香港龜友論壇

查看: 6265|回復: 70
打印 上一主題 下一主題

投訴用家不斷人生攻擊

樓主

http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=37312&page=1#pid473055

oooooo用家一直對本人人生攻擊及惡意中傷,可唔可以處理下?
沙發

了解閣下對該用家之不滿,本人亦十分明白捕捉野生龜確有損生態,

閣下出言斥之也無可厚非,不過此乃雙方私人纠紛,罵戰內容亦與該

帖子標題無關,沒牽涉粗言穢語,實在不知怎處理,謹此致歉.或者本人

稍後在該帖留言以作調停,未知閣下可滿意? 閣下亦不妨提出提議以

兹參詳,協,助我們更有效處理.謝謝您的投訴,本人將盡快處理,不好意

思.

http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=37514  發表於 2012-4-19 00:29
原來大陸唔犯法就代表你捕捉野生動物合乎道德,原來唔係受保護既動物就可以任你捉,原來d動物會入田毁壞農作物就一定有害可以比藉口你捉  發表於 2012-4-18 17:37
版主...呢件事發生大6同香港無關,我捉果D係好大隻經常入田毁壞農作物的,而且又唔係受保護,你查清楚至好認同leoyuchiu所謂的有損生態同致歉!!  發表於 2012-4-18 14:43
回復

板凳
回復 zero_1 的帖子

感謝zero版主的理解及回應
在此麻煩到版主亦深感抱歉
在下一直和對方以理爭辯,可惜對方卻只以惡言中傷本人,毫無道理可言,此番投訴實情非得已
另外,昨晚在下確實已經報警,如果之後麻煩到貴壇,我在此先抱歉一下
在下目的非為拘捕對方,而是希望藉此警剔對方及各龜友捕捉野生動物實為不當,如果帶來不便,還請見諒。

乜你講野突然咁客氣嘅,怕死呀!!哈哈.......  發表於 2012-4-18 14:31
回復

地板
leoyuchiu 發表於 2012-4-18 11:11
回復 zero_1 的帖子

感謝zero版主的理解及回應

k~再聯
回復

回復 leoyuchiu 的帖子

請列明邊句係人生攻擊,邊句會影響你人生,影響你的下半生,哈哈哈............
回復

漁護處21506966或長沙灣政府合署5,7樓
報警999或任警局
回復

回復 oooooo 的帖子

哈哈,d人無恥到做完衰野仲要咁厚面皮真係好難得
多謝你個電話先,估唔到原來你仲有智慧去搵電話
我一路都好客氣架講野,係你成個小學生咁講野冇point先要侮辱人姐,我係你就度一陣先回人啦,羞架,不過好明顯你唔識寫

侮辱人要有point架,大學課程讀傻人噃?  發表於 2012-4-18 16:19
回復

你傻啫,我唔係嘛,我在香港養D竉物有香港牌照,我在大6養D竉物有大6牌照,同你傾已經嘥緊我時間,拼音咪算law反正你明,理漫漫粥自濕啦~~
回復

回復 oooooo 的帖子

你其實使唔使去做IQ test?
你捉野生動物同掘古玩,想問關有冇牌咩事?
同埋我唔記得我幾時捉過你字蝨
9唔搭8

我幾時話你捉字蝨,你自濕啦~~  發表於 2012-4-18 16:16
回復

有牌咪合法law,你報警咪你無知識,個IQ test你去做啦~~
屈我唔到好呀!!
哈哈..........................
回復

oooooo 發表於 2012-4-18 14:28

請列明邊句係人生攻擊,邊句會影響你人生,影響你的下半生,哈哈哈............ ...

首先同oooooo 師兄致歉,引來誤會本人先澄清一下.閣下捉什麼掘什麼本人無意干涉,

也無此閒情,再者本人只是一個瘋狂的玩家, 不是執法人員,呢件事發生大陸或香港亦

不到本人管.至於本人說有損生態是什麼意思,相信師兄理解錯誤,請師兄细察本人全

文文字上的使用,想深一層本人真正意思是什麽,暗示了呢~

回復

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... mp;page=2#pid473778
開此post純属呃下水吹,原本非常融洽,leoyuchiu 發言搗亂,原告變被告...
既然zero_1 版主只是一個瘋狂的玩家, 不是執法人員,我已無話可說,
我只好當你我在此帖http://www.hkturtle.org/forum.ph ... mp;page=1#pid473876角色1樣,純吹水而已!!
回復

oooooo 發表於 2012-4-18 17:39
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=37312&page=2#pid473778
開此post純属呃下水吹,原 ...

