香港龜友論壇

標題: 最近好热好红既红土之爆密 [打印本頁]

作者: sunsun    時間: 2012-9-3 20:28
標題: 最近好热好红既红土之爆密

最近某某ZOO FARM红土真系好大热
其实ZOO FARM红土,系由大陆速勇鸽子保健沙换包装来既

换个包装袋,但是里面的还是速勇鸽子保健沙(所谓的红土)

速勇鸽子保健沙在大陆的零售价是:3.5元1KG

在香港市面买的ZOO FARM红土就要138元
就是换个包装,就赚了~!什么价值大家都清楚~!

肯定有人不太相信我地话,为什么我会清楚~!
因为这包装的封面是我设计的~!
当初并未清楚是这样的~!

最可狠的是有一朋友帮我打电话去问“婷婷”
“婷婷”的回答更加好笑,说这设计封面是他们自己公司设计的,(哇·!还有公司这么厉害)

小作坊环保装的东西~!

聊天记录吾跟顺序(上面有日期2012.6.30)

作者: sunsun    時間: 2012-9-3 20:30
会Photoshop的朋友应该都知道原文件·!
还有更多更多的聊天记录~!
稍后提供

盗用设计的“所谓公司”本身就是有问题的公司,还能出什么好东西~!
作者: 晉    時間: 2012-9-3 20:32
咁2種紅土有咩分別
作者: khip    時間: 2012-9-3 20:34
sunsun 發表於 2012-9-3 20:30
会Photoshop的朋友应该都知道原文件·!
还有更多更多的聊天记录~!
稍后提供

有咩證明兩者係一樣?    就算係一樣咁又點?   

如果真係搵咁多既,你可以自己去賣埋一份嫁wo,,,,
作者: sunsun    時間: 2012-9-3 20:35
回復 的帖子

完全没区别·!就系同一种野~!

某人将速勇牌速勇鸽子保健沙(所谓的红土)换个包装就当爬虫红土了
作者: 唔想比你知    時間: 2012-9-3 20:41
原來紅土係一堆碎石.甘百幾蚊一百又真係好貴.師兄你有無申請專利如果有可以採取法律行動

作者: khip    時間: 2012-9-3 20:44
kenbb 發表於 2012-9-3 20:41
偷圖係犯法嫁.
如果佢公司伸請左專利
同埋呢個唔關賣唔賣事,只係道德問題 ...

問題係,樓主話圖係佢自己設計,設計完係俾邊個先?
作者: khip    時間: 2012-9-3 20:44
kenbb 發表於 2012-9-3 20:42
紅土只係比賽鴿食既礦石.
係大陸完全係堆唔值錢既野@@!

反而運費係一個大問題
作者: khip    時間: 2012-9-3 20:45
kenbb 發表於 2012-9-3 20:44
佢公司@@!

姐係咩公司?  任佢吹咋wo  

如果係設計俾樓主公司,咁樓主公司又用係咩產品上?  

作者: 李子火鍋    時間: 2012-9-3 20:49
  又一個唔抵得人既可憐蟲....挑~我夠可以話你拎左包紅土自己 轉左包裝黎屈
再者  圖已經面世,你要抄100% 有咩咁出奇~~  呢d山寨野內地 塵出不窮  跟住圖畫就係自設???  專利申請左未???
點解唔見你賣既~~ 人地賣緊 你就彈出黎  
你都快d 賣啦~~  我俾夠4蚊  你拎 1kg  俾我啦~~~   
作者: 唔想比你知    時間: 2012-9-3 20:50
kenbb 發表於 2012-9-3 20:42
紅土只係比賽鴿食既礦石.
係大陸完全係堆唔值錢既野@@!

甘好多龜友都買貴左好多

作者: khip    時間: 2012-9-3 20:52
kenbb 發表於 2012-9-3 20:48
咁就要被告向公眾解釋先得,佢唔出現,就可能代表已經默認
不過就算被告出左來,佢死都唔認,亦都無法得出結 ...

應該係樓主自己講,婷婷反而唔係重點!

樓主自己設計 , 設計俾邊個,邊個要求佢設計?     冇證冇據就咁開貼,我唔會咁易信囉!!
作者: lok1209    時間: 2012-9-3 20:52
有一點不明白,就是你的設計點會有某人公司的地址?
作者: khip    時間: 2012-9-3 20:52
kenbb 發表於 2012-9-3 20:49
運費都唔會貴到20蚊先運一包.

