香港龜友論壇

標題: 餵龜龜食藥 [打印本頁]

作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 12:17
標題: 餵龜龜食藥

今日第一次餵龜龜食藥, 總算成功, 影片拍得唔好, 請見諒

[youtube]xsQiEVcQfLg[/youtube]

作者: coco123    時間: 2013-11-7 12:46
比十個叻你!!
真係辛苦哂你啦!原來要咁大力撬開龜龜個口架?唔怪得Healthy 之前話因為forced-feed 整崩左龜龜個咀啦 >_<  又要撬得開,又要就住唔好太大力,真係超高難度!
作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 12:49
回復 coco123 的帖子

係呀, 你聽唔聽到我果仔係隔離講咩, 係咁叫我小心d, 龜龜會痛, 唔好殺左佢, 真係比佢笑死
作者: 龜媽    時間: 2013-11-7 13:15
你仔仔超有愛心,好叻仔!
作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 13:34
回復 龜媽 的帖子

多謝你, 佢琴日係醫生到又係咁叫醫生細力D呀, 龜龜會痛嫁, 上車又話我幫你羅住龜龜先, 落車又第一時間羅番個袋, 驚死留低左佢, 好攪笑
作者: kamkamkaka    時間: 2013-11-7 13:49
樓主加油,龜龜加油
之前我係用毛巾掃龜龜個鼻,然後佢就會開口,之後極短時間內塞支管入去
作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 14:04
回復 kamkamkaka 的帖子

係? 咁我聽日試下呢個方先, 感謝你
作者: roy20090308    時間: 2013-11-7 15:10
你個仔仔好乖呀
作者: Healthy    時間: 2013-11-7 15:21
回復 catcatdog123 的帖子

比100,000,000,000,000,000,000,000,000,000個叻你 and 你個仔!!
How old is your son?  I guess 3-4 years old! Very cute!
作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 17:08
回復 roy20090308 的帖子

多謝你
作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 17:09
回復 Healthy 的帖子

多謝你, 呀仔就黎6歲了, 但智力就真係得4歲到, 所以今次我都覺得佢好叻仔, 有點欣慰
作者: tiffany_john    時間: 2013-11-7 17:45
真惡搞,希望唔使用到
作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 17:59

果個係我小女來的, 就黎17個月了, 中間果個係我仔, 右邊果個係我個女, 一樣都係咁古靈精怪

20131020 (10).jpg (488.45 KB, 下載次數: 39)

20131020 (10).jpg

作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 18:00
回復 tiffany_john 的帖子

希望大家都唔需要用就最好了
作者: swingman1019    時間: 2013-11-7 19:09
你個小朋友好有愛心,希望龜龜早日康復
作者: JACKTONG    時間: 2013-11-7 19:14

作者: 西西利    時間: 2013-11-7 22:21

wah!!!你好好呀! 見你餵龜B食藥+仔仔隔離不停叫你唔好整痛佢呀...
見到條片個心好酸,但同時都好感動呀
你真係好好呀~ 龜龜好番未??

仔仔女女好可愛
作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 23:23
回復 swingman1019 的帖子

多謝你祝福
作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 23:24
回復 JACKTONG 的帖子

多謝你呀
作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 23:37
回復 西西利 的帖子

多謝你, 醫生話佢好輕微, 食10日藥, 今日第一日, 佢好似有d攰, 但一食野又好生猛, 佢唔係龜b來的, 都有9cm大了, 前日帶番黎的, 餵佢食藥真係好慘, 不過想佢好都冇辦法

呀仔真係好攪笑, 係醫生到又係咁叫醫生細力d呀, 龜龜會痛呀, 家中有動物對小朋友係一件非常好的事, 等佢地知道要愛護佢地, 佢而家當d龜龜係家庭一份子了
作者: catcatdog123    時間: 2013-11-7 23:39
回復 roy20090308 的帖子

多謝你呀, 我都覺得今次佢好叻, 知道龜龜會痛, 要愛鍚佢地
作者: stevelwh    時間: 2013-11-7 23:46
想知隻鑽紋有甚麼病?
作者: kittyapple38    時間: 2013-11-8 00:11
WoW~~好大膽既媽媽~完全感受到要好大力呀~龜龜一定好快好返

另外你仔仔好稿笑係咁叫你細力同唔好整痛龜龜~好愛心的小家伙
作者: catcatdog123    時間: 2013-11-8 01:12
回復 kittyapple38 的帖子

多謝你,呀仔真係好攪笑,呀媽已經騰晒雞,佢重係咁講

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2