后尾我再去藥房睇, 支支都係
作者: 908a    時間: 2013-6-29 15:15
我問過坪石.彩虹冇得賣.彩雲有R字藥房有得買25元
作者: 602151    時間: 2013-6-29 19:42
wel524 發表於 2013-6-29 14:51

哇. 咁離譜, 上次我試過响屋企樓下藥房買左支水, 係上年到期 飲完肚痾先知, 后尾我 ...

哎呀.... 水過期都照賣,真係奸商!
而家去親藥房買野,記緊要睇清楚到期日係幾時,以免受騙
作者: wel524    時間: 2013-6-29 20:56

無錯, 我通常買野之前會睇日期先, 反而屋企人仲成日買D過期蛋糕返黎做早餐
作者: 602151    時間: 2013-6-29 21:02
wel524 發表於 2013-6-29 20:56

無錯, 我通常買野之前會睇日期先, 反而屋企人仲成日買D過期蛋糕返黎做早餐 ...

因為超市、便利店賣既過咗期既食物/就嚟過期果d會平好多(大特價)的
作者: wel524    時間: 2013-6-29 21:04

醫生費都蝕埋, 所以我經常腸胃炎
作者: wel524    時間: 2013-6-30 22:07

回復 lamchiukei 的帖子

今日去左開心廣場后面間藥房賣$20咋~
作者: wel524    時間: 2013-6-30 22:10
回復 tom5985 的帖子

今日係元朗開心廣場后面間藥房賣$20咋, 買左兩支旁身2015年先到期
作者: wel524    時間: 2013-6-30 22:11

今日買左啦~ 元朗買到, $20咋 即刻買左兩支 2015先到期~
作者: 龜大仙    時間: 2013-6-30 22:13
有一批貨係過咗期2012年到期既,另有一批係2015未到期 ...

無良奸商
作者: 龜大仙    時間: 2013-6-30 22:15
602151 發表於 2013-6-29 19:42
哎呀.... 水過期都照賣,真係奸商!
而家去親藥房買野,記緊要睇清楚到期日係幾時,以免受騙 ...

可以去葯管局投訴最好有收據
作者: 龜大仙    時間: 2013-6-30 22:16
wel524 發表於 2013-6-29 20:56

無錯, 我通常買野之前會睇日期先, 反而屋企人仲成日買D過期蛋糕返黎做早餐 ...

當日過期蛋糕其實就可多三天限期
作者: wel524    時間: 2013-6-30 22:28
回復 龜大仙 的帖子

哈哈~ 我既母親大人既對白
作者: 龜大仙    時間: 2013-6-30 22:42

以前這間葯房很老實自從裝修後多左內地人買開始越來越差除日期更要留意價錢

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2