香港龜友論壇

樓主: kahung
打印 上一主題 下一主題

中蜂ws群踢人事件

樓主
我從未幫襯過中蜂,去都未去過佢店,只係路經見到呢個post入來多口幾句.

我簡單甘分析,中蜂係WSG既做法可能不合某些師兄意願,而在言語間亦引起衝突.
我想問個WSG係中蜂開定你地一齊開的? 佢有無收取大家會費呢?如果都無我又想問你地以咩身份及權去干涉話事人所定既規距甚至佢隨時改變遊戲玩法呢?
講真我都有對某些壇既手法有不滿,我既面對方法就係離開吾再去,因為成熟既都明白地方係人地的我只可以接受或離開,吾通當我去某食店食飯,佢吾比我拎其他該店的食品入去食我就去Call馬去圍佢店咩?
再者簡單贈大家幾句"君子交惡 不出惡言" , 都已經公審左一星期了,駛吾駛又要叫人全家"落地獄"先肯收手呢? 學下放下 你地會活得更開心

認同。 而家中鋒行為做法,唔岩佢心水。 要出黎教佢處世之道...咁解  發表於 2015-8-10 14:36
绝對認同  發表於 2015-8-10 01:19
回復

沙發

呢件羅生門事件其實討論幾耐都吾會有結果.
不過比我睇到既幾位來聲討既重點並吾係中蜂既態度好吾好或無理踢走人
而係中蜂吾比其他人係群內做買賣,所以吾係道不同不雙為謀既問題甘簡單,而係利益之爭,我理解有無錯呢??
因為如果好似我甘係買龜多過賣龜既話,係呢類群根本吾會介意話事人比吾比我賣野的
回復