香港龜友論壇

標題: 今日順路花地一遊 [打印本頁]

作者: Jasonkui    時間: 2014-5-27 02:15
標題: 今日順路花地一遊

小第接觸其它龜時間不太久 家中只有一隻巴西 養左十年左右了 小弟初到貴網站先知原來龜都有很多品種 然後就中毒了。
見有師兄提到有花地這個地方 今日就順路去睇睇 見識下
如果特登上去睇龜可能真係會失望 品種不太多 但今天都見到D好野  係到學左咁多 係時候要同師兄師姐分享下 雖然普通野
梅花大約 350-900。 only 問無講價。 但幾靚仔的。有細梅花 350 大約4寸  勁想買
食蝸  一條魚有找
蛇頸 無問
南石 北石 幾乎檔檔都有
安布 幾靚仔 開價500
還有其它龜苗 記唔到咁多 不過離不開都係個D 無咩好特別既野 不過價錢係開心既 黃頭苗都有小許
有D受精蛋賣下咁。   有台緣受精蛋 唔知係咪巴西水9我 開120一粒。180兩粒ko.  當巴西先可能無咁失望
自己覺得當遊玩睇下野可以去一次既。一心買好野既可能就會有些失望
報告完畢

作者: Cces1234    時間: 2014-5-27 07:07
即是ching買左兩粒台緣蛋?
作者: Jasonkui    時間: 2014-5-27 09:25
Cces1234 發表於 2014-5-27 07:07
即是ching買左兩粒台緣蛋?

我都唔知係咪台緣蛋 自己都唔識分 佢話係 但個價錢好可疑(一隻台仔蛋咁平) 所以自己都係當比人當水魚算。出到咩就咩
作者: k.k    時間: 2014-5-27 10:41
回復 Jasonkui 的帖子

隻細梅花昨日我都見到,但近尾部個殼有爛甲,好細隻都幾生猛
作者: 火火仔    時間: 2014-5-27 10:51
CHING 請問黃緣多唔多買同埋什麼價錢?
作者: www    時間: 2014-5-27 12:51

作者: 小霸皇    時間: 2014-5-27 13:25
食蝸一舊水有找。。。 呢到五舊水有找
作者: Jasonkui    時間: 2014-5-27 13:47
火火仔 發表於 2014-5-27 10:51
CHING 請問黃緣多唔多買同埋什麼價錢?

黃緣唔太覺眼   箱龜比較小
作者: Mike記    時間: 2014-5-27 15:23
多謝分享!
作者: Tat    時間: 2014-6-23 08:16
Jasonkui 發表於 2014-5-27 09:25
我都唔知係咪台緣蛋 自己都唔識分 佢話係 但個價錢好可疑(一隻台仔蛋咁平) 所以自己都係當比人當水魚 ...

請問黃緣蛋嘅情況如何?
作者: hzp    時間: 2014-6-30 20:43
花地指的是,廣州那個嗎
作者: 小馬    時間: 2014-8-18 09:49
间野系边嘎???
作者: 燕赤霞    時間: 2014-8-18 10:17

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2