香港龜友論壇

標題: 比蚊咬 [打印本頁]

作者: kin611    時間: 2012-4-19 23:03
標題: 比蚊咬
唉,成日都比蚊咬,都已經住到40樓啦!仲有蚊@@痴線!幾時肯絕種阿?佢肯絕種我第一個讚成!老豆話可能係我啲龜有味,引佢地黎(因為得我間房有蚊)有冇人屋企之前/以家都有好多蚊?點解決?有隻驅蚊綠水,有冇用嫁?
作者: 教父    時間: 2012-4-19 23:05
你住40樓 唔代表D蚊係由地下飛上黎,,,
作者: lok0114    時間: 2012-4-19 23:06
昆虫比人類對呢個世界緊要得多, 我地應該絕種多啲
作者: kin611    時間: 2012-4-19 23:07
回復 教父 的帖子

我知!但至少會小一個源頭阿!
作者: kin611    時間: 2012-4-19 23:15
回復 lok0114 的帖子

蚊都有貢獻?
作者: lok0114    時間: 2012-4-19 23:22
回復 kin611 的帖子

蚊係昆蟲, 昆蟲係食物鏈既一環, 食物鏈任何一環少左, 都會影響整個生態系統, 但人類並唔係食物鏈之中, 整個人類滅亡, 對呢個世界都唔會有壞影響, 而且我就當蚊對呢個世界無貢獻, 咁又點, 起碼佢對呢個世界都無破壞, 但人類呢??
作者: skclan    時間: 2012-4-20 00:18
lok0114 發表於 2012-4-19 23:22
回復 kin611 的帖子

蚊係昆蟲, 昆蟲係食物鏈既一環, 食物鏈任何一環少左, 都會影響整個生態系統, 但人類並 ...

人類係食物鏈以及破壞最高的一環!
作者: lok0114    時間: 2012-4-20 00:22
回復 skclan 的帖子

難得有人認同我好可悲咁講一句, 我地係好應該滅亡, 只有所有人類死哂, 先可以延遲地球毀滅既時間, 可惜我地無咁既勇氣
作者: skclan    時間: 2012-4-20 00:28
lok0114 發表於 2012-4-20 00:22
回復 skclan 的帖子

難得有人認同我好可悲咁講一句, 我地係好應該滅亡, 只有所有人類死哂, 先可以 ...

無辦法,人總係自私,人不為己天誅地滅,
總有聰明上進有野心有頭腦想發達發明新野的人..
無佢地大家都無現今科技咁先進方便既社會,有得必有失,
凡事向好果方面諗,做好自己無愧於心就OK我覺得

作者: seira2242527    時間: 2012-4-20 05:31
唔關d龜事.........你叫屋企人清理下d坑洰.... 會起入面積水起上黎架...小強都識爬上黎啦........
作者: seira2242527    時間: 2012-4-20 05:31
岩岩先用電蚊拍殺左隻蚊-.- 用蚊香/蚊機吧~~

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2