香港龜友論壇

標題: 腿是那人? [打印本頁]

作者: 雙頭龜    時間: 2011-11-5 11:29
標題: 腿是那人?

在正正中央位置~伸出一條腿~(分享連體草龜)

320090_312372342112202_100000183178084_1548551_1559684099_n.jpg (12.44 KB, 下載次數: 101)

作者: 雙頭龜    時間: 2011-11-5 11:30
只是無聊分享~不要見笑~
作者: 龍之殺    時間: 2011-11-5 12:07
可能共用
作者: jovi    時間: 2011-11-5 12:52
雙頭龜 發表於 2011-11-5 11:29
在正正中央位置~伸出一條腿~(分享連體草龜)

向左走,向右走
作者: happycyk    時間: 2011-11-6 23:45
唔知點解覺得佢地行路會好辛苦
作者: sing007    時間: 2011-11-7 02:50
happycyk 發表於 2011-11-6 23:45
唔知點解覺得佢地行路會好辛苦

應該都會 細時未知,大時仲慘
作者: 雙頭龜    時間: 2011-11-7 10:52
連體龜本身就係一種不幸~我開頭用一種睇佢幾慘既心態去欣賞~行左唔得~行右唔得~
非常得意~過左一排~我現在開始用照顧不幸動物心態~盡量將食物送近口邊~令佢地容易處理~唔想再見到佢地食得咁辛苦~
作者: ashbone    時間: 2011-11-7 15:21
雙頭龜 發表於 2011-11-7 10:52
連體龜本身就係一種不幸~我開頭用一種睇佢幾慘既心態去欣賞~行左唔得~行右唔得~
非常得意~過左一排~我現在 ...

睇完師兄講既,個心有d唔舒服
作者: 雙頭龜    時間: 2011-11-8 11:37
ashbone 發表於 2011-11-7 15:21
睇完師兄講既,個心有d唔舒服

真係架~開始玩雙頭龜時~真係變態~見到佢地咁無奈~好開心~不過現在越來越唔開心~
每次餵龜都要出手幫助~唔可以由得佢地互拉對方~盡量將食物送到咀邊~兩個盡量食同等數量食物~
作者: 雙頭龜    時間: 2011-11-8 11:40
唯一一樣野就係~連體變異龜~唔係因為我買佢地~先會變異~係本身天生變異~
我們買只係將價錢推高~同多左人去搵~唔會直接提高連體數目~
不過如果有人用科技去製造出變異龜~我絕對反對~一個仙都唔會買~
作者: ashbone    時間: 2011-11-8 12:13
雙頭龜 發表於 2011-11-8 11:37
真係架~開始玩雙頭龜時~真係變態~見到佢地咁無奈~好開心~不過現在越來越唔開心~
每次餵龜都要出手幫助~唔 ...

佢地保可憐龟

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2