香港龜友論壇

標題: [活動取消] 6月28日(星期四)天水圍曬龜日 [打印本頁]

作者: wel524    時間: 2012-6-24 19:34
標題: [活動取消] 6月28日(星期四)天水圍曬龜日

等左成個星期, 今日一翻天文台, 今個周四將會係一個大好天(唔知真定假)
http://www.hko.gov.hk/wxinfo/currwx/fndc.htm

活動日期: 6月28日(星期四)
集合時間: 下午2點-4點
曬龜地點: 天水圍公園
集合地點: 天水圍圖書館門口 蟲蟲椅上, 可以坐住等

集合地點去法:
http://www.hkpl.gov.hk/tc_chi/lo ... ntr/library_36.html
西鐵(天水圍站)--> 再轉乘輕鐵705(銀座站下車)---->下車后見到最大既商場門口行入去,上扶手電梯就會見到圖書館門口既蟲蟲椅, 即馬會樓上

請有興趣既ching示意表態...thx!
歡迎帶龜 / 不帶龜 人士, 歡迎無聊幫手放龜睇龜既龜友(極需要)

(經商議后,因人數過少,所以決定取消活動,希望下次再有機會,thx!)

參與龜友: 暫時只有3人
wel524
c87654
wongbb10

可能出席:
Dick_Neo

若當天天氣情況惡劣,活動需要取消,會在此帖首頁 & 直接用電話在活動前兩小時通知, 請各位留意

作者: c87654    時間: 2012-6-24 19:54
wel524 發表於 2012-6-24 19:34
等左成個星期, 今日一翻天文台, 今個周四將會係一個大好天(唔知真定假)
http://www.hko.gov.hk/wxinfo/curr ...

我去~~~~~~~~~~我果日得~~~~^@^~~~~~~~~~~
作者: wongbb10    時間: 2012-6-24 19:54
支持..我都住天水圍.
仲要岩岩入左豹龜..
想問要帶d咩去?
作者: c87654    時間: 2012-6-24 20:01
回復 wongbb10 的帖子

帶龜~~~~帶紙巾~~~~帶水~~~~可帶菜~~~帶自己~~~^@^~~~~~~~~~~
作者: wongbb10    時間: 2012-6-24 20:07

thanks  果日見喇
作者: c87654    時間: 2012-6-24 20:29

不見不散
作者: kuen少    時間: 2012-6-24 21:44
我--------------------------------------------------------------------------------------------            

---- 要返工
作者: pandagift    時間: 2012-6-24 22:02
要上陸
作者: wel524    時間: 2012-6-24 22:35
回復 c87654 的帖子

歡迎 到時見
作者: wel524    時間: 2012-6-24 22:36

歡迎~~, 我見好多都係天水圍同好, 到時見啦
陸龜我都唔知 我屋企得水龜
作者: wel524    時間: 2012-6-24 22:38
回復 kuen少 的帖子

哈哈...周日天文台話落雨 下次有機會先啦
作者: wel524    時間: 2012-6-24 22:39
回復 pandagift 的帖子

要上陸??--?=要上大陸???
作者: wongbb10    時間: 2012-6-24 22:44
近期d天氣真係好飄忽
聽早都約左fd去濕地放龜.
作者: wel524    時間: 2012-6-24 22:47

上次有位ching打過去問, 果位職員答: 唔可以帶龜入去 (不過你當無聽過) 真係可以帶得入嗎?? 唔方便 or方便既話可以pm講
作者: Dick_Neo    時間: 2012-6-25 01:32
有可能出席
作者: wel524    時間: 2012-6-25 01:53
回復 Dick_Neo 的帖子

希望你黎啦, 多d人參與好玩d, 仲可以幫我手睇龜
作者: sumyu    時間: 2012-6-25 07:47
我放三點九...去到岩岩完...TOT
作者: wel524    時間: 2012-6-25 08:07
回復 sumyu 的帖子

考完試仲要返下午? 你間學校好嚴, 好多都應該會放早=口=
作者: sumyu    時間: 2012-6-25 08:33
wel524 發表於 2012-6-25 08:07

考完試仲要返下午? 你間學校好嚴, 好多都應該會放早=口=

對卷日\囗/
對完卷高中仲番去hea~~~~
都唔知佢想點...
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-25 09:12
果日可能要見工
作者: wel524    時間: 2012-6-25 09:42

當返去聯誼玩下LOR, 將來公開試可能無咁悠閒啦 第日總有機會可以一齊曬下龜
作者: wel524    時間: 2012-6-25 09:44
回復 kevinli0909 的帖子

可能?咁神未有電話都預知見工 咁預你係可能到嗎? 如果可以到, 早一日通知我, 咁我可以預你到, 如果有任何變卦方便聯絡麻
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-25 09:47
wel524 發表於 2012-6-25 09:44

可能?咁神未有電話都預知見工 咁預你係可能到嗎? 如果可以到, 早一日通知我, ...