你冷靜D~吾好又誤會我 我返緊工都留言處理明顯吾係純吹水 = =

yes sir~~thank you sir~~  發表於 2012-4-18 18:43
回復

以下呢段野我希望有人認真睇睇

好啦,總結呢件事,我用以下比喻: (可能oooooo你智商會唔明,請見諒)
話說有日我見到有人強姦緊人,咁我緊係出言指責啦,仲報左警tim
咁當事人被人指責後就好不爽,不斷用d好小學雞既話語黎攻擊本人,話:我係大陸強姦唔係犯法架,你識咩野啊!?
咁我當然同佢以理力爭,可惜原來對方唔單止小學雞,仲原來係未被教育既野蠻人
咁可能對方係呢度好有勢力/好出名咁啦,咁旁觀者啊A就走出黎話:人地強姦關你咩事?阻住人happy!
咁我當時其實好奇怪,究竟點解我指責有人強姦都係錯呢?
咁好啦,之後有個中學生B走出黎,我開頭見佢篇文好長,寫得好有心機,睇得出係一個有熱誠既人,可惜佢竟然話: 你理人強姦做咩啊!?呢個社會咁多貪官、貧富懸殊、傷風敗德 n咁多樣野你唔理?理埋d小事,多餘! 咁我其實睇完之後真係有d反思,係咪香港既公民教育有問題啦?原來伸張正義要揀d大事黎做,小事要唔可以理,如果果位中學生係同事主friend而咁講我都冇咁驚。但如果佢真心咁認為呢?認真,我真係擔心下一代,亦都諗緊係咪我離開得HK太耐呢,點解會變成咁

咁好啦,經過事主、旁觀者A、B、C、D既洗禮後,我真係有d心傷,點解個社會會變成咁?好在,其實有幾個唔識既人pm我支持我,我唔會怪佢地冇公開出黎講野,因為當9成人指鹿為馬果時,邊個敢企出黎?
好啦,最後,啊事主竟然再留言話要去再強姦,因為佢姦人果度係佢自己既地方所以吹佢唔漲云云,最驚訝既係竟然又有個E黎support
啊oooooo先生,如果你為左激我/表現你霸氣一面而咁講,我希望你唔好咁幼稚,雖然你呢件事上唔夠證據制裁你,不過,我希望你為保育、環保著想,唔好再去捉野生動物,就算你覺得你捉果種動物有害,但係係自然界一定有佢用處。

致爆發戶oooooo及眾龜友

被姦係你貴親?  發表於 2012-4-18 23:54
回復

上山捉龜果陣,居然掘到宋朝野
唔知有無師兄識睇真假呢

昨天 05:03 上傳
下載次數: 0

回復

alan9fong
真的假不了
點評oooooo  假的真不了  發表於 昨天 19:32
回復

R之迷
做咩拎走人地金塔=.=
點評oooooo  係咪真係有D咁型金塔架  發表於 昨天 19:33
已有 2 人評分 威望 收起 理由  
oooooo  + 1 有創意
汀汀  + 2 一針見血
總評分: 威望 + 3   查看全部評分
回復

eaglerx
甘新,,假多,,, 唔似經歷過風雨

點評oooooo  我唔太識架~~  發表於 昨天 19:27
已有 1 人評分 威望 收起 理由  
oooooo  + 1 有見地
總評分: 威望 + 1   查看全部評分
回復

上山捉龜,,,where ?
點評oooooo  大6  發表於 昨天 19:24
回復

fai890
點評oooooo  洗乾淨左嘛  發表於 昨天 19:18
已有 1 人評分 威望 收起 理由  
oooooo  + 1 有見地
總評分: 威望 + 1   查看全部評分