貴唔貴,上taobo問下咪知囉!
作者: Eric    時間: 2012-9-3 20:54
其實係講梗張圖有問題?定係轉用其他包裝問題?
作者: khip    時間: 2012-9-3 20:55
lok1209 發表於 2012-9-3 20:52
有一點不明白,就是你的設計點會有某人公司的地址?

佢設計唔係一個問題,亦都可以係佢公司既客戶要求佢公司呢位設計師 設計!!

所以我一路都問緊,佢話人地用佢張圖黎崑人,咁究竟係邊個叫佢設計,同埋設計俾邊個?

如果係婷婷要求佢設計既,咁算什麼偷圖?   

作者: 唔想比你知    時間: 2012-9-3 20:56
kenbb 發表於 2012-9-3 20:50
冇法啦.鬼叫得佢一個有得賣@@!

石頭當寶石甘賣.,,
作者: chak0202    時間: 2012-9-3 20:56
一拍兩散
作者: 李子火鍋    時間: 2012-9-3 20:58
   你第一張圖既氣泡同你講既自己畫既圖一樣有貼得唔好既氣泡~~  你唔好話果d 係你設計出黎既防滑手笠凸設計阿~~~  
自己畫既可以有 出產左出黎既包裝 貼得貼紙唔好既 氣泡~~ 好野好野  

作者: khip    時間: 2012-9-3 20:59
唔想比你知 發表於 2012-9-3 20:56
石頭當寶石甘賣.,,

有需求先有市場,如果從來冇人係呢度賣呢D野,你估你又會唔會咁方便買得?
作者: 唔想比你知    時間: 2012-9-3 21:04
khip 發表於 2012-9-3 20:59
有需求先有市場,如果從來冇人係呢度賣呢D野,你估你又會唔會咁方便買得? ...

都係果句啦.原者上釣.無人迫大家去買

作者: JevinLee    時間: 2012-9-3 21:08
回復 李子火鍋 的帖子

李子 , 算啦 !
哩到間唔中都有人係憎人富貴嫌人貧嫁啦
講到咁平咁又點
有本事咪自己用成本價搞囉
睇下佢嫁幾時執笠
作者: khip    時間: 2012-9-3 21:10
kenbb 發表於 2012-9-3 21:08
知唔知d紅土有咩好@@???我未用過,但係睇落同玉米砂係一樣.

我冇記錯,係keep 濕度方便
作者: khip    時間: 2012-9-3 21:11
JevinLee 發表於 2012-9-3 21:08
回復 李子火鍋 的帖子

李子 , 算啦 !

講得好!!!  等樓主成本價賣出
作者: 汀汀    時間: 2012-9-3 21:12
都叫婷婷咪賣的紅土傢啦,又重又麻煩,一包又吾係攢得多,重要比人嘈,玩針對。

作者: khip    時間: 2012-9-3 21:13
kenbb 發表於 2012-9-3 21:13
keep濕反而唔係佢,只係陶土.
而且鋪到咁厚,佢做到既野,玉米砂都做到@@!

咁我唔知了
作者: 唔想比你知    時間: 2012-9-3 21:16
khip 發表於 2012-9-3 21:10
我冇記錯,係keep 濕度方便

紅土一濕左成日都有D白色昆蟲滋生

作者: Eric    時間: 2012-9-3 21:17

紅土可以排返出黎wo
作者: 權強    時間: 2012-9-3 21:17
回復 khip 的帖子

係陶先keep到...
個人認為放陶落底都唔係好keep濕,因為水碰到中層冷紅土又變番水,跌番落去... 好少水上到黎

但紅土原本真係鴿沙,因為最開頭婷婷賣俾我都係用鴿沙包裝的
但樓主又唔可以話人赚得唔岩ge,因為當時又有假鴿沙又有人昆人,大家咪因為安心d所以搵佢買lo
作者: kitman1990    時間: 2012-9-3 21:18
汀汀 發表於 2012-9-3 21:12
都叫婷婷咪賣的紅土傢啦,又重又麻煩,一包又吾係攢得多,重要比人嘈,玩針對。

...

