香港龜友論壇

標題: 輻射(樓主話昨晚已話明唔賣 [打印本頁]

作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 19:41
標題: 輻射(樓主話昨晚已話明唔賣

算吧啦你,你真係有咁多貨,仲要係這價錢,你拎出花地,劉仔,文達果d沖住出來同你收啦,使在香港這裡開帖賣????中秋了,返去同你老媽食月餅啦,積口德......我火水.講的

火水兄,睇到你的話我笑了,你過來廣州,我比你睇下系唔系有甘多貨?我都講過,我虧本賣都唔得?我昨晚都講過,唔賣,改貼,都得罪你?比d素質出來啦。

同你講到明啦,因為龜系同我朋友拿返來的,我想低價出,但又唔想破壞市場秩序同對朋友有交代,所以先想私下系香港出。唔好以為去過花地就對花地好熟啦,仲有,做個版主比d素質出來啦,唔該。

作者: rogeryan    時間: 2012-9-28 19:45
貨到香港即付款
作者: shayne74    時間: 2012-9-28 19:48
見龜付款
作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 19:48
rogeryan 發表於 2012-9-28 19:45
貨到香港即付款

可使用中介。
作者: rogeryan    時間: 2012-9-28 19:56
回復 Radiated.T 的帖子

要做生意就親力親為,用下腦找D貨運幫忙運到香港,什麼中介左介右介呀,見貨付款,冇貨付條鐵呀
作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 20:00
rogeryan 發表於 2012-9-28 19:56

要做生意就親力親為,用下腦找D貨運幫忙運到香港,什麼中介左介右介呀,見貨付款,冇 ...

使用淘寶等中介方式交易,龜到手無問題再付款。
作者: boom76    時間: 2012-9-28 20:02
rogeryan 發表於 2012-9-28 19:45
貨到香港即付款

師兄好久唔見
呢排你好似轉了玩雀???
作者: rogeryan    時間: 2012-9-28 20:05

中介唔洗入數先呀,不如廣州交收仲好
作者: Kabc    時間: 2012-9-28 20:07
點樣購買呀
作者: Kabc    時間: 2012-9-28 20:07
可否Pm我呀
作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 20:08
回復 rogeryan 的帖子

當然最歡迎廣州當面交收啦。淘寶交易都未用過?
作者: rogeryan    時間: 2012-9-28 20:14
淘寶交易用過不知幾多次,從大陸送龜回港都有多次經驗,不知你有什麼困難不能送龜港,不如立即拍短片放上來看看好嗎?我好有興趣入幾隻玩玩呀
作者: Kabc    時間: 2012-9-28 20:15

但廣州交易!價錢可否有變
作者: 窄窄地    時間: 2012-9-28 20:17
Radiated.T 發表於 2012-9-28 20:08

當然最歡迎廣州當面交收啦。淘寶交易都未用過?

C兄, 统貨是多少钱??
你是否講笑, 批發價唔止RMB 3500.
過兩天到廣州找你, 是否有這批貨
留电吧!!

作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 20:18

我都講啦,都話送龜到你手上。你又話我唔可以送龜到香港。淘寶交易用過好多次,又問我使唔使入數先。
作者: 窄窄地    時間: 2012-9-28 20:21
Radiated.T 發表於 2012-9-28 20:18

我都講啦,都話送龜到你手上。你又話我唔可以送龜到香港。淘寶交易用過好多次,又問 ...

現钱交易不是更好嗎??
作者: Crazyjan    時間: 2012-9-28 20:26
師兄在靈龜的貨好像靘仔好多!
作者: 南十字    時間: 2012-9-28 20:26
邊隻3500?
作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 20:28
回復 Crazyjan 的帖子

一大堆龜,求其影啦。加上有d呢張相度無。
作者: 窄窄地    時間: 2012-9-28 20:32
Radiated.T 發表於 2012-9-28 20:28

咁中間细果只你開多少??
作者: mrlo    時間: 2012-9-28 20:34
幾好喎師兄
作者: manwin    時間: 2012-9-28 20:46
3500-7000!福仔,包起哂比我,老友
作者: boom76    時間: 2012-9-28 20:52
manwin 發表於 2012-9-28 20:46
3500-7000!福仔,包起哂比我,老友

可能記一隻3500,其他全部7000
記住是人仔
作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 21:01
回復 boom76 的帖子

我虧本賣唔得啊?你有種要,我一只7000,其他全部3500,比曬你,積下口德啦。
作者: boom76    時間: 2012-9-28 21:09
好呀,你係的話我要晒
香港面交,一手比龜一手交錢,我再原價轉讓益呢到d龜友
作者: 小靜天    時間: 2012-9-28 21:19
Radiated.T 發表於 2012-9-28 20:00
使用淘寶等中介方式交易,龜到手無問題再付款。

龜到手無問題再付款,真的??
作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 21:22

過來廣州面交吧,我講話算數,少少錢又唔系虧唔起。老實同你講,我就系要虧錢賣的了,因為覺得天氣凍了怕管理麻煩,你有種一次幫我要曬轉比龜友,唔好等d龜受罪。
作者: 老細    時間: 2012-9-28 21:31
作者: 老細    時間: 2012-9-28 21:34
作者: DY123    時間: 2012-9-28 21:37
師兄,龜仔到香港可否Pm我呀
作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 22:04
boom76 發表於 2012-9-28 21:09
好呀,你係的話我要晒
香港面交,一手比龜一手交錢,我再原價轉讓益呢到d龜友 ...

