香港龜友論壇

標題: 我最好的朋友,最錫我既屋企人 [打印本頁]

作者: 雪b    時間: 2012-9-24 03:49
標題: 我最好的朋友,最錫我既屋企人

突然很想念我最好既朋友,最錫我既屋企人,最愛我的小白
十多年發生好多事,我好慶幸有小白!
每次我喊,無論佢做緊咩,佢都會氹我,比手唔睬,拍我,一直到我唔喊。
最好笑既係我病,fi li fat let,佢瞓瞓下聽到,即卡起身安慰我,我同佢講我唔係喊呀,我病咋,佢池一聲,再去瞓過。
人一生可以擁有好多野,但狗既一生,主人就係佢既全部!
要好好愛錫佢地。
作者: lamchiukei    時間: 2012-9-24 07:16
雪b 發表於 2012-9-24 03:49
每次我喊, ...

狗真係好一良友。
作者: aaromyiu    時間: 2012-9-24 07:39
好朋友
作者: seira2242527    時間: 2012-9-24 07:56
龜龜都係我好朋友
作者: Katie001    時間: 2012-9-24 10:36
你可以有好多朋友,但是係寵物心中!佢只會有你一個!
作者: 雪b    時間: 2012-9-24 13:41
回復 lamchiukei 的帖子

唔一定係狗既,
所有既寵物都係人既好朋友
作者: 雪b    時間: 2012-9-24 13:42
回復 aaromyiu 的帖子

係呀,你又有無好朋友呢?
作者: 雪b    時間: 2012-9-24 13:44
回復 seira2242527 的帖子

哈哈,佢地都係我既好朋友

作者: 雪b    時間: 2012-9-24 13:48
回復 Katie001 的帖子

係,當主人同其他人玩緊或出左街,
呢位好朋友就會等門
你功課未做完,佢會中住眼瞓等你
作者: jimmyjackie    時間: 2012-9-24 14:27
雪b 發表於 2012-9-24 03:49
每次我喊, ...

小白真係好乖好可愛 還有一位對她那們好的媽媽 你們2個都好幸fu =]
作者: Katie001    時間: 2012-9-24 14:49
回復 雪b 的帖子

係嫁~我有時夜返,佢會等到我返黎,洗完白白抱抱佢先去訓~!只要你一唔開心,佢一定係第一個係你身邊~!我隻囡只要你唔理佢,佢就會煩丁你睬佢,有時都幾煩嫁,一定唔可以去旅行!
作者: ~紫月~    時間: 2012-9-24 15:15
的確是~~所有有d人恨恨的遺棄牠們~~太可悲了~~我以前也有一隻小狗~~但在牠bb時已經過身了~~當時我不停哭~~哭完又訓~~訓醒又哭~~不知多久了才平服心情接受~~我的小狗最尾相處只有二。三曰!照顧牠們真的是一生一世~~想清楚
作者: 乂阿偉乂    時間: 2012-9-24 15:16
fi li fat let^-^"
作者: 雪b    時間: 2012-9-24 23:58
回復 jimmyjackie 的帖子

佢真係好乖好錫我
可惜佢已在彩虹橋的另一邊了
作者: 雪b    時間: 2012-9-25 00:01
回復 Katie001 的帖子

果時在外國讀書要返香港帶佢去寄宿,佢唔肯食野
自此每次去寄宿前,都要同佢預先講幾多日後返,叫佢記得食野
作者: 雪b    時間: 2012-9-25 00:03
回復 ~紫月~ 的帖子

未經歷過既人,係唔會了解人和動物之間的感情
作者: 雪b    時間: 2012-9-25 00:04
回復 乂阿偉乂 的帖子

哈哈,係咪形容得好傳神呢?
作者: 雪b    時間: 2012-9-25 19:51
回復 fizz777 的帖子

去紙紮鋪買衣包同金銀,接左袋金銀元寶,同用金銀當被,火化了
火化連骨灰盅盛惠一千九百八十
作者: 雪b    時間: 2012-9-25 20:35
回復 fizz777 的帖子

聞唔到,個火化爐密封的,有煙囱
作者: 龜大仙    時間: 2012-9-25 20:40
狗狗是最忠誠的朋友

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2