汀汀講得妳!有人要重要搬起俾人又重又辛苦!點知希人你到嘈!又唔講運費要幾多!係到嘈嘈嘈話成本有幾低!
作者: khip    時間: 2012-9-3 21:20
kitman1990 發表於 2012-9-3 21:18
汀汀講得妳!有人要重要搬起俾人又重又辛苦!點知希人你到嘈!又唔講運費要幾多!係到嘈嘈嘈話成本有幾低 ...

唔好怪樓主,我地而家齊齊叫樓主出黎成本價 幾蚊人仔賣俾我地先!!

作者: 婷婷    時間: 2012-9-3 21:20
啊打手分身~
你photoshop幅圖係我公司電話同地址,
仲有~"Family co."係我用左六年既公司名~
有需要~我樂意cap商業登記上黎~

同埋~至今,我從沒加價,售價堅持低於龜友響淘寶訂貨連運費~
我比夠五蚊人仔一包,有料聽日落兩噸去你圖既地址比我~
我袋定cash等你~ok?

作者: khip    時間: 2012-9-3 21:21
kenbb 發表於 2012-9-3 21:18
佢講姐,咁大粒.唔食死隻龜都偷笑@@!,
不過如果係真,咁玉米砂都可以啦@@!

食咩底材都有機會塞~~只係機會多愈小
作者: JevinLee    時間: 2012-9-3 21:21
樓主
你宜家個POST代表D咩 ?
代表香港販賣紅土既人都係呃緊我地龜友呀
咁你唔好出街啦
出面所有野都係貴過佢成本價
咁你怕比揾笨
躲係屋企好囉
一出街就比人揾笨嫁囉
講野前用下個腦啦
人工、燈油火蠟唔係錢丫宜家
你咁叻咪用成本價賣比我地囉
作者: 唔想比你知    時間: 2012-9-3 21:22

甘又有道理,紅土比玉米砂大甘多

作者: 唔想比你知    時間: 2012-9-3 21:22

作者: kitman1990    時間: 2012-9-3 21:23
開post個位人 有無爬文嫁!
當初有人post哂link講邊到有得買!洶寶邊間係靚貨!
婷婷係好心幫大家訂同收貨先係到做買賣ja!
你講到成本咁平呀!開post賣紅士啦!我出夠五蚊1kg俾你!
我要十kg 係魚街交收呀!!
作者: kitman1990    時間: 2012-9-3 21:25

你可以用粟米砂養龜!睇龜食左痾得出嗎!
作者: 汀汀    時間: 2012-9-3 21:26
已經吾係賣得貴,重要揪住幾十kg行十幾分鐘落地鐵站比人。
咁都要比人嘈,真係食飽飯太得閒?
作者: kitman1990    時間: 2012-9-3 21:27
唔想比你知 發表於 2012-9-3 20:56
石頭當寶石甘賣.,,

你試下去洶寶訂計埋運費 就知有幾貴!
貴係運費到呀!
作者: 權強    時間: 2012-9-3 21:27
回復 kenbb 的帖子

玉米砂其實我一直都唔覺得有問題,只係細龜唔岩用,因為消化系統未好,食左會塞 如果你大龜養得好,又屙得番出黎,都會健康
<我有隻大盾買之前個人都用玉米砂養左半年,過了一年多了,隻盾仲健康過我自己養果隻>
作者: 唔想比你知    時間: 2012-9-3 21:29
事到如今.都係一人小句.以和為貴

作者: 婷婷    時間: 2012-9-3 21:29
kenbb 發表於 2012-9-3 21:22
請對事吧,唔好對人啦.
唔好拉開話題去賺多少既問題,若係因為重,所以賣貴野,呢個唔多算係個理由,
你話係件貨 ...

你就睇樓主而咁話我?
你bid過未?用過未?食死過你隻龜未?
Size幾大粒?如何杜至塞腸?
紅土有分幾多種級數?
如果一切都係你巧想,咁你都只係一名煽風點火既花生友~
作者: Eric    時間: 2012-9-3 21:30
唔想比你知 發表於 2012-9-3 21:22

咁你就真係要試下玉米砂同紅土分別!!
作者: 李子火鍋    時間: 2012-9-3 21:31
kitman1990 發表於 2012-9-3 21:23
開post個位人 有無爬文嫁!
當初有人post哂link講邊到有得買!洶寶邊間係靚貨!
婷婷係好心幫大家訂同收貨 ...

