香港龜友論壇

標題: 紅腿-想問好番未? [打印本頁]

作者: QuenQuen    時間: 2013-12-8 23:06
標題: 紅腿-想問好番未?
2/12 發現個肚花左...                            4/12

5/12開始查藥高...                                 6/12

今日睇好似同前日差唔多甘GE...
7/12                                                     8/12

IMG_8205 (768x1024).jpg (422.48 KB, 下載次數: 6)

IMG_8205 (768x1024).jpg

作者: QuenQuen    時間: 2013-12-9 14:56
有冇高手可以解答下?
作者: abcma12345    時間: 2013-12-9 17:42
我的紅腿底

作者: QuenQuen    時間: 2013-12-9 18:08
回復 abcma12345 的帖子

你個隻甘清GE 我科科係唔係好嚴重呀點算呀
作者: abcma12345    時間: 2013-12-9 20:09
我本來都係中左招
不過就加左支強力射燈整乾底材
無用過任何藥
得閒翻下啲椰泥底防止裡面過濕
作者: QuenQuen    時間: 2013-12-9 21:13

我覺得個環境好難掌握...
作者: QuenQuen    時間: 2013-12-9 21:47

我想問甘你當時係咪仲有每日幫佢浸水?
作者: abcma12345    時間: 2013-12-10 04:26
QuenQuen 發表於 2013-12-9 21:47

我想問甘你當時係咪仲有每日幫佢浸水?

其實個時第 一次養陸龜的一星期先浸水一次
之後我轉左底材先搞佢個底甲(椰泥加水苔底材)
再加幾支支強力燈
隔左一排自己好番好多了

作者: QuenQuen    時間: 2013-12-10 08:08

會自己好番? 但我呢隻... 我唔知應該點算好

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2