唔係呀,本身有電話打尼話星期4/5見工,話今個星期confirm先再call我
咁算唔算預知
作者: wel524    時間: 2012-6-25 09:50

咁希望你周四朝早快D見完工, 加IN得成 咁下午你就可以黎啦再加請我地龜友食飯
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-25 09:52
wel524 發表於 2012-6-25 09:50

咁希望你周四朝早快D見完工, 加IN得成 咁下午你就可以黎啦再加請我地龜友食 ...

我都想IN得成
畢左業成個月
作者: wel524    時間: 2012-6-25 09:56

加油, 周圍都請人, 應該都好易請
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-25 09:58
回復 wel524 的帖子

THX,希望得啦,唔知點解SD左好多EMAIL都冇回音XD
D FD就成日都有面試
作者: wel524    時間: 2012-6-25 10:12

可能你SEND果D工, 唔同佢地D工, 我屋企樓下開左勁多間舖, 勁請人, 不過我無興趣
作者: Dick_Neo    時間: 2012-6-25 10:58
*我試後活動丫而家
學吾洗日日反
睇清楚時間先
作者: wel524    時間: 2012-6-25 11:06

等你好消息呀
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-25 12:13
等埋我好消息
可能叫埋個fd過尼睇龜
作者: wel524    時間: 2012-6-25 12:53

講到好似買龜咁 如果黎, 你地打算帶咩龜? 水龜? 陸龜? 感覺上今次好似陸龜多D
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-25 13:56
wel524 發表於 2012-6-25 12:53

講到好似買龜咁 如果黎, 你地打算帶咩龜? 水龜? 陸龜? 感覺上今次好似陸龜多D; ...

我會拿豹龜,朋友隻盾太巨大拿唔到尼
作者: Dick_Neo    時間: 2012-6-25 14:00
你打算去上次果到曬.?
幾好
作者: wel524    時間: 2012-6-25 15:06

yes, 其實邊度都無所謂, 我覺得少人行既位其實都有好多, 上次果度簡直係正, 完全係私人空間 如果大家鐘意, 一於果個位
作者: wel524    時間: 2012-6-25 15:08

聽聞銀座果邊好似成日都會見到人放巨物 我見過真係好大隻, 隻龜跟住個主人行 超酷
作者: pandagift    時間: 2012-6-25 15:24
我對寶貝未出過佳, 怕有細菌, 又好想黎......點算!!!!!!!????????????????????

可唔可以坐輕鐵或西鐵呢??  21歲寶貝係G......一隻大擔.....另一隻好細擔
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-25 15:32
wel524 發表於 2012-6-25 15:08

聽聞銀座果邊好似成日都會見到人放巨物 我見過真係好大隻, 隻龜跟住個主人行 ...

我見過你講既巨物
新北江7仔出面果個公園都見過盾臂
作者: Dick_Neo    時間: 2012-6-25 20:51

輕鐵銀座站落車
轉左入商場,上電梯就到
作者: wel524    時間: 2012-6-25 21:51

未出過佳, 怕有細菌 我D龜龜每次出完街之后, 又唔覺有咩特別唔同, 會有少少累訓多左咁, 不過一切好正常, 我覺得曬自然光多, 龜既殼色健康等都會靚D好D, 太陽光照射可以殺菌, 我諗應該唔怕掛==!! 對龜龜健康仲好, 反而主要担心運輸途中要小心D唔好跌親佢

可唔可以坐輕鐵或西鐵呢?----->請問你住邊到?

21歲寶貝係G......一隻大擔.....另一隻好細擔-------> 龜龜性格唔緊要, 我覺得平日溝通多, 隻龜龜會愈黎愈大胆, 拿上手都唔會周圍郁
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-26 11:58

岩岩接到電話,真係見工去唔到,撞到正一正,開口中
2:45pm interview呀
只好下次join啦
作者: wel524    時間: 2012-6-26 12:06

咁橋, 見工要緊, 惟有下次啦
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-26 12:36

見工真係要緊,下次希望去到
作者: wel524    時間: 2012-6-26 12:44

hello, 請問當天會到嗎??
作者: wel524    時間: 2012-6-26 12:45

好似好少人添 咁橋都有ga
作者: power15    時間: 2012-6-26 13:29
太遠了,荃灣還好些~~
作者: wel524    時間: 2012-6-26 15:15
回復 power15 的帖子

將來搞個荃灣
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-26 15:39
星期六日應該多啲人去
作者: manlam852    時間: 2012-6-26 15:54

有冇人帶陸龜嫁
作者: pandagift    時間: 2012-6-26 18:50

我知到道係邊度...謝謝
作者: pandagift    時間: 2012-6-26 18:50

你個BB今年幾多歲
作者: wel524    時間: 2012-6-26 23:00

YES 不過天文台顯示周六日未必係大好天, 可能會落雨
作者: wel524    時間: 2012-6-26 23:02

4,5,6歲左右, 咁CHING係咪打算帶BB黎?
作者: wel524    時間: 2012-6-26 23:06
回復 manlam852 的帖子

除左我帶水龜, 其他CHING/C姐應該都係陸龜
咁CHING係咪確定黎? 我加名入LIST, 另PM電話方便當日聯絡
作者: wel524    時間: 2012-6-26 23:38

請問仲有無ching有興趣? 如果太少人得2-3個, 可能考慮取消, 不過我自己應該會照曬龜, 其實我自己+2個都無所謂, 但係如果有參與者介意太少人打算唔黎 or 有人想臨時加入, 麻煩預早通知, 方便安排, thx!
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-27 08:17
wel524 發表於 2012-6-26 23:00

YES 不過天文台顯示周六日未必係大好天, 可能會落雨 ...