唔好頂爛市wo = = 我明明出4蚊俾佢   你出到5蚊咩意思~~~同我過唔去咁話 ??  
作者: JevinLee    時間: 2012-9-3 21:34
強烈要求樓主以佢提出既成本價出售紅土比各龜友

http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=54161

作者: jasonsz    時間: 2012-9-3 21:36
http://item.taobao.com/item.htm?id=13481177348&scm=1029.0.1.0

紅土即係講緊呢啲? 用"速勇鸽子保健砂"個名SEARCH到
作者: sunsun    時間: 2012-9-3 21:41
一切一切问问师太~!

心言=师太=windleaves
作者: yuk郁    時間: 2012-9-3 21:42
如果你覺得貴既咪自己賣自己bid囉~
係人都知taobao運費計重量 一包紅土就算批發價幾平都好 都要運黎香港架!
婷婷山長水遠一個女人搬去魚街同你地交收仲嘈山哂
咁把炮自己bid 自己上office拎! 好心著雷劈
佢出於好心先幫龜友訂紅土 就比你地話佢收好貴
咁叻咪你搞團訂 你搬貨比人囉!
我都叫過婷婷加價架~呢份根本苦差黎
又辛苦 又賺唔到錢~佢都照做好心咁賣
估唔到換黎呢d咁既垃圾質疑

唉 龜友搞成咁 好心著雷劈
我都冇乜心機再玩…呢個都唔知咩地方黎 變哂質
This forum is dying.
作者: 婷婷    時間: 2012-9-3 21:43
kenbb 發表於 2012-9-3 21:34
至少我上左咁耐未見過有龜友親身試過用粟米砂,然後死龜@@!
size,由圖可見比例吧@@! ...

紅土細過粟米砂
作者: yuk郁    時間: 2012-9-3 21:44
婷婷 發表於 2012-9-3 21:43
紅土細過粟米砂

婷婷 你唔好同佢解釋咁多啦
分分鐘打手就在眼前
作者: sunsun    時間: 2012-9-3 21:44
回復 婷婷 的帖子

一切一切问问师太~!
心言=师太=windleaves

里个距最明白~!

作者: 婷婷    時間: 2012-9-3 21:48
jasonsz 發表於 2012-9-3 21:36
http://item.taobao.com/item.htm?id=13481177348&scm=1029.0.1.0

紅土即係講緊呢啲? 用"速勇鸽子保健砂" ...

係~
同佢訂夠二十包(1kg),葵涌碼頭自取,
除開優惠價,每kg要十六個幾~
作者: 唔想比你知    時間: 2012-9-3 22:02
樓主一個帖就引起大家罵戰.佢又無出來澄清,如果再嘈落去就中左佢計.大家到此為止

作者: khip    時間: 2012-9-3 22:10
唔想比你知 發表於 2012-9-3 22:02
樓主一個帖就引起大家罵戰.佢又無出來澄清,如果再嘈落去就中左佢計.大家到此為止
...

嘈咩姐,根本而家佢收晒水啦!!!   
作者: Mrturtle    時間: 2012-9-3 22:28
回復 kitman1990 的帖子

你可以做下實驗
作者: kitman1990    時間: 2012-9-3 23:20
Mrturtle 發表於 2012-9-3 22:28
回復 kitman1990 的帖子

你可以做下實驗

我好肯定食左紅土係痾得出!
我見我對龜痾左!
粟米砂我真係唔會試 你試完話我知呀!
作者: 地獄火    時間: 2012-9-3 23:37
kitman1990 發表於 2012-9-3 23:20
我好肯定食左紅土係痾得出!
我見我對龜痾左!
粟米砂我真係唔會試 你試完話我知呀! ...

我食完粟米都會痾粟米 wor
作者: 乂阿偉乂    時間: 2012-9-4 00:49
@.@"~十卜婷婷~~!!!!
作者: zero_1    時間: 2012-9-4 01:38

支持婷婷 !!!!!!!!!!!!!!

利申:只見過婷婷一次!!!!!!!

