香港龜友論壇

標題: 龜糧 : Mazuri 糧不嬲散裝同原裝價錢都相差好遠嗎? [打印本頁]

作者: seiraseira    時間: 2015-8-14 00:42
標題: 龜糧 : Mazuri 糧不嬲散裝同原裝價錢都相差好遠嗎?
一百多和幾十蚊既分別, 一樣SIEZ~
作者: 小玩吧    時間: 2015-8-14 08:35
我都想知,亦准备買。煩請經驗師兄答
作者: 我愛爬蟲類    時間: 2015-8-14 08:49
散裝有半磅同一磅,五十幾蚊至百幾蚊,原裝25磅,1200蚊
作者: seiraseira    時間: 2015-8-14 10:54
我愛爬蟲類 發表於 2015-8-14 08:49
散裝有半磅同一磅,五十幾蚊至百幾蚊,原裝25磅,1200蚊

原來係咁 M糧真係好好用嗎? 有沒有原包裝而平點的M糧龜店推介~?
作者: 我愛爬蟲類    時間: 2015-8-14 11:12
seiraseira 發表於 2015-8-14 10:54
原來係咁 M糧真係好好用嗎? 有沒有原包裝而平點的M糧龜店推介~?

魚佬好似有,半磅既M糧。
M糧好似可以令龜更快長大,脫離危險大細
作者: seiraseira    時間: 2015-8-14 13:25
我愛爬蟲類 發表於 2015-8-14 11:12
魚佬好似有,半磅既M糧。
M糧好似可以令龜更快長大,脫離危險大細

原來係咁..... 唔該哂C兄!!
作者: 龜田    時間: 2015-8-14 14:20
陸龜大M糧已經沒有原裝一磅,因為美國廠已經冇出,之前個價好似係168元
藍衣店有見及始自家出售散奘一磅,賣158元
其他龜店的散裝一磅由40元至70元不等.....
作者: seiraseira    時間: 2015-8-14 14:32
龜田 發表於 2015-8-14 14:20
陸龜大M糧已經沒有原裝一磅,因為美國廠已經冇出,之前個價好似係168元
藍衣店有見及始自家出售散奘一磅, ...

好貴呀
作者: wel524    時間: 2015-8-14 23:23
seiraseira 發表於 2015-8-14 14:32
好貴呀

哈, C姐又做番小學生, 近排有無曬龜仔
作者: seiraseira    時間: 2015-8-15 01:11
wel524 發表於 2015-8-14 23:23

係呀哈哈, 最近冇曬呀陰公..!! 係咁落雨!  過排有太陽一齊曬?
作者: 棒棒~小糖    時間: 2015-8-15 03:28
我可免费提供一些给大家的
作者: seiraseira    時間: 2015-8-15 03:55
棒棒~小糖 發表於 2015-8-15 03:28
我可免费提供一些给大家的

我就不用了....謝謝你!
作者: 棒棒~小糖    時間: 2015-8-15 14:59
seiraseira 發表於 2015-8-15 03:55
我就不用了....謝謝你!

大家客气了
作者: seiraseira    時間: 2015-8-16 00:59

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... d=129878&extra=

曬龜日
作者: seiraseira    時間: 2015-8-18 04:46

c姐, 我家小可愛最近係咁拍箱,好似想生蛋咁.... 點搞好? 佢又好似唔生起水度咁,
其實我都唔知佢係未想生....依家搞到我好驚雞,,,,點做好?
作者: bstar    時間: 2015-8-18 10:24
gwai tin have many goods to sell
作者: wel524    時間: 2015-8-18 23:48
seiraseira 發表於 2015-8-18 04:46
c姐, 我家小可愛最近係咁拍箱,好似想生蛋咁.... 點搞好? 佢又好似唔生起水度咁,
其實我都唔知佢係未想生. ...

通常生蛋會係半夜安靜時份, 如果有泥 , 臨訓前放佢入盛滿泥既待產箱, 整盆水, 唔使點理都得, 朝早起身再檢查泥入面有無生蛋, 不過我怕麻煩, 通常由佢係箱入面生, D水會勁污糟有排換
作者: seiraseira    時間: 2015-8-19 02:05
wel524 發表於 2015-8-18 23:48
通常生蛋會係半夜安靜時份, 如果有泥 , 臨訓前放佢入盛滿泥既待產箱, 整盆水, 唔使點理都得, 朝早起身再 ...

水苔得唔得架? 如果泥既話.. 要用咩泥?
c姐就好啦 冇受精既蛋蛋我都想佢生起水度...

其實我都唔知佢係未想生...之前都買左d泥如箱.... 放左小可愛入去...佢仲驚過起水度...
超級緊張...最後都放番佢出黎,.

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2