又說幫我全部要了,發短消息給你聯繫方式又不回,沒種以後就積下口德吧。
作者: boom76    時間: 2012-9-28 22:16
Radiated.T 發表於 2012-9-28 22:04
又說幫我全部要了,發短消息給你聯繫方式又不回,沒種以後就積下口德吧。 ...

係街食緊飯,24小時 同你傾咩
作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 22:21

甘你到底有無種要啊?
作者: boom76    時間: 2012-9-28 22:23
Radiated.T 發表於 2012-9-28 21:22

過來廣州面交吧,我講話算數,少少錢又唔系虧唔起。老實同你講,我就系要虧錢賣的了, ...

我講話都算數,香港面交同你要晒!!!

我十年冇返大陸,唔通爲你幾隻龜上黎同你收,清醒d啦我又唔係冇龜我又唔係要賺錢

係你令龜罪,有報應都是你受,仲要我上黎收龜救你。。。
作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 22:28
boom76 發表於 2012-9-28 22:23

我十年冇返大陸,唔通爲你幾隻龜上黎同你收,清醒d啦我又唔係冇 ...

沒種就積下口德啦,就你把死口都有幾世報應比你啦。
作者: boom76    時間: 2012-9-28 22:38
Radiated.T 發表於 2012-9-28 22:28
沒種就積下口德啦,就你把死口都有幾世報應比你啦。

由頭到尾都冇一句人生攻擊說話,你不停說冇口得,又話我冇種!!

如果呢到大陸網站,而又係我要搵龜,當然是我上黎收

請你搞清楚呢到香港網站,你黎放龜,我要求香港交收好合理
作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 22:41
boom76 發表於 2012-9-28 22:23

我十年冇返大陸,唔通爲你幾隻龜上黎同你收,清醒d啦我又唔係冇 ...

甘樣講無人身攻擊?
作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 22:41
boom76 發表於 2012-9-28 20:52
可能記一隻3500,其他全部7000
記住是人仔

甘樣講有無口德啊?
作者: boom76    時間: 2012-9-28 22:53
Radiated.T 發表於 2012-9-28 22:41
甘樣講無人身攻擊?

下令龜受罪,會有報應是人身攻擊??
你對龜好d咪冇事,仲可以上天堂
作者: boom76    時間: 2012-9-28 22:57
Radiated.T 發表於 2012-9-28 22:41
甘樣講有無口德啊?

我又冇話你買病龜

你又唔講明邊隻幾錢,我估下都唔比,香港係自由社會!!

我有寫"可能"冇話一定
作者: jody414    時間: 2012-9-28 23:09
成個廣州都無貨,我就知道師兄你有D實力喇,淘宝交易無問題,不過師兄你可以遂隻影相嚟睇下嘛,你知我呢D香港窮人,買嘢梗係要睇清楚喇,齊指齊甲呢D基本嘢你實無問題喇,如果能夠度埋個尺寸就好喇!
作者: Crazyjan    時間: 2012-9-28 23:30
Radiated.T 發表於 2012-9-28 20:28

可否眀碼,列清楚各隻價錢!
作者: hongie    時間: 2012-9-28 23:43

路過,早輪香港報紙有講,大陸有人亂咁寄野來香港 (好像是香煙),收貨人既地址、人名、電話都是不法途徑取得,收貨人心諗有煙仔送上門,自已無訂過野,咁咪即係有免費煙仔?  馬上簽收,簽收完就大 x 鑊了,過幾日就有收數公司打黎追數 (天文數字),因為對方已有你簽名、地址、人名,兇神惡殺話有大隻佬上來收錢....  收貨人報警又不受理,變成一大隻水魚任劏

之前我都常常—去淘寶買野,不過瀨得野多,次貨、假貨、唔啱 size、..... 下刪千字.... 乜都有,到頭來錢慳唔到換來一肚氣,所以我都無再上淘寶買野,寧願貴 d 係香港買實物

論偷呃拐騙,香港人既轉數真係拍馬比唔上你地,所以都係食少多覺訓,便宜莫貪

作者: Radiated.T    時間: 2012-9-28 23:52
hongie 發表於 2012-9-28 23:43
路過,早輪香港報紙有講,大陸有人亂咁寄野來香港 (好像是香煙),收貨人既地址、人名、電話都是不法途徑取 ...