作者: flower07223    時間: 2012-9-4 10:05
支持婷婷 !!!!!!!!!!!!!!x2

利申:只見過婷婷一次!!!!!!!

作者: jinke    時間: 2012-9-4 10:14

支持婷婷x3
作者: 啊橙    時間: 2012-9-4 12:42
kenbb 發表於 2012-9-3 21:22
請對事吧,唔好對人啦.
唔好拉開話題去賺多少既問題,若係因為重,所以賣貴野,呢個唔多算係個理由,
你話係件貨 ...

重型貨物唔使人搬架?勞力成本唔使計錢?咁物流公司全部番晒屋企啦= =

成本唔單止係金錢上既付出,更包括埋服務性成本,

我買過一次,買左廿包,用車仔拉都辛苦,何況人地女仔人家?!

小朋友讀多兩三本書,學多一點,增進下自己既學識都未嘗係一件好事。

人地一早就話唔係為賺錢,係幫龜友服務,點解你係都要話人地係為賺錢?

要賺你錢就唔係呢個價啦,同一重量,ZOOMED就成舊水,婷婷都不過係十零蚊,

邊有傻仔咁賺錢法,你呢D就叫「以小人之心度君子之腹」。
作者: 啊橙    時間: 2012-9-4 12:43
kitman1990 發表於 2012-9-3 21:25
你可以用粟米砂養龜!睇龜食左痾得出嗎!

紅土食左會死,咁我諗的白鴿一早絕左種XDDD

作者: kenbb    時間: 2012-9-4 13:39
啊橙 發表於 2012-9-4 12:42
重型貨物唔使人搬架?勞力成本唔使計錢?咁物流公司全部番晒屋企啦= =

成本唔單止係金錢上既付出,更包括 ...

咁佢自願,我冇威脅佢做嫁.你自己拎廿包係你問題,女仔又點??佢地唔係好興男女平等咩.讀多D書就出埋你D咁既人,拎人既年紀來做人身攻擊既POINT@@!咁買賣邊有可能係唔為賺錢?表面野來姐,ZOOMED還ZOOMED,佢還佢,ZOOMED係賣個牌子,賣個信譽,佢只係賣件貨@@!佢LO,呢個係你既主觀態度姐@@!
作者: kenbb    時間: 2012-9-4 13:41
啊橙 發表於 2012-9-4 12:43
紅土食左會死,咁我諗的白鴿一早絕左種XDDD

又唔見龍魚絕種??蜈公都有毒,又唔見佢食左會毒死,
紅土食左唔會死,咁你又試下食一斤紅土比我睇@@!
作者: 啊橙    時間: 2012-9-4 13:57
kenbb 發表於 2012-9-4 13:39
咁佢自願,我冇威脅佢做嫁.你自己拎廿包係你問題,女仔又點??佢地唔係好興男女平等咩.讀多D書就出埋你D咁既 ...

我只不過係話小朋友讀多d書對將來有好既出路,
乜我有指名道姓話係你咩?對號入坐;D 完全冇人身攻擊

你係冇回應到「成本」呢一個問題

人地一早開POST話服務大家先幫龜友訂紅土,呢一點大家都知,只係你唔知。

我冇興趣回庲你呢種斷章取義式既回答,可能你唔係好識中文我唔惟你,
但都希望你想回應之前,諗下答案同問題有冇關係,連就問題作答都唔識,納稅人比錢你番學的確有點......
作者: 啊橙    時間: 2012-9-4 14:06
kenbb 發表於 2012-9-4 13:41
紅土食左唔會死,咁你又試下食一斤紅土比我睇@@! ...

每一種生物都有對毒素有不同既分解機能,呢點與本案無關

食一斤紅土呢一樣係才藝表演,留番你小學聖誕聯歡會到自己表演

紅土係一種礦物質既補充品,食左點解會冇事柯得出?

