香港龜友論壇

標題: 打算淘呢個陸龜箱,請問各師兄師姐覺得質量OK嗎? [打印本頁]

作者: v23a15    時間: 2013-8-10 13:37
標題: 打算淘呢個陸龜箱,請問各師兄師姐覺得質量OK嗎?
打算淘呢個陸龜箱,請問各師兄師姐覺得質量OK嗎?
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z0k.1000775.1.9.VKlqzN&id=8613310049
魚街都有得賣,一模一樣,但要過千...
所以打算淘佢番黎...

作者: 火星    時間: 2013-8-10 13:58
460 + 510 人仔 = $ 1228
自己諗啦!!!
作者: v23a15    時間: 2013-8-10 14:03
回復 火星 的帖子

冇咁貴,問左賣家話寄香港運費係220人仔..

同埋我打算羅湖自取,運費就30,計落只係六百幾港幣
作者: 火星    時間: 2013-8-10 14:04
玻璃爬缸香港買都係$600有找
作者: spoonmanu    時間: 2013-8-10 14:07
淘寶訂嘢就係怕貨不對辦,祝師兄好運
作者: v23a15    時間: 2013-8-10 14:15
回復 火星 的帖子

我都知,但玻璃爬缸好好焗嫁喎..
作者: v23a15    時間: 2013-8-10 14:19
回復 spoonmanu 的帖子

吾會掛,淘寶成日買野都未試過貨不對辦..
最重要係睇評價,同揀多人買既店,冇問題就可以..

作者: Kaho918    時間: 2013-8-10 14:58
木箱夏天仲焗
作者: k.k    時間: 2013-8-10 15:01
問清楚是否實木,返黎最好轉三腳頭,上月係福田農批市場買左個都係180人仔,可以成個柝開返黎自己裝好簡單
作者: lokqq    時間: 2013-8-10 15:57
如有心上深圳   不如聽這師兄話  去福田  車費來回加箱錢   三舊幾水港元可以了
作者: KPS    時間: 2013-8-10 16:40
計返都要870港幣,不好幫依度D師兄買實際D
作者: roy20090308    時間: 2013-8-10 18:50
回復 spoonmanu 的帖子

都冇乜問題,我都係淘寶買
作者: v23a15    時間: 2013-8-10 19:02
回復 Kaho918 的帖子

木箱吾係比較通風好D嫁咩...(聽CHING講)
作者: v23a15    時間: 2013-8-10 19:18
回復 k.k 的帖子

係實木黎嫁,因為我魚街藍3到見過實物...

CHING,你大陸買果個質量點嫁...
有冇相分享比呢到既CHING睇睇..

福田果頭,我同屋企人都吾係好熟路..
作者: k.k    時間: 2013-8-10 19:33
係普通實木,個箱幫朋友買影唔到相,由福田口岸旁邊巴士總站坐M204坐到梅林一村總站行過對面市場就是
作者: v23a15    時間: 2013-8-10 19:44
回復 k.k 的帖子

好的,吾該CHING....
作者: emilypophk    時間: 2013-8-11 00:19
Kaho918 發表於 2013-8-10 14:58
木箱夏天仲焗

我用緊2個24"木箱, 夏天我就把上面打開, 前面2隻門拆左, 因為我放系個地櫃度, 我會把第一層櫃桶拉出來, 怕佢地跌落地, 不過佢地都好少爬出黎.  冬天加返對門, 都ok的.   不過我現在d龜開始大啦, 我發現木箱好吸味, 我日日都有同佢地泡水, 不過放工返黎有時都見到佢地柯左屎屎, 加上佢地又會周圍爬..... 木箱就吸晒佢地d屎味好臭, 我想同佢地換玻璃箱

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2