香港龜友論壇

樓主: wailok2k
打印 上一主題 下一主題

嘩...早排中峰係網比人唱完.

樓主
123654 發表於 2011-11-9 09:51
唔使講咁多,大家心知肚明啦!嘿嘿!在此,我誠心詛咒果d悪意中傷中蜂兄既人不得好死、生仔冇屎忽,并祈求 ...

論壇就緊係討論架啦 個個意見唔同好正常
人地唔鍾意中蜂咁又點?就要比你咒?低能
唔通唔撐中蜂既人又咒返中蜂支持者?幼稚
中蜂支持者太多害群之馬 整臭哂
人地中蜂本人都出聲 你條友就咁博命去話人
皇帝唔急太監急!你真係好忠心定係某ac的分身?
回復

沙發
lok0114 發表於 2011-11-9 09:16
回復 zero_1 的帖子

中蜂係好好人, 但真係比佢D支持者影衰哂, 個個都唔識用腦判定是非, 一尾為鬧而鬧, 根 ...

果班狂迷一向都抱住"中蜂永遠是對的"㴝做人架啦
之前人地話中蜂賣病龜,班粉絲就就話人買龜唔識睇龜,冇得怨
又話有時有病龜好正常,甚至鬧人買龜係咁架啦,冇錢咪學人買
但轉頭有位會員賣楓葉龜,新主人養死左 又會變左要那位賣家賠錢
又話人賣病龜 禽獸不如,。人格有問題等等
可見事例相近,但批評差天共地。雙重標準
其粉絲盲目擁護
回復

板凳
理髮師 發表於 2011-11-9 13:26
我本人就吾會反對有人話中鋒兄D龟或佢個人有問題....老實講..可
能人地真係買咗返屋企釘左或者有病呢...生 ...

講得岩
支持或反對 各有人睇法
係果條友衰到要咒人咁口臭 先黑人僧
回復

地板
yukashing 發表於 2011-11-9 14:25
魚街d鋪有幾多間夠膽講,幾乎大部分都黑黑哋ge

認同 其實講真 無訐不成商
只在於程度去到邊
回復

理髮師 發表於 2011-11-9 13:35
陰謀論D禁諗...上網賣龜既人..做臭左個名可以轉轉名或者拍吓攞油就走人...但如果係你..幾皮野租間輔...一家 ...

不太認同.....講真邊個賣野會想自己名臭?
無論網上,店舖,奸商還是老實商人都一樣唔會做臭自己個名
尤其奸商更加唔會,奸商都要靠貨賣得出先能夠圖利,又點會做臭自己?
奸商貨品質素差,更加要靠其他方面來獲取顧客歡心
例如價錢較平,態度很好等等!如果貨差,仲要其他方面都做得差
邊個會同佢買?唔通老實商人唔會整臭自己個名,奸商又會整臭自己個名咩?
回復

理髮師 發表於 2011-11-9 13:47
樓主你有冇諗個你呢個行為會影響到中鋒兄...個point吾係話中鋒有冇問題......而係話你聽到人講就講.....好 ...

其實網上有唱好有唱衰
去買龜就自己睇 唔好理網上講咩就最好
學你地話齋 係真係假 自己去睇
都冇話咩個post影唔影響人地 每個人都總有人讚 有人彈
回復

wailok2k 發表於 2011-11-9 15:11
回復 龜友kkitt傑 的帖子

哈哈 討論區唔比講野 講咩都要問過你 你理我講咩 我鐘意講啲唔講啲呀?洗你管? 你 ...

樓主 我支持你!將自己既聽聞講出㴝有咩問題?
討論區就係用㴝討論,唔通一定對中蜂有讚冇彈先至為正確?唔係讚佢就話人唱衰佢,咁讚佢果啲又叫咩?係唔係叫擦鞋?
不過點都好,呢個壇太多盲目追隨者,
樓主下次開帖有關中蜂的話,如果唔係擦鞋的話
就可免則免了,呢度係報喜不報憂架!
如果唔係你只會變箭靶裡面既紅心,個個住你㴝射。我都講到呢度為止。再講我好易會出事 哈哈
回復

R之迷 發表於 2011-11-9 15:09
要把事情描得最黑,記得留白。
我諗樓主應該明白我想講咩 除非你真係單純到弱智既地步

無啦啦彈句大道理出㴝
樓主將聽聞講出㴝 唔鐘意咪由佢囉
又硬係要插人 似係你想將樓主描到最黑喎
單純到弱智既地步果個人...應該係你自己
要拜拜了 免成箭靶
回復

zero_1 發表於 2011-11-9 18:48
每個人觀點與角度都唔同,值唔值得幫襯見仁見智....

我想講有時個人想法不等於唱衰.

我同你想法100%一樣
但好可惜 每次一有人發表唔係讚揚中蜂既言論
即時惹來圍插 插到成身窿 冇忽好肉
我覺得呢股歪風真需要正視一下
如果唔係真係罵戰連連,並失去論壇既中立性
搞到好似成個網係中蜂既朝聖地咁 所有不認同中蜂者
插特赦
回復

烏龜的 發表於 2011-11-9 16:59
其實我真係想知呢個貼值得討論個位係邊@@?
又無個人立場/觀點~
拎人地講嘅嘢去比人討論?咁搞笑?

其實冇值得討論地方既帖 經常有
果啲帖通常冇咩人會回覆,或者完全冇人回
既然覺得冇意義 咪由佢沉落去咪算 做咩要回覆㴝插人?
就係因為個帖涉及到中蜂?某些人要護主?
事主中蜂都冇出過半句話 反而啲狂迷就爭住去插人
既然覺得冇討論既point又做咩要插人咁多此一舉??
回復

~JAY~ 發表於 2011-11-9 16:55
樓主只係話聽到中比人唱姐…你班人又話樓主乜樓主物…人地都冇講過啲乜…你地之前都抹黑過一個人啦…而家 ...

只要繼續有人發表不認同中蜂既言論
一路都係會繼續有人被插 會出現第二個 第三個 如此類推
總知粉絲們會見一鑊 插一鑊
回復