係因為佢唔會吸收水份,癡係腸胃,堵塞腸胃以致變壞。

相反粟米沙有較強吸水能力,可以吸收腸胃中的水份,黏住腸胃,不能排出
長時間既堵塞,大便不通,粟米沙變壞,細菌侵蝕,呢一點就係粟米沙既缺點

你連紅土同粟米沙既分別都未搞清就侃侃而談,實在不智
作者: kenbb    時間: 2012-9-4 14:22
啊橙 發表於 2012-9-4 13:57
我只不過係話小朋友讀多d書對將來有好既出路,
乜我有指名道姓話係你咩?對號入坐;D 完全冇人身攻擊

你回復我,唔等於同緊我講野,睇來你D羅輯有D問題@@!肥仔

作者: kenbb    時間: 2012-9-4 14:26
啊橙 發表於 2012-9-4 14:06
每一種生物都有對毒素有不同既分解機能,呢點與本案無關

食一斤紅土呢一樣係才藝表演,留番你小學聖誕聯 ...

我只係以例子來反駁你@@!

你又認為佢屙得出,就=冇問題,咁你做咩唔食比我睇@@!

你又可以保證紅土既角位唔會整傷腸胃@@??
作者: 啊橙    時間: 2012-9-4 14:36
kenbb 發表於 2012-9-4 14:26
我只係以例子來反駁你@@!

你又認為佢屙得出,就=冇問題,咁你做咩唔食比我睇@@!

好啊,你拎一頓過黎,我食比你睇
作者: kenbb    時間: 2012-9-4 15:49
啊橙 發表於 2012-9-4 14:36
好啊,你拎一頓過黎,我食比你睇

wow,版主用埋D垃圾扣分招數,自己話人又得,人地話你又唔得,果然係一位屁孩@@!
作者: 啊橙    時間: 2012-9-4 16:00
kenbb 發表於 2012-9-4 15:49
wow,版主用埋D垃圾扣分招數,自己話人又得,人地話你又唔得,果然係一位屁孩@@! ...

你要明白幾樣野,
第一,係你自己對號入坐,與人無尢
第二,你的確係係回覆到鬧人,按你既邏輯推論,你的確人身攻擊緊我
第三,邏輯只不過係思考既其中一種方法,佢本身係冇對事實作出任何對錯判定。邏輯岩但概念錯,一樣係錯,而你正正係概念錯左。
第四,我一早講明唔回答任何斷章取義式既回答,加上人身攻擊,我認為咁做係唯一表達我想既方式。
第五,你係邊一粒字眼上面見到我話(用你既邏輯)你?會唔會係你用自己過份既想像力去剖析語句?
第六,話題遠左,請回主題,本壇唔希望見到有人故意引起不必要既罵戰,對各會員於討論過程中受到滋擾,請自重。
作者: kenbb    時間: 2012-9-4 16:04
啊橙 發表於 2012-9-4 16:00
你要明白幾樣野,
第一,係你自己對號入坐,與人無尢
第二,你的確係係回覆到鬧人,按你既邏輯推論,你的 ...

邊個引起罵戰先
我假假地係個會員,為何要以"小朋友"呢個專稱呢@@??
要自重的不是本人,而係你,唔好以為老我D,就係度叫人讀多D書啦,你而唔係咩勁人.就算你係,我六唔需要你教/幫
作者: 啊橙    時間: 2012-9-4 16:45
Groundbreaking 發表於 2012-9-4 16:01
呀橙........你説kenbb對號入坐
而你呢~ kenbb回覆肥仔,你不是對號入坐吗?

其實小朋友都唔係D咩侮辱性字眼吖~~~算得上人身攻擊咩?

實際上我又的確成廿幾歲,面對一個十幾歲細路,講聲小朋友又有咩問題?

身份上合情合理.....(老幾輩既花生友都好清楚佢係幾歲.....)

但「肥仔」呢一點,好明顯既人身攻擊啦
作者: nickyiverson    時間: 2012-9-4 20:11
回復 kenbb 的帖子

等我又參加下討論la...我想回覆下kenbb哥哥...其實你都話左(咁買賣邊有可能係唔為賺錢?),依句野就最岩聽...即係話婷婷妹妹無問題la,就算佢賣$2000/kg都係岩嫁la...無人做生意唔賺錢ga ma...依part已經完結左la!到食紅土既問題:其實大家係唔係一定要將龜同人撈埋一齊講呢?如果硬係要講的話...其實佢肯去食,吞左落肚柯得出甘就無問題ga la(人都係甘such as D人帶毒吞左都柯得返又無乜事既)....爬蟲食既野同我地食既野係唔同既你擺碟o加喱o係隻盾面前佢都唔會食la...兩位大佬唔好再鬧落去la...兩位都係個壇既資深人士...以和為貴la...
作者: gaolao    時間: 2012-9-5 02:12
養龜同蜥用黃泥好過任何底材
作者: 烏龜的    時間: 2012-9-5 13:08
kenbb 發表於 2012-9-4 13:41
紅土食左唔會死,咁你又試下食一斤紅土比我睇@@! ...