哦,唔怪得要星期4啦,不過天文台信唔信得過
佢D天氣預測好似只適用於香港區
作者: wel524    時間: 2012-6-27 11:21

好應同 不過今次就即管信下 唉, 都係太少人得2-3個人, 打算取消, 自己安排自由時間去曬下龜好過
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-27 11:22

2-3個去都冇所謂啦,都係曬下龜姐
作者: wel524    時間: 2012-6-27 11:29

其實2-3個, 我係担心會有人臨時有事黎唔到, 到我去到打俾人果時先話唔黎(上次試過, 不過都有人突然出現), 如果1-2個都係咁, 就得番自己一條友曬龜, 果時都幾搞笑

其實我都會去曬龜, 不過無人陪就近屋企, 公園果邊要行過去無咁方便, 不過果邊環境好D
作者: kevinli0909    時間: 2012-6-27 11:31

哦,你住邊頭呀?我住天瑞,行5-10分鐘就到銀座
作者: wel524    時間: 2012-6-27 11:39
(今日下午5點前, 若不足5人參與將會取消明天活動, 敬請留意, thx!)
希望有興趣既ching/c姐, 請示意表態, thx!

作者: wel524    時間: 2012-6-27 17:12
(經商議后,因人數過少,所以決定取消活動,希望下次再有機會,thx!)

作者: pandagift    時間: 2012-6-27 18:10

4/5/6歲都係BB.....我哋對寶貝21歲女........星期四要番工
作者: pandagift    時間: 2012-6-27 18:14
期待下次屯門區
作者: wel524    時間: 2012-6-28 07:10

屯門區上次有C姐搞過, 可能會再搞, 希望下次有機會
作者: kuen少    時間: 2012-6-28 13:16
今曰好好太陽,c兄有冇落街曬龜
作者: manlam852    時間: 2012-6-28 13:25
wel524 發表於 2012-6-27 17:12

下次攪五,六,日 我會出席到
作者: wel524    時間: 2012-6-28 14:03

準備三點OR四點出去曬龜 你可以一齊?? 如果可以, 我就你一齊過公園曬 我想幫D龜影下相
作者: wel524    時間: 2012-6-28 14:06

回復 manlam852 的帖子

我想改周日, 不過天文台顯示落雨, 唔知可唔可信
過多幾日, 睇天文台預測天氣如何再定, 打算下周(天水圍)同下下周(上環)再搞曬龜活動, 希望到時CHING多多支持
作者: kuen少    時間: 2012-6-28 15:54
wel524 發表於 2012-6-28 14:03

準備三點OR四點出去曬龜 你可以一齊?? 如果可以, 我就你一齊過公園曬 我想幫D龜影 ...

我曬緊,曬緊自己>.<開緊工,曬到變人乾
作者: samwong4949    時間: 2012-6-28 16:10
曬唔到龜曬龜相囉!
作者: wel524    時間: 2012-6-28 16:23

我已經曬完龜返黎, 超累滴汗中, 今晚仲要出街, 近排都有野準備緊
作者: wel524    時間: 2012-6-28 16:23
回復 samwong4949 的帖子

好呀, 等我無咁累先
作者: kuen少    時間: 2012-6-28 16:29
wel524 發表於 2012-6-28 16:23

我已經曬完龜返黎, 超累滴汗中, 今晚仲要出街, 近排都有野準備緊 ...

咁快曬完返埋屋企架喇,準備緊咩先?結婚?
作者: wel524    時間: 2012-6-28 16:36

三點落去曬 曬左差唔多10個字左右, 準備緊咩--->人生大計, 結婚(差唔多啦, 不過唔係E樣, 係更長遠既計劃)
作者: kuen少    時間: 2012-6-28 16:44
wel524 發表於 2012-6-28 16:36

三點落去曬 曬左差唔多10個字左右, 準備緊咩--->人生大計, 結婚(差唔多啦, 不過唔係E ...

唔 通計劃緊退休^^
作者: wel524    時間: 2012-6-28 16:47

自己都唔知有無命退休 緊係唔係退休啦, 從來我都無諗過退休
作者: wel524    時間: 2012-6-28 19:02
回復 samwong4949 的帖子

http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=45806
曬ing
作者: wel524    時間: 2012-6-28 19:29

想唔想知點解我咁攰呢, 睇下段片你就知, 我連續兩日去左曬龜, 兩日都曬左大約一個鐘
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=45806
作者: 奶野    時間: 2012-6-28 19:41
支持!!!!!!!!!!

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2