原來甘多人騙錢啊?算啦,為免猜忌同麻煩,我改貼,唔賣啦。
作者: 地獄火    時間: 2012-9-29 00:13
Radiated.T 發表於 2012-9-28 23:52
原來甘多人騙錢啊?算啦,為免猜忌同麻煩,我改貼,唔賣啦。

C-hing,中山雅居樂交收得 5 得?
作者: 陸軍小龜    時間: 2012-9-29 01:01
咩價錢到?
作者: Kabc    時間: 2012-9-29 08:03
廣州我都常常上!你有地址或約出來選購
作者: 理髮師    時間: 2012-9-29 10:39
柦白講,貼係樓主開既,佢話邊度交收,點樣交收都係佢話事,我都係見呢度一有國內朋友開post買賣就引起爭辯至有感而發啫,其實如果有人覺得有風險,可以唔好買,無謂講那些令人難受嘅說話,要知道呢個世界有騙子,但係唔一定個個都係騙子,我買賣龜多年來,坦白講,有被騙過,有香港人,有大陸人,但最少我而家家裏大部份龜都係大陸走中介落嚟既,我無意偏坦,只是議事論事姐

作者: terryng    時間: 2012-9-29 11:23

睇了三版帖,我替這些自以為是的人感到悲哀,人家有貨本着與有些有興趣想要隻喜歡的龟的朋友分享,自己冇銀的,又或是其他原因唔喜歡的,路過咪算囉,但又(冷)係有野的係到指指點點,人家又唔係乞你的,呢度係交易區,唔買就過主,關你屁事咩!我家的全部内地進口又如何?冇銀的咪悭D洗囉!呃你都要你有先俾人呃到,冇又點俾人呃呢?咁大個人就咪咁(雕)架啦!聽得就聽!
作者: mrlo    時間: 2012-9-29 12:55
各位師兄,人地出post賣龜,想買你就買,買唔起又話有問题又話比人呃,其實在港你又可以系系邊道可以買到R呢?有五萬八一隻有証,各位你又會吾會買呢?小弟D龜都系在內地買的都冇問題。
作者: Kabc    時間: 2012-9-29 15:36
回復 mrlo 的帖子

說得很對........公平競爭.....你有你做....人有人賣...賣花地先騙人.我亦被人騙過...檔檔都一樣....囤積居奇....
龜根本不須咁貴....全部都你抄價..低價入高價出......所以咁貴.....
養龜是一種樂趣...並不是抄賣工具.........
支持你賣龜...益下啲識龜之人.....
作者: Fuk    時間: 2012-9-29 20:23
咁都得,這算不算網上欺凌?算吧啦!人善人欺,天不欺!天地有正氣,作孽的人終有報!
作者: Fuk    時間: 2012-9-29 20:33
一現在咩年代呀又識吾識已熟吾熟,黑社會咩張D post般来般去都吾知想㸃開個買賣區就一定系買賣啦,買得平都要比人小小,傪
作者: 火水.    時間: 2012-9-29 20:47
回復 Fuk 的帖子

你睇清楚,我無唔俾佢賣……問佢識唔識,係因為佢話我唔熟花地……如覺網上欺凌或覺有任何犯法行為,歡迎報警處理……如師兄不是話我的話,就當我多咀吧
作者: yuewaiping    時間: 2012-9-29 21:58
中間倆隻細幾錢?我都有興趣
作者: Kabc    時間: 2012-9-29 22:20
回復 Fuk 的帖子

說得很對
作者: kfp510    時間: 2012-9-29 22:25
路過而已, 大家多多包容下, 大事化小, 小事化無喇

作者: m1911    時間: 2012-9-30 04:02
回復 mrlo 的帖子

咁勁!香港師兄如果想買都可能有計的!吾一定要你!你自己在靈家都買左成果星期啦,買吾到就來香港吹!香港買58000係因為香港法制問題,吾關你事!如果96年代你見都未見過R係點樣啦!師兄!
作者: m1911    時間: 2012-9-30 04:42
m1911 發表於 2012-9-30 04:02
回復 mrlo 的帖子

咁勁!香港師兄如果想買都可能有計的!吾一定要你!你自己在靈家都買左成果星期啦,買吾 ...

我講係radiated,t師兄!
作者: 龍之殺    時間: 2012-9-30 04:44
回復 火水. 的帖子

火水兄
人地依家講咩都得架啦
我完全明白你出發點
作者: 火水.    時間: 2012-9-30 06:38
回復 龍之殺 的帖子

多謝你明白我,從頭到尾我無唔俾佢賣,只是提出問題,奇怪佢點解有近唔賣,要賣到咁遠,之後仲話我唔熟花地……
作者: 火水.    時間: 2012-9-30 06:51
回復 龍之殺 的帖子

師兄算了,我地男人來的,唔好再同佢嘈了,人地前門就有型,後門就走去投訴我,我地有周周的,唔好同棍頭計較好多謝你明白我
作者: 老細    時間: 2012-9-30 09:19
作者: Fuk    時間: 2012-9-30 10:32
成班飛機友,係個網上面打飛機,醜唔醜?以為嚇死人,笑死人啦!
作者: 水族玩家    時間: 2012-9-30 10:44

可能關鍵在於交收區域問題,若d R在香港交收,問題便已消失!

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2