食一斤?人地既意思係誤食左少少紅土隻龜都唔會死WOR 多極都唔會誤食到一斤掛~
冇啦啦叫人食一斤有咩MEANING AR?@@
咁深信人誤死左紅土都真係唔會死架 但如果閣下可以/有機會誤食到一斤紅土
咁閣下就真係死 係"死"蠢個死囉
小學雞真係小學雞 學左個腦係人體邊個部位未AR?唔好成日坐住個腦AR 對身體唔好架
作者: 啊橙    時間: 2012-9-5 13:18
烏龜的 發表於 2012-9-5 13:08
食一斤?人地既意思係誤食左少少紅土隻龜都唔會死WOR 多極都唔會誤食到一斤掛~
冇啦啦叫人食一斤有咩MEANI ...

佢又話請我食,而家又CY(潛水)左.....勁失望

作者: Fatal_Paladin    時間: 2012-9-5 14:15
等我又爆下料先, 其實R係馬島賣200零蚊港紙一隻,

跪求有人以「成本價」出售
作者: khip    時間: 2012-9-6 12:07
咁佢自願,我冇威脅佢做嫁.你自己拎廿包係你問題,女仔又點??佢地唔係好興男女平等咩.讀多D書就出埋你D咁既 ...

冇完全睇晒你同呀橙D Post!  

不過我認同賣野一定係有利先可為,只係多與小呢D係好正常既事,如果真係有傻瓜成本價賣俾人,咁佢得過做字就真係傻瓜瓜。

在生意黎講,唔賺就等於虧損
作者: khip    時間: 2012-9-6 13:15

其實成本係包括好多野,水電租人.仲有時間...

唔係單單睇物品價格和運費。
作者: kenbb    時間: 2012-9-6 16:37
烏龜的 發表於 2012-9-5 13:08
冇啦啦叫人食一斤有咩MEANI ...

唉,食開有條路,隻龜覺得好食,食左一斤有咩問題??
唔好下下就話人地小學雞,你睇下你自己先啦
作者: 烏龜的    時間: 2012-9-6 17:51
kenbb 發表於 2012-9-6 16:37
唉,食開有條路,隻龜覺得好食,食左一斤有咩問題??
唔好下下就話人地小學雞,你睇下你自己先啦 ...

嘩!!食開有條路 食左一斤有咩問題咁你都講得出?
證明左你真係一個不折不扣既小學雞!!!!!!!!
我睇完自己 同你既LV又真係爭得有D遠 好難話係小學雞架WOR
作者: kenbb    時間: 2012-9-6 19:02
烏龜的 發表於 2012-9-6 17:51
嘩!!食開有條路 食左一斤有咩問題咁你都講得出?
證明左你真係一個不折不扣既小學雞!!!!!!!! ...

冇可能?? 我笑左wo.除非隻龜係bb啦,15-20cm既亞成盾臂個胃都一定裝到唔止一斤既紅土
傻仔
作者: 啊橙    時間: 2012-9-6 19:38
kenbb 發表於 2012-9-6 19:02
冇可能?? 我笑左wo.除非隻龜係bb啦,15-20cm既亞成盾臂個胃都一定裝到唔止一斤既紅土
傻仔 ...

其實龜都有腦,會分到咩食得同咩唔食得......
而且紅土一d都唔好味,又參口,
除非你餓左佢半年都有幾會
(連續食一斤紅土既龜,唔傻都白癡......)
(你又話請我食一百頓紅土既?過左咁耐都未見有....你呃人)
作者: kenbb    時間: 2012-9-6 20:02
啊橙 發表於 2012-9-6 19:38
其實龜都有腦,會分到咩食得同咩唔食得......
而且紅土一d都唔好味,又參口,
除非你餓左佢半年都有幾會

都冇話請你食一百頓,你太貪心喇@@!
你食過@@???又知紅土唔好食??隻隻龜都有唔同口味@@!有d人都鐘意食泥啦
作者: 啊橙    時間: 2012-9-6 20:06
kenbb 發表於 2012-9-6 20:02
都冇話請你食一百頓,你太貪心喇@@!
你食過@@???又知紅土唔好食??隻隻龜都有唔同口味@@!有d人都鐘意食泥啦 ...

