香港龜友論壇

查看: 1112|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

再發我的大金金

樓主
這幾日周圍走, 好煩躁咁, 不斷去滋擾其他鄰居, 只只都怕佢, 好惡!
多謝各位c兄欣賞!

turtle4 226.jpg (180.28 KB, 下載次數: 19)

turtle4 226.jpg

turtle4 227.jpg (205.34 KB, 下載次數: 20)

turtle4 227.jpg

turtle4 199.jpg (201.41 KB, 下載次數: 20)

turtle4 199.jpg

turtle4 200.jpg (215.44 KB, 下載次數: 20)

turtle4 200.jpg

turtle4 201.jpg (164.8 KB, 下載次數: 20)

turtle4 201.jpg

turtle4 202.jpg (152.15 KB, 下載次數: 20)

turtle4 202.jpg

turtle4 208.jpg (158.16 KB, 下載次數: 20)

turtle4 208.jpg

turtle4 209.jpg (157.05 KB, 下載次數: 19)

turtle4 209.jpg

turtle4 221.jpg (105.28 KB, 下載次數: 20)

turtle4 221.jpg

turtle4 224.jpg (122.32 KB, 下載次數: 20)

turtle4 224.jpg

turtle4 206.jpg (150.87 KB, 下載次數: 20)

turtle4 206.jpg

評分

參與人數 3威望 +13 收起 理由
乂阿偉乂 + 1 多謝分享
shitu + 10 多謝分享
ashbone + 2 多謝分享

查看全部評分

沙發
尾二張圖

『死啦,秤下我幾多斤準備劏我。』
回復

板凳
肥到襪都著 5 到 wor
回復

地板
yukashing 發表於 2012-4-7 15:28
尾二張圖

『死啦,秤下我幾多斤準備劏我。』

點會, 我養左佢十幾年, 我的至愛.....體驗之嘛.
回復

地獄火 發表於 2012-4-7 15:31
肥到襪都著 5 到 wor

冬眠後至現在佢都冇點食野, 佢底子好嘛, 所以往年佢生了2次蛋, 平均5只一次.
回復

花王 發表於 2012-4-7 15:53
冬眠後至現在佢都冇點食野, 佢底子好嘛, 所以往年佢生了2次蛋, 平均5只一次. ...

快 d 生石金 B
回復

大金金斤両十足
回復

ching你個環境真係好大啊 = = 妒忌中..........
金金仲係唔比隻仔搞咩
回復

mattwun 發表於 2012-4-7 18:51
ching你個環境真係好大啊 = = 妒忌中..........
金金仲係唔比隻仔搞咩

係, 只仔隻驚左佢, 金金對佢有暴力傾向, 次次見到2只野碰面冇耐, 只仔狂飆走, 惡女人來了...唉!惟有另外養開只仔, 免佢會受傷. 因為只仔是借的. 其實其他龜都怕佢, 佢走去唬的梅花, 草龜, 細只的幾只石金我都唔敢落大水盆,  好易會冇緊的野, 2星期前同火水c兄攞只成體齒緣, 好怕佢. 唉!冇家教, 寵壞左.
回復

幾得意幾靚@@~
回復

回復 花王 的帖子

點會冇家教呢,ching咁好人...但係寵壞左就真既
金金真係惡..........ching買多隻惡男人咪得lol
回復

真係好鬼大!!!!!!
正~~~~~
回復

mattwun 發表於 2012-4-8 01:39
回復 花王 的帖子

點會冇家教呢,ching咁好人...但係寵壞左就真既

我都想, 不過似樣的都賣到好貴, 月前我在魚街見到的石金, 好殘的賣3,600只, 就是龜仔樓下個間, size比金金細1/3.
我現有只草龜公,成體了, 3inch size開始養左5年,同金金有路, 品相唔錯, 買佢個時,好殘指甲冇哂, 4個拳頭咁, 當時其實是救佢, 我個仔都話我花心機, 冇得救. 哈........又比我養得幾好, 全品來的, 在我的相冊會見到, 金金成日遭擠佢, 佢好精, 懂得幾時泡頭.
回復

回復 花王 的帖子

我都見到啊,不過小弟好矮只是見到佢個頭同價錢
我想問下草雜石金係唔係姐係臘戍啊???
CHING你咁有心,D龜龜當然養得好喇

是, 臘戍. 睇下今年金金的蛋, 有冇料.  發表於 2012-4-8 13:18
回復

回復 thomas2835 的帖子

多謝c兄讚賞!
回復