香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: SnappingTurtle
打印 上一主題 下一主題

爆料!五木白化平背成本及来源!

001a 發表於 2011-9-20 16:37
9皮野1對,細隻到無朋友,吹到話溫度孚出來1定是公乸

謀取暴利
ON _  五木
幾時汁呀
回復

九鳥 發表於 2011-9-20 18:48
謀取暴利
ON _  五木
幾時汁呀

魚街老襯多,無那快汁
回復

001a 發表於 2011-9-20 18:52
魚街老襯多,無那快汁

可能佢下次水果個客係黑幫大佬
出街比人 _  哈哈
回復

001a 發表於 2011-9-20 16:37
9皮野1對,細隻到無朋友,吹到話溫度孚出來1定是公乸

的確係不同溫度「孚」出來既龜性別會有影響,但並非100%
回復

隱姓埋名 發表於 2011-9-20 18:55
的確係不同溫度「孚」出來既龜性別會有影響,但並非100%

加溫孚,會出乸
回復

ivanwong 發表於 2011-9-20 18:57
加溫孚,會出乸

全乸好,外面D人冇公,局住買
回復

係咪可以係個網度買龜~?
可以架話有無CHING搞個團購~^ ^
回復

多謝哥倫布爆料,但係運費同入口證又使唔使錢?以你嘅思維,影印張單連埋隻龜放入信封,再貼個郵票,應該都唔使二三十蚊。
回復

sli 發表於 2011-9-22 02:50
多謝哥倫布爆料,但係運費同入口證又使唔使錢?以你嘅思維,影印張單連埋隻龜放入信封,再貼個郵票,應該都 ...

正.........@@
回復

花次郎 發表於 2011-9-22 22:00
回復 SnappingTurtle 的帖子

本來不想多加評論,但你又何必以入貨價來評論人家呢,近十年網路發展快,無論賣 ...

我唔系評論人啊,我想比人睇下炸
回復

其實你地真怪,人地賣幾錢關你乜事,
要比歐美市場無得比的

唔通我繁殖隻野你計返蟀錢比我就羅走?
搞入口係易,但搞出口你有本事?你咪email問下羅 啦去漁記申請個人最多20隻架ja
拿出口搞張醫生証明(幾十蚊美金ja) 飛機加代理人 你入廿隻苗最多6000蚊港幣
除返到泥都唔洗4萬蚊一隻 你又無鋪又無伙記 我比5萬你 留隻比我啦

你搞到証,人地肯搞出口比你先算啦
回復

回復 SnappingTurtle 的帖子

本來不想多加評論,但你又何必以入貨價來評論人家呢,近十年網路發展快,無論賣家或買家都喜

歡上網格價,什麼也以出廠價來評論商店出貨時的價錢是貴還是便宜,這想法這十年來不知不

覺以植入一般市民心中,但你有沒有想過,任何一個門市都有很大的開資,特別是需要由外國

進口的貨品,雙方關稅,運費,門市的員工,鋪租,還有一堆雜項,全部都是成本,再加上近年香港

商鋪的租值不停上升,除非是有實力集團,一般的自家經營已沒太多的生存空間,若你以上述

論點來思考,人家背負一堆開資來經營,真的是賣得貴嗎? 我雖不知你和這店舖有什麼瓜葛,

但我做人一向公道,之前你那一篇店舖討論,版主處理失當,我亦發文支持,若你不接受他在

香港門市的定價,大可一笑至之,又何必大做文章,我發這文只是想提醒大家在香港經營店舖

不是一件容易的事,不要一般見識以出廠價來評論門市的價錢.

回復

其實呢一個正正正正係香港 爬蟲市埸走下坡的原因
大家都知成本 知價 點解香港d野會仲平過美國? 球蟒 豹紋
1大家本著 仲乜比你賺
2繁殖出來 最多除返本比你就好比面

任何野都有個價,你可以唔買

你有無野?
你可以話貴 但我覺得入隻貴野一般人唔會買 原價都唔會
開到貴一 貴 等多d人睇 增加人流 唔得咩?吹咩

讀多d書就知道薄利多銷 係害死人, 唔同地方唔同生意講唔埋
人地來我鋪 喂果間賣35 你賣30 ,係咩 咁你去買羅,咁咪又要乖乖比錢
你見見國內就知

LV原料洗唔洗 200蚊? 比埋手工 比埋AA價一倍你 賣比我丫

讀多d書先好講經濟
回復

同埋你係咪打手呀, 好多公司比錢人唱人架wo
開多幾個ac 先得啦你

講笑, 不要令爬市沒落
越來越小野玩了
回復

tomcheng 發表於 2011-9-22 23:49
其實呢一個正正正正係香港 爬蟲市埸走下坡的原因
大家都知成本 知價 點解香港d野會仲平過美國? 球蟒 豹紋
...

我點會系打手呢,我只系一個普通龜友,對變異特別有興趣,我無心話五木賣貴野,只系我上一個外國著名既爬蟲網果陣見到呢D白化平背,我一眼就認到系五木入果D,因為人地宣傳果陣系用呢D圖,我都系想同大家分享下姐,師兄無需認真
回復

回復 花次郎 的帖子

師兄言之有理支持你既言論
回復

講左講笑啦 haha

其實呢加算好 好多爬店都入變異球
入多dd野 真心佢總會找倒水魚
無左爬店,香港玩爬的更會更各自各
買開野 總會找倒機會買倒心頭貴也好平也好
到你係外國 挑人有我又有 心態又會唔同
長遠價會跌, 唔o岩 就唔買
我都好少係魚街買爬蟲
回復

SnappingTurtle 發表於 2011-9-22 23:55
我點會系打手呢,我只系一個普通龜友,對變異特別有興趣,我無心話五木賣貴野,只系我上一個外國著名既爬 ...

其實隻隻白化都係咁嫁姐=.=''
回復

蝕本生意無人做~殺頭生意有人做
回復