請我食得過一斤,未免太睇我唔起啦,除非你得個講字係到呢會員

會食石頭既生物,通常都係患有呢個異食症
作者: kenbb    時間: 2012-9-6 20:13
啊橙 發表於 2012-9-6 20:06
請我食得過一斤,未免太睇我唔起啦,除非你得個講字係到呢會員

會食石頭既生物,通常都係患有呢個異食症 ...

有咩值得我睇起姐@@?同埋好似有d唔通順.重組句子吧@@!
"除非你得個講字係到呢會員會食石頭既生物"
作者: 啊橙    時間: 2012-9-6 20:17
kenbb 發表於 2012-9-6 20:13
有咩值得我睇起姐@@?同埋好似有d唔通順.重組句子吧@@!
"除非你得個講字係到呢會員會食石頭既生物" ...

如果有少少智慧既都會知道兩件事

1.打錯字
2.呢到係兩句句子.....
作者: kenbb    時間: 2012-9-6 20:18
啊橙 發表於 2012-9-6 20:17
如果有少少智慧既都會知道兩件事

1.打錯字

你打錯字,係你隻手問題@@!唔關我智慧問題@@!
作者: 太~無情    時間: 2012-9-6 21:29
我覺得道理係喺版主到,但睇返版主D Post,未免串左d,其實2位都有人身攻擊,以和為貴吧啦
作者: 啊橙    時間: 2012-9-6 21:33
標題: RE: 最近好热好红既红土之爆密
太~無情 發表於 2012-9-6 21:29
我覺得道理係喺版主到,但睇返版主D Post,未免串左d,其實2位都有人身攻擊,以和為貴吧啦 ...

口直心快既爛仔講野係串左d,煩請大家見諒,如有得罪,不妨多踩兩腳。

作者: fai890    時間: 2012-9-6 21:39
啊橙 發表於 2012-9-6 21:33
口直心快既爛仔講野係串左d,煩請大家見諒,如有得罪,不妨多踩兩腳。

...

路過的我,你那忽似爛仔呀你出尼見見我,等你知咩叫真正爛仔格啦
作者: 太~無情    時間: 2012-9-6 21:53
回復 啊橙 的帖子

咁我唔係爛仔,唔會踩多2腳既
作者: 烏龜的    時間: 2012-9-7 02:48
kenbb 發表於 2012-9-6 19:02
傻仔 ...

原來龜個腦都比你更聰明…
姐係你都係個啲食食下飯會唔覺意食左對筷子啦bor
雖然你係小學雞 但個胃都應該可以容納埋多過一對筷子既~
如果係咁 龜食一斤紅土真係好濕碎~XD
作者: 火水.    時間: 2012-9-8 10:42
總之一句到尾,買就享受,唔買就能7就,覺得貴可以唔買,無人用熗迫你.......仲有開帖的這個分身樓主,你親7月入土為安了嗎?開完帖就變身,死剩種
作者: royleung1854    時間: 2013-4-15 20:03
回復 唔想比你知 的帖子

我都係。。。。
作者: Sea.Monkeys    時間: 2013-6-29 06:45
請問樓主哥哥可唔可以cap張photoshop全屏圖
唔係話唔信你,但係我睇唔到你的起始圖,頂上選項只有3個
明顯cut圖cut左左邊好多,如果樓主哥哥你將D字體文件編一次再縮放晒去左邊
人地唔識睇就賴野了
你的圖未並格式化,如要拿出關鍵証明,顯示的不是成圖,而是將圖按至剩下背景
再將每個字體和圖片續一接合按上,每個小部驟再cap圖一次就搞掂
請務必顯示Photoshop功能列全屏. 証明樓主沒偽做簡單的字體文件再縮放於最左邊位置

作者: oooooo    時間: 2013-6-29 22:10
紅土係咩嚟架?好大生意架?

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2